تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):هیچکس حقیقت ایمان را کامل نمی کند مگر اینکه جدال لفظی را رها کند، هر چند حق با او باش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853181335




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

طرح‌هاي استاني فولاد در ليست آمايش صنعت


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: طرح‌هاي استاني فولاد در ليست آمايش صنعت
طرح فولاد چهارمحال و بختياري،زمستان 86احمد بختيارطرح‌هاي استاني فولاد، درون ليست آمايش صنعت و معدن قرار گرفتند. اين طرح 800 پروژه را در خود جاي داده كه شاخص‌ترين آنها طرح‌هاي استاني فولاد هستند. وزير صنايع و معادن علائم اين برنامه را سال گذشته نشان داده بود.


علي‌اكبر محرابيان نخستين بار در دوره سه ماهه سرپرستي وزارت صنايع و معادن در يكي از شهرستان‌ها، چنين خبري را اعلام كرد. البته در آن زمان سخني از طرح آمايش صنعت و معدن نبود اما صراحت آن كلام، عزم علي‌اكبر محرابيان را بر واگذاري 8 طرح استاني فولاد، نمايان كرد. اگرچه ابتداي پاييز گذشته و تنها چند روز پس از انتشار آن خبر، اعلام شد كه دولت اراده جدي براي به اتمام رساندن طرح‌هاي استاني فولاد دارد و با تزريق از حساب ذخيره ارزي، پروژه‌ها را به پايان مي‌رساند و پس از آن ،واحدهاي ساخته شده را به بخش خصوصي واگذار مي‌كند. اما مصاحبه اخير وزير با خبرگزاري مهر و تاكيد بر واگذاري طرح‌هاي نيمه‌تمام استاني فولاد، نشان از تصميم قاطع محرابيان براي عملي ساختن آن برنامه‌اي كه پيشتر در سر داشت، مي‌داد. به تازگي وزارت صنايع و معدن فهرست 800 طرح آمايش صنعت و معدن را در پايگاه اطلاع رساني خود قرار داده است. بيننده سايت با جست‌وجوي كلمه فولاد به راحتي شاهد ظهور نام برخي از پروژه‌هاي استاني فولاد بر صفحه اينترنتي مي‌شود. محرابيان در سال گذشته البته به طور تلويحي عزم خود را نشان داده بود. استفاده از حساب ذخيره ارزي براي طرح فولاد تنها در حالتي قانوني است كه پروژه متعلق به دولت نباشد. اكنون نيز جملگي طرح‌هاي آمايش صنعت و معدن كه از تبليغات تلويزيوني نيز بهره مي‌گيرند، به منظور اجرا توسط بخش خصوصي، در آستانه واگذاري قرار گرفته‌اند. هدف وزارت صنايع و معادن از اين اقدام، توسعه متوازن صنعتي و معدني كشور است. پشتوانه اين پروژه‌ها 30هزار ميليارد تومان اعتبار ويژه است كه از انواع حمايت‌هاي دولتي برخوردارند. اما آنچه كه وجه متمايز به اين 8 طرح از 800 طرح مي‌بخشد، سابقه تاريخي نه چندان دور اين پروژه‌ها است كه مسوولان در اذهان مردم نقاط دورافتاده 8 استان شكل داده‌اند.
پروژه‌هاي استاني فولاد كه در دولت نهم پديدار شدند در واقع بخشي از برنامه جامع فولاد براي رسيدن به ظرفيت 29ميليون تني توليد فولاد خام بود.در دولت قبلي قرار بود كه شركت‌هاي فولادي همچون ذوب‌آهن اصفهان، مباركه، خوزستان و خراسان بخش اعظم توسعه اين صنعت را بر عهده بگيرند. اما دولت نهم چنين برنامه را در تضاد با اهداف عدالت طلبانه خود مي‌دانست از همين رو برنامه احداث 4/6 و بعدها 8ميليون تن فولاد خام را در 8 شهرستان گسترانيد.
