واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نماينده مردم تهران در مجلس: ضابطين اجراي طرح امنيت اخلاقي و اجتماعي بايد افراد آموزش ديده باشند
علي مطهري كه در خصوص ضرورت اجراي طرحهايي مانند امنيت اخلاقي و اجتماعي سخن ميگفت، اظهار داشت: اينكه بايد بر مسايل اخلاقي و رفتارهاي اجتماعي نظارت وجود داشته باشد حرف درستي است. كساني كه خواهان هيچگونه نظارتي بر رفتارهاي اجتماعي هستند معتقد به جدايي دين از سياست بوده و قائل به حكومت سكولار ميباشند و عقيده دارند دولت هيچ وظيفهاي در قبال اخلاق، عقايد و فضايل مردم ندارد.
به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني خانه ملت، وي افزود: در حالي كه ما ميگوييم دولت چنين وظيفهاي دارد و زماني كه براي اجراي امر به معروف و نهي از منكر نياز به اعمال قانون باشد اين وظيفه مردم نيست بلكه وظيفه دولت است با ابزارهايي كه در دست دارد اقدام نمايد.
مطهري در خصوص نقش و تاثير فعاليتهاي فرهنگي در اجراي اين طرح اظهار داشت: در كشور هر قدر كار فرهنگي صورت گيرد اما افرادي در جامعه هستند كه تحت تاثير فرهنگ غربي و ماهوارهها موازين شرعي را رعايت نميكنند، لذا بايد نظارتي بر رفتارهاي اجتماعي و نوع پوشش و حتي مسايل فرهنگ عمومي وجود داشته باشد.
مطهري با بيان اينكه همه مردم و از جمله خود ما كه جز اين مردم هستيم احتياج به تربيت داريم، گفت: اين تربيت يا بايد از ناحيه روحانيون و يا دولت و يا نخبگان و دانشمندان باشد. اگر بگوييم كه در كشور هيچگونه نيازي به نظارت نيست حرف غلطي است. حتي اسلام هم اين موضوع را تحت عنوان امر به معروف و نهي از منكر جايز بلكه لازم دانسته است و آن را يك اصلاح مستمر در جامعه اسلامي ميداند كه اگر ترك شود جامعه متلاشي خواهد شد.
عضو كميسيون فرهنگي در مورد شرايط اجراي چنين طرحهايي گفت: نحوه اجراي طرح بسيار مهم است. مثلا اگر خانمي به علت عدم رعايت موازين شرعي بازداشت مي شود به عقيده من نبايد در جايي كه بوسيله مردان اداره ميشود برود بلكه بايد در جايي كه خانمها ادارهكننده آنجا هستند، بازداشت شود تا مفاسد بعدي را به دنبال نداشته باشد.
وي در خصوص ويژگيهاي عوامل اجراي طرح امنيت اخلاقي و اجتماعي نيز تصريح كرد: افرادي كه ضابطين اجراي اين طرح هستند بايد دورههاي آموزشي لازم را گذرانده باشند و آگاهي كافي در مورد نحوه برخورد با مردم داشته باشند و معروف و منكر را بشناسند.
مطهري تاكيد كرد: بايستي در نوع برخوردي كه با افراد خاطي ميشود بسيار حساب شده عمل كرد تا اين طرح بتواند موفق شود والا ممكن است آثار منفي به همراه داشته باشد و مخالفين اين طرح نيز اين مساله را بهانه قرار دهند و موجب متوقف شدن اين طرح شوند.
نماينده مردم تهران گفت: طرح اجراي امنيت اخلاقي شبيه طرحي است كه شهيد مطهري در اوايل انقلاب اسلامي مبني بر تاسيس دايره امر به معروف و نهي از منكر پيشنهاد داده بود.
عضو كميسيون فرهنگي ادامه داد: شهيد مطهري معتقد بود كه اين دايره بايد زير نظر روحانيت اداره گردد تا بر كار دولت و مردم نظارت داشته باشد.
مطهري تصريح كرد: البته شهيد مطهري در اين طرح معتقد بودند كه افراد آموزش ديده اين كار را انجام دهند و هر كسي حق انجام اين طرح را ندارد لذا بر آموزش افرادي براي اجراي اين طرح تاكيد داشتند.
نماينده تهران در پايان تاكيد كرد: اگر اجراي طرح امنيت اخلاقي به نحو درست و خوبي اجرا شود به نتيجه ميرسد.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]