واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضوهيات مديره انجمن دندانپزشكي كودكان: مصرف زياد فلورايد به مدت طولاني سبب پوكي استخوان ميشود خوردن خميردندان توسط كودكان ازعلل بروزلكههاي قهوهاي دندان است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
عضو هيات مديره انجمن دندانپزشكي كودكان با اشاره به اين كه گاهي ممكن است خميردندان توسط كودكان خورده شود، گفت: هنگامي كه فلورايد از طريق خميردندان خورده ميشود توسط دندانهايي كه تكامل نيافتهاند جذب شده و باعث ميشود كه دندانها همراه با لكههايي به رنگ قهوهيي رشد كنند؛ بنابراين بايد در ميزان و نحوه مصرف آن آموزشهاي لازم به والدين ارايه شود.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر غلامحسين رمضاني، متخصص دندانپزشكي كودكان در نشست خبري هفتمين كنگره بينالمللي دندانپزشكي كودكان ايران با بيان اين كه فلورايد ماده موثري براي جلوگيري از پوسيدگي دندانهاست به طوري كه ميناي دندان را وضعيتي قرار ميدهد كه كمتر دچار پوسيدگي شود، گفت: فلورايد به طور طبيعي در آب، غذا و هوا وجود دارد بنابراين فلورايد تراپي بايد در مناطق خاص آب و هوايي با كنترل ميزان فلورايد آب آشاميدني انجام شود.
وي خاطرنشان كرد: فلورايدتراپي به دو روش موضعي و سيستميك انجام ميشود كه فلورايدتراپي سيستميك به صورت مصرف قرصهاي خوراكي بوده كه با مصرف هر قرص حدود يك ميليگرم فلورايد آزاد ميشود. اين روش فلورايدتراپي بايد با تجويز پزشك صورت گيرد.
وي تصريح كرد: فلورايدتراپي موضعي دقيقتر بوده و در مطب پزشك ژلهاي حاوي اين ماده در سطح دندانها قرار ميگيرد.
دكتر رمضاني در رابطه با ميزان فلورايد مناسب در آب آشاميدني گفت: ميزان فلورايد مناسب در آب آشاميدني حدود 6/0 تا 2/1 ppm (يك ميليگرم در يك ليتر آب) است. با توجه به آب و هواي منطقه اين ميزان فلورايد مناسب در آب تغيير ميكند. به طور كلي در مناطق گرم، ميزان فلورايد آب آشاميدني حدود 5/0 تا 7/0 ppm پيشنهاد ميشود چرا كه ساكنان مناطق گرم در طول روز استفاده بيشتري از آب دارند.
وي افزود: ميزان فلورايد آب در مناطق سرد از حدود 6/0 تا 2/1 ppm پيشنهاد ميشود. قرار گرفتن در معرض ميزان بالاي فلورايد به مدت طولاني پوكي استخوان را به دنبال دارد.
به گفته دكتر رمضاني در مناطق جنوب ايران مانند بوشهر و مناطقي مانند نظرآباد و اطراف قزوين ميزان فلورايد بيش از حد طبيعي است. در بسياري از مناطق تهران نيز ميزان فلورايد آب كمتر از 3/0 ppm تخمين زده شده است.
وي با اشاره به اين كه گاهي ممكن است خميردندان توسط كودكان خورده شود، افزود: فلورايد از جمله موادي است كه توسط بافتهاي سخت بدن مانند دندانها و استخوانها ذخيره ميشود. هنگامي كه فلورايد از طريق خميردندان خورده ميشود توسط دندانهايي كه تكامل نيافتهاند جذب شده و باعث ميشود كه دندانها همراه با لكههايي به رنگ قهوهيي رشد كنند؛ بنابراين بايد در ميزان و نحوه مصرف آن آموزشهاي لازم به والدين ارايه شود.
وي رويش اولين دندانهاي دائمي را در سن شش سالگي دانست و گفت: معمولا دندانهاي دائمي با دندانهاي شيري اشتباه گرفته ميشوند؛ بنابراين مراقبت از دندانها بعد از شش سالگي ضروري است.
به گزارش ايسنا، دكتر رمضاني با اشاره به نوع مسواك در كودكان گفت: بهتر است تا سنين قبل از مدرسه از مسواك نرم استفاده شود. استفاده از مسواكهاي زبر و خشن باعث ايجاد بيماريهاي تحليل لثه ميشود كه البته اين بيماري در كودكان كمتر است. همچنين نظارت والدين بر روش مناسب مسواك زدن در كودكان ضروري است.
عضو هيات مديره انجمن دندانپزشكي كودكان، پوسيدگي دندان را از شايعترين بيماريهاي دنداني كودكان دانست و با اشاره به اين باور غلط كه گاهي مادران قبل از اين كه غذا به دهان كودك بگذارند خود ابتدا آن را امتحان كرده و سپس همان قاشق را در دهان كودك قرار ميدهند، گفت: در اين روش، بروز بيماريهاي دهان و دندان در كودكاني كه مادرشان دچار بيماريهاي دهان و دندان هستند 9 برابر بيشتر از ديگر كودكان است.
انتهاي پيام
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]