واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب و نشريه
يادگاري ماندگار
به كوشش جعفر پژوم (سعيدي)
ناشر: شركت سهامي انتشار با همكاري نشريه سايه
چاپ اول: 1386
384 ص - 5500تومان
مرحوم آيت الله سيد ابوالفضل موسوي مجتهد زنجاني، يكي از صاحبان فضليت و تقواست كه در سراسر زندگي با ظلم و استبداد مبارزه كرد. او در تمام عمر از جهادگران خستگي ناپذير در راه بيداري امت مسلمان و مايه قوت قلب رهروان و پيكارگران در اين راه بود.
نقش او و برادر بزرگوارش در نهضت ملي ايران و خصوصاً در سركوب بعد از كودتاي 28 مرداد 1332 بسيار برجسته است، به گونهاي كه بعد از گرفتاري آيتالله طالقاني و بسياري از شخصيتهاي ملي و مذهبي، سرپرستي مسجد هدايت، پايگاه مبارزات آن روز را به عهده گرفت و با كانونهاي مذهبي و فرهنگي ديگر همانند مسجدالجواد و حسينيه ارشاد نيز همكاري داشت.
در سال 1356 با همكاري كرد و تا واپسين لحظات عمر در استمرار روشنگري و تبيين معارف اسلامي درنگ نكرد و سستي نورزيد.
كتاب حاضر به شرح احوال و افكار در مجموعه آثار اين شخصيت مبارز ميپردازد.
خاني آباد، زادگاه جهان پهلوان غلامرضا تختي
سهندلطفي، مهساشعله
ناشر: دفتر پژوهشهاي فرهنگي
چاپ اول: 1387
159ص - 3900 تومان
جهان پهلوان، غلامرضا تختي، به سال 1309 خورشيد در محله خاني آباد، در جنوب تهران به دنيا آمد. اين محله، در آن سالها، آخرين ناحيه مسكوني شهر، در جنوب غرب محسوب ميشده و انتهاي آن حدود خيابان مختاري كنوني صحرا بوده است و بعد هم ساختمان يخچالها و كورهپزخانهها در دو سوي محله.
جهان پهلوان، كودكي و بخشي از نوجوانياش را در اين محله زيسته است و دلبستگياش به خاني آباد، چنان بوده كه پس از موفقيت در ميدانهاي جهاني، براي ديدار با دوستان و همسايهها، حتماً در مراسمي كه مردم برايش برپا ميكردهاند، شركت داشته و بسياري از ديدارها و گفتگو با آشناها و دوستانش، تا آخرين روزهاي زندگي، در همين محله انجام ميگرفته است. اثر حاضر، به مناسبت چلهمين سالگرد فقدان جهان پهلوان تختي، در طي پنج فصل به نگارش آمده است. كتاب در فصل اول خود با نگاهي كالبدي فضايي به تاريخچه شكلگيري خاني آباد ميپردازد.
در فصل دوم، به جمعيت مردمان محله خاني آباد، بافت اجتماعي و چگونگي معيشت ساكنان ديروز محله پرداخته شده است. در فصل سوم درباره مكانهاي مهم و افراد سرشناس (محله به غير از خود جهان پهلوان تختي) توضيحات نسبتاً مفصلي آورده شده است. در بخش دوم اين فصل درباره شخصيتهاي تاريخي محله خانيآباد و جمعي از ورزشكاران محله روايتهايي آورده شده است.
داستان يك مرد كه به عنوان فصل چهارم است، به پيوند تاريخچه محل با زندگي پهلوانانه جهان پهلوان ميپردازد. فصل پنجم و آخر كتاب، جمعبندي و نقدي گذرا است به شرايط امروز محله و برخورد ناصوابي كه تحت عنوان نوسازي و بهسازي با ميراث فرهنگي و انسان ساخت محلههاي تهران صورت ميگيرد.