طوري كه شهرهاي قائنات (خراسان جنوبي) سبزوار (خراسان رضوي)، ميانه (آذربايجان شرقي)، سپيددشت (چهارمحال و بختياري)، شادگان (خوزستان)، ني‌ريز (فارس)، بافق (يزد) و بافت(كرمان) هر كدام صاحب يك كارخانه يك‌ميليون تني فولاد شوند. سال 85 در هفته دولت كلنگ احداث اين هشت پروژه در 8 روز متوالي و در هشت استان به زمين خورد.
نقشه جغرافيايي اين 8 طرح به دايره‌اي مي‌ماند كه كمان كوچكي از آن حذف شده باشد. به عبارتي مسير از ميانه شروع و به سمت جنوب، مركز و شرق كشور امتداد مي‌يابد.
مراسم كلنگ‌زني اين طرح‌ها چنان شور و هيجان ‌نزد مردمان آن نقاط پديد آورد كه تصور آن مشكل مي‌نمايد.
حضور زنهايي كه نوزادان خود را در بغل دارند، پيرمردان آفتاب سوخته‌اي كه متاع اندك خود را به قرباني آورده بودند.جواناني كه فردا را به اميد احداث كارخانه فولاد مي‌نگريستند و پيرزن‌هايي كه خاك‌اندازي در دست داشتن و در نبود دانه‌هاي اسفند بوته‌هاي خشك بيابان را مي‌سوزاندند.
حرارت آن بوته‌ها نشان از درون گداخته مردمان سرزمين‌هاي دوردست مي‌داد.آنان آينده فرزندان خود را در تحقق وعده‌هاي عدالت پروري دولت نهم مي‌جستند.
شايد اين برش تاريخي از روزهاي نخستين شهريور 85 بخشي از حساسيت و نگاه متعصبانه مردمان آن ديار به اين طرح‌ها را منعكس كند.
اگرچه منطق اقتصادي حكم مي‌كند كه طرح‌هاي فولادي در نقاطي به اجرا در آيند كه بستر توسعه را در اختيار داشته باشند، اما اكنون كه اين پروژه‌ها به پيشرفت 18 تا20درصدي رسيده‌اند و بخش اعظم آنها در حال دريافت تجهيزات و حتي نصب برخي سازه‌هاي اصلي نظير كوره‌ها هستند.
حال سوال اين است كه آيا بخش‌خصوصي حاضر است نقاطي كه پيشتر توسط دولت انتخاب شده را برگزيند و آيا تمايل به ادامه و اتمام طرح‌ها را دارد. آيا از نظر ايشان، كار در نقاط دورافتاده جذابيت‌هاي اقتصادي دارد. اين پروژه‌ها عمدتا با اهداف اجتماعي و سر و سامان دادن به نقاط كم‌ برخوردار پي ريزي شده‌اند.
دولت بايد در اين شرايط اهداف اقتصادي را براي سرمايه‌گذاران پررنگ كند يا اينكه هر دو هدف را منطبق بر هم كند. در صورت تحقق اين دو هدف، از يك سو سيستم حاكميتي به توسعه متوازن مورد علاقه خود رسيده و از ديگر سو بخش خصوصي را ترغيب به حضور در نقاط كم‌برخوردار كرده است.
در اين ميان، مساله اين است كه دولت به هر نحو اعتماد بخش‌خصوصي را به دست آورد در آن صورت عمليات موفقيت‌آميزي را پياده كرده است. در غير اين صورت طرح‌ها در يك وضعيت معلق قرار مي‌‌گيرند كه نتيجه آن سرخوردگي بيش از پيش مردم محروم خواهد بود. علاوه بر آن دولت مجبور مي‌شود با يك اختلاف زماني زياد، شركت ملي فولاد را مجبور به اجراي اين طرح هاي نيمه‌تمام كند.
فولادي‌هاي بزرگ خريدار فولادي‌هاي استاني
البته شنيده شده است كه يكي از گزينه‌هاي پيش رو، واگذاري اين طرح‌‌ها به كارخانه‌هاي بزرگ فعلي است. به عبارت ديگر پروژه‌هاي استاني فولاد بين فولاد مباركه، ذوب‌آهن اصفهان، فولاد خراسان، فولاد خوزستان و فولاد ميانه تقسيم مي‌شوند. تزريق به موقع اعتبار، ارائه مشوق‌هاي جذاب به اين كارخانه، در شرايط حاضر مي‌تواند راه علاجي براي برو‌ن‌رفت از وقايع ناخوشايند احتمالي در آينده باشد.
دولت خود اين طرح‌ها را كليد زده و وعده آنها را به مردمان 8 شهرستان داده است.از همين رو هرگونه تصميم غيركارشناسي به راحتي، خدشه به اهداف ترسيم شده آينده وارد مي‌سازد.
 شنبه 8 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن