واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در همايش «اسلام و آسيبهاي اجتماعي»رهيافتهاي ديني در حل معضلات اجتماعي مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد
گروه اجتماعي: نخستين همايش دو روزه «اسلام و آسيبهاي اجتماعي» با هدف ارائه راهكارهاي ديني در حل معضلات اجتماعي 10 تيرماه جاري در سالن اجتماعات وزارت كشور آغاز ميشود.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، حجتالاسلاموالمسلمين «سيدمحمدي» معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي امروز هشتم تيرماه در نشست خبري تشريح برنامههاي نخستين همايش «اسلام و آسيبهاي اجتماعي» با بيان اين مطلب گفت: اين همايش با هدف بازنگري آسيبهاي اجتماعي بر مبناي رهنمودهاي ديني و پيوند حوزه و دانشگاه و بدنه اجرايي كشور در حل اين معضلات برگزار ميشود.
وي افزود: دين اسلام بهعنوان كاملترين دين تمام راههاي رسيدن بشر به كمال را ارائه كرده است اما متأسفانه اين رهنمودها تاكنون توسط يك مركز اجرايي استخراج نشده و به استحضار عموم مردم نرسيده است.
سيدمحمدي با اشاره به رسالت سازمان بهزيستي در كنترل و كاهش آسيبهاي اجتماعي تصريح كرد: ساماندهي وضعيت طلاق، اعتياد، فرار از خانه، زنان خياباني و ... از جمله موضوعات مورد توجه سازمان بهزيستي است كه اين بار تصميم گرفتيم به اين ناهنجاريها از منظر اسلام نگاه كنيم و با استناد به اين احكام به حل و رفع آنها بپردازيم.
رئيس ستاد نخستين همايش «اسلام و آسيبهاي اجتماعي» در ادامه به تشريح محورهاي مورد بحث در اين همايش پرداخت و اظهار كرد: دختران و زنان در معرض آسيب و آسيبديده، كودكآزاري، كودكان كار و خياباني، طلاق، خشونت خانگي، اعتياد، خودكشي، آسيبهاي نوپديد و فرار از خانه سرفصلهاي اصلي اين همايش است كه در كارگروههاي ويژه مورد بررسي قرار گرفت.
معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي در ادامه از همكاري مستمر اين ستاد با دفاتر حوزه علميه، مؤسسه آموزشي ـ پژوهشي امام خميني و مؤسسه دارالحديث خبر داد و گفت: براي نخستينبار در اين همايش سه گروه تحقيقاتي شامل استادان دانشگاه، مدرسان حوزه و مديران اجتماعي سازمانهاي ذيصلاح به بحث درباره آسيبهاي اجتماعي و راهكارهاي حل آن با عنايت به اسلام پرداختند.
وي در پايان سخنان خود اظهار اميدواري كرد تداوم در برگزاري اين جلسات و استمرار اين تعاملات زمينه مناسبي را براي رفع ناهنجاريهاي اجتماعي فراهم كند.
اين نشست خبري با سخنراني «محمود گلزاري» دبير علمي اين همايش ادامه يافت؛ وي در ابتدا به بررسي تفاوت آسيب و بيماري پرداخت و گفت: افسردگي بهعنوان يك بيماري ميتواند زمينه اعتياد يا خودكشي را فراهم كند اما ما نميتوانيم تنها به اين دليل در انديشه اتخاذ راهكاري براي كنترل افسردگي باشيم زيرا اين موضوع بهعنوان يك بيماري مطرح است و تعداد كمي از جامعه را درگير خود ميكند.
اين دكتراي روانشناسي در ادامه فراگيري را يكي از ويژگيهاي مهم آسيب اجتماعي ناميد و افزود: موضوعي همچون اعتياد خطرات زيادي را براي اعضاي خانواده و همسايگان شخص معتاد دارد نكته بعد اينكه آسيب همواره با وقوع جرم و تخطي از قانون همراه است و مسأله بعد اينكه زمينهساز ساير آسيبها همچون طلاق، خشونت خانگي و ... است.
دبير علمي نخستين همايش «اسلام و آسيبهاي اجتماعي» تصريح كرد: فرهنگ هر جامعه نقش بسزايي در ارائه راهكارهاي مهار انواع آسيبها دارد لذا ما در اين همايش تصميم گرفتيم از منابع اسلامي كه فراتر از فرهنگ جامعه بلكه كاملترين تفكر است، استفاده كنيم.
وي اظهار كرد: آسيبها در برخي از شرايط ميتوانند اوضاع اجتماعي، اقتصادي و حتي سياسي جوامع را به مخاطره بيندازند لذا توجه به رفع و كنترل اين معضلات بايد همواره مورد توجه همه مسئولان قرار گيرد تا به سادگي از كنار آنان نگذرند.
به گفته گلزاري ارائه آمار مشكلي را از آسيبها حل نميكند زيرا در حال حاضر مركزي براي ارائه اين آمار صحيح وجود ندارد لذا اصرار ارباب رسانه براي ارائه آمار نتيجهاي غير از سياهنمايي و بيخيالي را به دنبال ندارد البته مسئولان نيز نبايد با ارائه آمار كم و جزيي زمينه سهلانگاري و بيتوجهي به اين ناهنجاريها را فراهم كنند.
دبير علمي اين همايش اظهار كرد: بيش از 200 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده است كه بيشتر آنها فاقد بار علمي و در حد «ذوقآزمايي» هستند البته پيشبيني ميكرديم كه مقالات ارسالي نميتواند كمكي به ارتقاي سطح علمي اين همايش كند زيرا تجربه ثابت كرده است كه صاحبنظران علاقه و فرصتي براي شركت در اين فراخوانها ندارند.
وي افزود: حدود 45 مقاله شايسته حضور در اين همايش هستند كه تعداد كمي از اين مقالات در اين همايش و مابقي در قالب كتاب چاپ و منتشر ميشود و بيشتر موضوعات ارائه شده در نخستين همايش «اسلام و آسيبهاي اجتماعي» چكيده جلسات كارگروههاي تشكيل شده در اين ستاد است.
دبير علمي اين همايش در پايان اظهار كرد: نخستين همايش دو روزه «اسلام و آسيبهاي اجتماعي» ساعت 9 روز دوشنبه 10 تيرماه جاري در سالن اجتماعات وزارت كشور افتتاح ميشود و به مدت دو روز نيز ادامه دارد.
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]