كنترل خشم در خانواده
مريم كربلايي عليگل
ناشر: انتشارات پيام رسان
چاپ اول: 1386
240 ص - 2200تومان
نوشتار حاضر، طبق اصول اسلامي و دانشروان شناسي، سعي در شناخت و نحوه برخورد با پديده خشم و كنترل آن، به ويژه در محيط خانواده دارد. فصل اول اين كتاب، به تعريف خشم و آثار مخرب خشم افسار گسيخته ميپردازد و با ارائه يك قسمت علمي به ما كمك ميكند ميزان خشم خود را محسابه كنيم. فصل دوم با عنوان به بررسي علل و ريشههاي خشم پرداخته است و با معرفي تفصيلي هريك، تمرينهايي نيز ارائه كرده است. فصل سوم با اين عنوان كه روشهاي متفاوت ابراز احساسهاي دروني افراد را معرفي ميكند. با مطالعه دقيق اين فصل ميتوانيم جايگاه خود را شناسايي كنيم و ببينيم جزء كدام گروه هستيم. فصل چهارم به بررسي روشهاي كنترل خشم پرداخته است، بهترين زمان درمان و كنترل خشم رها شده را يادآور شده و راههاي عملي كنترل خشم را معرفي كرده و نهايتاً اين فصل با چند توصيه كاربردي به پايان ميرسد. فصل پنجم به طور اختصاصي به بحث روابط زن و شوهر و مبحث پرداخته و راهكارهاي عملي آن را معرفي كرده است. فصل ششم را مورد بحث و بررسي قرارداده است.
شاخههاي شوق (جلد اول و دوم)
به كوشش: علي دهباشي
ناشر: نشر قطره
چاپ اول: 1387
2237 ص - 30000 تومان
عنواني است برگرفته از شعر شادروان سهراب سپهري كه براي يادگارنامه ( جشن نامه) استاد بهاءالدين خرمشاهي، قرآن پژوه، حافظ پژوه و پژوهنده ادبيات قديم و جديد فارسي، دين پژوه، و مترجم كوشا و پركار معاصر و عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي انتخاب شده است.
او به گفته دانشور فرزانهاي چون كامران فاني ، در ميان متولدان پس از 1320 ش، پركارترين پژوهنده و نويسنده است (با تأليف، ترجمه و تصحيح بيش از 73 كتاب و يك هزار مقاله كه كتاب نامه و مقاله توصيفي خود نوشت او در همين كتاب آمده است). او بيش از 12 كتاب در قرآنپژوهي و بيش از 500 مقاله در همين زمينه، 14 اثر در حافظ پژوهي و نزديك به 20 ترجمه و 25 تأليف و 10 اثر تصحيح شده دارد.
استاد بهاءالدين خرمشاهي از سال 1361 با كامران فاني و دكتر احمد صدر حاج سيدجوادي، سرپرستي تشيع را برعهده دارند كه تاكنون 12 مجلد از آن منتشر شده است.
زندگينامه خود نوشت كوتاه خرمشاهي همراه با سال شمار زندگي در آغاز اين يادگارنامه آمده است.
اين مجموعه متشكل از مقالهها و نقدهايي از بزرگان علم و ادب امروز ايران، درباره آثار خرمشاهي ميباشد. بخشهايي پانزده گانه يادگارنامه از اين قرار است: درباره بهاءالدين خرمشاهي، قرآن پژوهي، حافظ پژوهي، ادبيات فارسي، زبان شناسي، دين پژوهي، عرفان، فلسفه، ايران باستان، تاريخ، هنر، موضوعات ديگر، شعر، كتابنامه - مقالهنامه توصيفي. 32 صفحه از اين كتاب به عكسهاي يادگاري آقاي خرمشاهي با شخصيتهايي چون مرحوم دكتر عبدالحسين زرينكوب تا داريوش مهرجويي اختصاص دارد. پس از فهرست مندرجات، فهرست نامنامهاي ابتكاري كه به نام مؤلف، عنوان مقاله، محل آن در اين كتاب اشاره دارد، آمده است كه بازيابي هر مقاله را آسان ميسازد. در پايان كتاب پيشگفتار انگليسي درج شده است.
نويسندگان يادگارنامه بهاءالدين خرمشاهي عبارتنداز: كامران فاني، مهدي محقق، نوشآفرين انصاري، احمد مهدوي دامغاني، داريوش شايگان، احمد صدر حاج سيدجوادي، حسن احمدي گيوي، حميد فرزام، عبدالمحمد آيتي، باستاني پاريزي، محمد دبيرسياقي، غلامعلي حداد عادل، حسن حبيبي و تمام اعضاي فرهنگستان زبان فارسي و اعضاي هيأت علمي پژوهشگاه علوم انساني و...
