تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 26 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815983447




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

افزايش سرمايه بانك‌هاي دولتي از محل حساب ذخيره ارزي منتفي است


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: افزايش سرمايه بانك‌هاي دولتي از محل حساب ذخيره ارزي منتفي است


پول‌و سرمايه- گروه اقتصادي:
بانك‌هاي دولتي علاوه بر مشكلات ناشي از تحريم، بدهي بخش دولتي به آنها، بدهي آنها به بانك مركزي و ناتواني براي پاسخ دادن به نيازهاي بخش‌هاي اقتصادي به تسهيلات، اميد خود را براي افزايش سرمايه از محل حساب ذخيره ارزي از دست داده‌اند.

به گزارش همشهري با رد پيشنهاد دولت و مصوبه مجلس هفتم از سوي مجمع تشخيص مصلحت نظام برخي خبرها از منتفي شدن موضوع افزايش سرمايه ۱۵ هزار ميليارد توماني بانك‌هاي دولتي طي ۳ سال آينده حكايت مي‌كند.

براساس اين گزارش قرار بود مبلغ ۱۵ هزار ميليارد تومان به سرمايه بانك‌هاي دولتي اضافه شود كه سهم بانك ملي ۵ هزار ميليارد تومان و بانك‌هاي سپه، كشاورزي، مسكن و توسعه تعاون هر كدام ۱۵۰۰ ميليارد تومان و بانك‌هاي صنعت و معدن و صادرات هر كدام ۲۵۰ ميليارد تومان و بانك توسعه استان‌ها نيز ۳۵۰۰ ميليارد تومان تعيين شده بود تا با نظر وزيرامور اقتصادي و دارايي بابت بدهي دولت به بانك‌ها و افزايش سرمايه دولت در بانك‌ها از محل حساب ذخيره ارزي ظرف ۳ سال اختصاص يابد.

مجمع تشخيص مصلحت نظام ۲۸ ارديبهشت با اين پيشنهاد در جريان رسيدگي به لايحه اجراي سياست‌هاي اصل ۴۴ قانون اساسي مخالفت كرد.

طهماسب مظاهري رئيس‌كل بانك مركزي به هنگام تصويب پيشنهاد برداشت ۱۵ هزار ميليارد توماني از حساب ذخيره ارزي در تاريخ ۲۸ آبان سال گذشته اعلام كرد كه اين تصميم مجلس يكي از مهم‌ترين و اساسي‌ترين تصميمات اقتصادي دولت و مجلس است چرا كه اگر اين تصميم توسط مسئولان بانك‌ها به خوبي مديريت شود آثار تورمي نيز در بر نخواهد داشت.

به گفته مظاهري، اين اقدام راه حل اساسي، كليدي و ريشه‌اي براي تامين منابع مالي براي اعطاي تسهيلات به طرح‌هاي توليدي و فعال كردن سيستم بانكي است.

به باور كارشناسان، كمبود منابع مالي و حمايت نكردن شبكه بانكي مي‌تواند سياست خصوصي‌سازي‌ و آزاد‌سازي‌ اقتصادي در راستاي سياست‌هاي اصل ۴۴ قانون اساسي را با شكست مواجه سازد چرا كه بخش خصوصي از نقدينگي و منابع مالي و بانكي قابل اتكا براي خريد سهام شركت‌هاي دولتي يا سرمايه‌گذاري‌هاي جديد برخوردار نيست.

به گفته مرتضي‌الله داد رئيس مؤسسه آموزش عالي بانكداري ايران كفايت سرمايه بانك‌ها نسبت به كل دارايي‌هاي بانك‌ها يا همان ضريب كفايت سرمايه بين ۵ تا ۸ درصد است كه اين وضعيت براي بانك‌هاي كشور مناسب نيست.

به گفته اين مقام بانك مركزي، براساس استانداردهاي دنيا اين رقم فراتر از ۱۲ ‌درصد است و برداشت از حساب ذخيره ارزي براي افزايش سرمايه بانك‌ها يك عمل مثبت اقتصادي است چرا كه با اجراي اين طرح نيز بخشي از بدهي‌هاي دولت به نظام بانكي پرداخت مي‌شد و اين كار كمك ديگري به نظام سياست‌هاي پولي كشور مي‌كرد، زيرا از طريق آن نيز بخشي از بدهي‌هاي نظام بانكي به بانك مركزي پرداخت مي‌شد.

به گفته رئيس‌كل بانك مركزي ايران، منابعي كه از بانك مركزي گرفته مي‌شد به‌صورت اضافه برداشت با هزينه سود ۳۴ ‌درصد در سال و به‌عنوان سود اضافه برداشت و محاسبه مي‌شد كه باعث زيان ده شدن تراز بانك‌ها شده بود اما با افزايش سرمايه بانك‌ها نسبت به كفايت سرمايه بهبود مي‌يابد و در فعاليت‌هاي بين‌المللي نيز بانك‌ها با اين افزايش سرمايه مي‌توانند رقابت بهتري داشته باشند و در مقايسه با بانك‌هاي منطقه از رتبه و اعتبار بالاتري برخوردار شوند.به گفته مظاهري اين بازگشت سرمايه به‌صورت هزينه سرمايه اما پرداخت شده و مصرفي نيست و به‌عنوان سرمايه دولت در بانك‌ها ثبت مي‌شود.

برخي اخبار تاييد نشده حكايت از آن دارد كه اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام به اين دليل با افزايش سرمايه بانك‌هاي دولتي مخالفت كرده‌اند كه به‌دليل دخالت گسترده دولت درشبكه بانكي و نبود استقلال نسبي بانك مركزي امكان انحراف منابع بانك‌ها تشديد خواهد شد.

تاريخ درج: 7 تير 1387 ساعت 21:40 تاريخ تاييد: 8 تير 1387 ساعت 00:09 تاريخ به روز رساني: 7 تير 1387 ساعت 23:59
 شنبه 8 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن