واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حجتالاسلام ذوعلم:فلسفه اسلامي در برنامه درسي ملي حضور جدي خواهد داشت
گروه اجتماعي: بنا به گفته مديركل دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي آموزش و پرورش رويكرد سند برنامه درسي ملي رويكرد آرمانگرايانه و در عين حال واقعبينانه است و فلسفه اسلامي در آن حضور جدي و تأثيرگذاري دارد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، حجتالاسلاموالمسلمين «علي ذوعلم» مديركل دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش و مدير اجرايي طرح برنامه درسي ملي صبح امروز نهم تيرماه در همايش «برنامه درسي ملي» كه در باشگاه فرهنگيان برگزار شد، با ارائه گزارشي از روند طرح برنامه درسي ملي گفت: برنامه درسي ملي جايگزين برنامههاي درسي نخواهد شد بلكه سند مادري براي وزارت آموزش و پرورش است تا همانند قانون اساسي كشورمان نقشه كلان برنامه درسي مستند بر فلسفه اسلامي، تعليم و تربيت مبتني بر نيازهاي كنوني و آينده و مطالعات جامعهشناختي و روانشناسي و پاسخگوي نيازهاي دانشآموزان باشد.
وي خواستار ارائه راهكارهاي عملي و تحولي در اين حوزه شد و افزود: برخورد روزمره معاونتها و مراكز آموزشي با مشكلات آموزشي، خود نوعي راهكار است بدين صورت كه هرگاه در نظام آموزشي به مشكلي برخورد كنيم و مطالباتي مدنظرمان باشد، براي آن مورد همان سازمان برنامه و راهكار ارائه دهد؛ البته اين امر ما را دچار روزمرگي و فرسايش خواهد كرد و برونداد نظام آموزشي را به نبود تعادل مبتلا خواهد كرد.
مديركل دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش با ابراز تأسف از غفلت از موارد اخلاقي، تربيتي، فكري و ... در ساختار نظام آموزشي اظهار كرد: طراحي نقشه كلان درسي در برنامه درسي ملي راهكار دوم براي جبران ناكارآمدي وزارت آموزش و پرورش است اگرچه در اين مسير با مشكلات بسياري مواجه هستيم اما اطمينان دارم كه اين طرح در بازه بلندمدت ما را به اهدافمان خواهد رساند.
مدير اجرايي طرح برنامه درسي ملي درباره ضرورت برنامه درسي ملي آن را در دو مقوله علمي و انقلابي بررسي كرد، گفت: بايد فلسفه و اهداف آموزش و پرورش از جنبه علمي روشن شود تا بتوانيم به انسجام علمي در اين زمينه دست پيدا كنيم.
ذوعلم درباره ضرورت انقلابي اين طرح تصريح كرد: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي اساس كشورمان متكي بر فلسفه حيات ناب محمدي قرار گرفت از اينرو بايد فلسفه درسي ما نيز متناسب با اين مفاهيم تغيير يابد.
وي با اشاره به برخي از مباني قرآن كريم و سيره رفتاري ائمه اطهار(ع) افزود: بايد در توليد فلسفه تعليم و تربيت اسلامي و تدوين محتواي آن به مفاهيم قرآني و سيره عملي ائمه اطهار(ع) توجه شود همچنين نياز است كه به اين نكته مهم كه ما نميتوانيم مفاهيم اسلامي را در اين حوزه توليد كنيم بلكه تنها آن را تدوين ميكنيم، توجه كرد.
مديركل دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش در پايان از حضور جدي و مهم فلسفه اسلامي در برنامه درسي نظام آموزشي خبر داد و با اشاره به تفاوت جوهره و فلسفه تعليم و تربيت اسلامي با جوهره ساير فلسفههاي تعليم و تربيت گفت: رويكرد سند برنامه درسي ملي رويكرد آرمانگرايانه و در عين حال واقعبينانه است از اينرو لازم است تا با اعمال تغييراتي در برنامه درسي اين مهم مورد توجه قرار گيرد.
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]