واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور: شخصيت بهشتي به اندازه يك ملت عظمت يافت
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: رييس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور با بيان اينكه شهيد بهشتي به تعبير امام (ره) يك امت بود، افزود: شخصيت وي آن قدر تاثير گذار و مفيد بود كه به اندازه يك ملت عظمت يافت.
به گزارش روز جمعه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، حجت الاسلام سيد رضا تقوي در سخنان پيش از خطبه هاي نماز جمعه اين هفته تهران ضمن گراميداشت ياد شهداي هفت تير به ويژه شهيد مظلوم آيت الله بهشتي گفت: شهيد بهشتي همان راست قامت جاويدي در تاريخ انقلاب است كه تاثيري را كه در كمك به امام و استقرار نظام داشت هرگز از خاطره اين ملت محو نخواهد شد.
وي افزود: شهيد بهشتي شخصيتي درآميخته با مظلوميت است كه اين ويژگي به وي شاخصه اي جاويد داده و روز به روز براي نسل هاي ما شخصيتش درخشان تر مي شود.
تقوي با بيان اينكه شهيد بهشتي به تعبير امام (ره) يك امت بود، افزود: شخصيت وي آن قدر تاثير گذار و مفيد بود كه به اندازه يك ملت عظمت يافت.
رييس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور پيرامون بحث سيره نبوي به موضوع جايگاه زن در سيره نبوي پرداخت و گفت: فاطمه محور خاندان عصمت و طهارت و همسر ولايت و مادر امامت است و هر چه داريم از او است و دنياي اسلام هرچه دارد از كوثر نوراني فاطمه مي جوشد و همه ملت مسلمان به يك معنا بر سر خوان پر بركت كوثر فاطمي هستند.
تقوي افزود: ابتدا بايد ديد كه زن در فراز و نشيب تاريخ چه وضعيتي داشته است تا آن وقت رفتار پيامبر با زن براي ما درخشندگي خاصي خواهد داشت. زن در گذشته تاريخ در بين ملت هاي مختلف سرگذشتي غم بار دارد زنان هميشه در فرهنگ ها حضور جدي داشته اند و در فرهنگ سازي تاثير گذار بودند.
سخنران پيش از خطبه هاي نماز جمعه اين هفته تهران اظهار داشت: يوناني ها زنان را زاده شيطان و پاك نشدني مي دانستند، ملت صاحب نام به نام ملت «روم» كه زنان رومي در حقيقت به عنوان انسان به شمار نمي آمدند بلكه رومي آن ها را كالا مي دانستند و پس از مرگ شوهر، مانند اموال به ورثه تقسيم مي شدند، در هندوستان نيز چنين وضعي مرسوم بود.
وي به جايگاه زن در جوامع مختلف اشاره كرد و افزود: در ايران باستان نيز سرنوشت زنان بهتر از ديگر كشورها نبود، درغرب هم زن در دوره قديم و جديد البته به جز يونان و روم وضعيت نامطلوبي داشتند و در دوره اي هم باعث سرافكندگي خانواده و گاهي موضوعي براي شعر شاعران بود.در ادبيات ما هم كه متاثر از اين فرهنگ عمومي است ديدگاه ها بسيار متفاوت و متناقض است و افراط و تفريط هاي زيادي در آن به چشم مي خورد.
تقوي به جايگاه زن در اسلام اشاره كرد و گفت: اسلام به زن شخصيت داده از نظر انساني او را در رديف مرد قرار مي دهد. اسلام در زماني ظهور كرد كه براي زن حسابي باز نمي شد و اگر نوزاد دختري به دنيا مي آمد شعله هاي خشم آن پدر را رنج مي داد كه چرا همسرش دختر زاييده است.
وي تصريح كرد: اما قرآن كريم آمد و شخصيت زن را مورد توجه قرار داد و دستور اكيد داد كه بايد برخوردي كريمانه و رفتاري شايسته با زن داشته باشيد، رفتاري كه متناسب با شان انساني زن باشد و زن و مرد بايد مكمل يكديگر باشند زيرا همانند پرنده اي هستند كه براي پرواز دو بالند و پرنده زندگي با دو بال زن و مرد بايد پرواز كند، بنابراين زن و مرد از اين لحاظ از نظر رشد و كمال تفاوتي با هم ندارند.
رييس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور ضمن اشاره به جايگاه زن در سيره نبوي گفت: پيامبر براي زن شخصيت والايي قائل شد و در رفتارش با زنان اين نگاه بلند كرامت آميز را به مرحله اجرا در آورد به آن عمل كرد و اين نگاه را در رفتار منعكس كرد و يكي از رفتار شايستگي براي مردان را رفتار بهتر با زنان معرفي كرد و من بهترين برخوردهاي خودم را در ارتباط با زنان انجام مي دهم.
تقوي يادآور شد: اين سخن پيامبر در زماني گفته شده كه هيچ احترامي براي زن در آن دوره قائل نبودند. پيامبر وقتي به منزل مي آمدند وقت خود را در منزل تقسيم مي كردند و بخشي را به همسرش و بخشي را براي عبادت و قسمتي را نيز براي كارهاي شخصي اختصاص مي دادند و به همسرش در خانه كمك مي كرد اين در حالي بود كه مردان آن زمان كار در خانه را براي خود ننگ مي دانستند.
سخنران پيش از خطبه هاي نماز جمعه اين هفته تهران با بيان اينكه پيامبر يكي از پايه هاي سعادتمندي مرد را زن مي داند، گفت: همسر شايسته و همدل يكي از عوامل سعادت مرد است و مردان موفق در تاريخ هم اگر به رمز موفقيت شان توجه كنيد مي بينيد كه همسرشان نقش مهمي در آن داشته است.
وي افزود: يكي از بركات دنيا و آخرت كه خداوند آن را براي مرد ساخته است همسري داشته باشد كه دوستي به او نگاه مي كند او را خوشحال مي كند همسر مومن و با ايماني باشد كه نگاه همسر به او آرامش بخشد.
تقوي به بحث فمينيسم به عنوان جريان غلط در دنيا اشاره كرد و متذكر شد: زن در سيره نبوي جايگاه بالايي دارد و به تعبير امام از دامن زن، مرد به معراج مي رود./06/120
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]