بررسي وضعيت فرهنگ كتاب و كتابخواني جوانان
تهيه و تدوين: معاونت مطالعات و تحقيقات
ناشر: سازمان ملي جوانان
چاپ اول: 1386
118 ص - 1200 تومان
در كتاب حاضر، وضعيت فرهنگ كتاب و كتابخواني در جوانان از ديدگاه جوانان، اهل قلم و ناشران مورد بررسي قرار گرفته است. سؤال اصلي اين تحقيق آن است كه وضعيت فرهنگ كتاب و كتابخواني در جوانان از ديدگاه جوانان، اهل قلم و ناشران چگونه است؟ سؤالهاي فرعي تحقيق نيز عبارتنداز: عوامل مؤثر برفرهنگ كتابخواني جوانان، از ديدگاه جوانان؛ اهل قلم و ناشران چيست؟ جوانان، اهل قلم و ناشران چه راهكارهايي را براي توسعه فرهنگ كتابخواني جوانان پيشنهاد ميكنند؟
تحقيق حاضر در حيطه تحقيقات توصيفي و از نوع زمينهيابي ميباشد، جامعه آماري اين تحقيق را تمامي جوانان، اهل قلم و ناشراني تشكيل ميدهند كه در بيستمين نمايشگاه بينالمللي كتاب شركت كردهاند. يافتههاي اين تحقيق نشان ميدهد تفاوت چنداني بين ديدگاه جوانان، اهل قلم و ناشران درباره ميزان تأثيرگذاري عوامل مختلف برگرايش جوانان به كتاب و كتابخواني وجود ندارد و در مجموع، سه گروه معتقدند كه بايد اقداماتي در جهت كاهش قيمت كتابها، تبليغات و اطلاعرساني پيرامون معرفي كتابهاي جديد و به روز، برگزاري همايشها و سمينارهاي اختصاصي براي جوانان و اعمال تشويق و ترغيب از سوي والدين، دوستان، اقوام و اجتماع به اين امر صورت پذيرد.
گفتارهايي درباره تاريخ علم و نوآوري مسلمين
به كوشش محمدعلي خسروي
با همكاري حسن فقيه عبداللهي
ناشر: كومه، قم
چاپ اول: 1387
407 ص - 9000 تومان
جايگاه اسلام در مطالعات تاريخ علم، جايگاهي بلند و افتخارآميز است. با ظهور اسلام و در پرتو چراغ پرفروغ مصطفوي، جهان به مرحله نويني از حركتهاي علمي گام نهاد.
اين آيين جهان شمول با دعوت انسان به يكتاپرستي و در كنار آن جست و جوي دانش و سفارش نه گردش در زمين و بهرهگيري از اندوختهها و آموختههاي امتهاي پيشين، جهانبيني تازه و تفكر نويني را عرضه كرد و كوشيد تا آدمي را با شناخت تازهاي از كائنات و چگونگي هستي و پيوند آن با مبدا يگانه و آگاه آن آشنا كند. اسلام با پافشاري برطلب علم به عنوان يك واجب ديني براي زن و مرد، محدوديتهاي نژادي و جغرافيايي را درهم شكست و با اين دگرگوني فكري و اجتماعي توانست در مدتي كمتر از دو سده از شرق آسيا تا غرب آفريقا، يعني بيش از نيمي از ربع مسكون، را به مراكز درس و بحث و داد و ستد علمي بدل كند.
مسلمانان به انگيزه وظيفه علمي ديني و دانشخواهي، در هر جا كه نشاني از معرفت و دانش يافتند، براي به دست آوردن آن از هيچ كوششي فروگذار نكردند و با نهضتي بزرگ، اندوختههاي دانش آن روزگار را به عربي، كه زبان علم و دين بود، برگرداندند و به تفسير و تحليل و در بسياري از موارد به تكميل آن پرداختند. نتيجه اين تلاشها، برافروختن مشعل دانش در جهان و برجاي گذاشتن صدها اختراع و اكتشاف در شعب مختلف علوم و فنون و تأليف كتب علمي و تحقيقي در هر زمينه بود.
كتاب حاضر شامل 22 مقاله علمي و تحقيقي در زمينه تاريخ فنون و رشتههاي گوناگون علمي است كه به قلم محققان برجسته داخلي و خارج؛ از جمله آيتالله حسنزاده آملي، دكتري رشدي راشد، استاد سيدمحمد محيط طباطبايي، دكتر ديويد ا.كنيگ، مهندس فقيه عبداللهي، دكتر اسگرآبو، دكتر آيدين صاييلي، دكتر محمدجواد ناطق، دكتر مهدي محقق، دكتر هايده لاله، دكتر پل كونيچ، دكتر و.ب.ه. هنينگ فراهم آمده است. عناوين مقالات عبارتنداز: بناي مسجد مدينه، تأملي ديگر در رساله في الاحتيال، از هندسه ديد تا رياضيات پديدههاي نوري، جمشيد كاشاني و محاسبه سينوس زاويه يك درجه به روش تكراري، معماران دوره اسلامي، نجوم اسلامي، فصل نجومي بندهش، آزمايش پزشكان، عوامل كاهش فعاليتهاي علمي، بديعالزمان جزري و...
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 345]