تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب و اندوهش برطرف شود، به تنگدست مهلت دهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853147003




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س)منظور از «ليلة» در سوره قدر حضرت زهرا(س) است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س)منظور از «ليلة» در سوره قدر حضرت زهرا(س) است
گروه انديشه: منظور از «ليلة» در سوره مباركه «قدر»، حضرت فاطمه زهرا(س) است و كسي كه حقيقتا به ايشان معرفت يابد، شب قدر را درك كرده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، آن‌چه كه مي‌خوانيد جستاري به بهانه ولادت حضرت صديقه كبري، فاطمه زهرا(س) است. خواستيم درباره وجود نوراني حضرتش بنويسيم قلم شكست، خواستيم پرنده‌هاي بلند پرواز انديشه را به بلنداي معرفتش پرواز دهيم، بال‌هايشان شكست. جاي شگفت نيست كه او، ام‌ابيها، سترالله الكبري، روح بين جنبي المصطفي، الصلوةالوسطي، عروةالوثقي، قرار القلب، القدوةالمسددة، كلمة طيبة، الليلة المباركة و ... است.

شايد اين معرفت دورتر از معرفت «ليلةالقدر» نباشد كه سرور صادقان؛ جعفربن‌محمدالصادق(ع) فرمودند: «اليلة هي فاطمة و القدر هو الله و من عرف فاطمة حق معرفتها فقد ادرك ليلة القدر» و از گفتار سرور عالمان باقرالعلوم(ع) آن‌جا كه در پاسخ جابربن‌يزيد جعفي كه از حضرتش درخواست كرد روايتي در شأن ام‌ابيها بيان كنند تا محبين خوشحال شوند، استفاده مي‌شود كه: «روز قيامت در محشر است كه حضرت فاطمه(س) شناخته مي‌شوند و جايگاه ايشان براي مردم آشكار مي‌شود.»

فاطمه(س) كه در كلام قرآن، كوثر، بحر، ليلةالقدر، مطهرة، صراط مستقيم، مشكوة، شاخه شجره طيبه ناميده شده است، ميراث‌دار عطوفت حمكت نبوي است. وجود او هم‌چون وجود رسول خدا(ص) سراسر نورانيت و لبريز از عطوفت است.

در ميان معصومين(ع) جهات فرهنگي ام‌الائمه صديقه طاهره(س) جايگاه و منزلتي ويژه دارد؛ چرا كه دست‌پرورده مستقيم رسول خدا(ص) و استمرار وجود اوست. علم او از علم رسول خدا(ص) و سيره او همان سيره پيامبر(ص) است.

فردي كه اسلام را به عنوان مكتب حيات‌بخش (كه به تمام ابعاد وجودي انسان توجه دارد)، انتخاب مي‌كند، به هدفي روي مي‌آورد كه اسلام بر اساس فطرت انساني پيشنهاد مي‌كند؛ لذا متوجه اسوه‌اي مي‌شود كه ويژگي‌هاي خاص مكتب توحيدي را در تمامي ابعاد داشته باشد تا بتواند در تمام جهات، به او اقتدا كند و خود را مانند او بسازد و بدين وسيله به صفات و كمالات انساني مزين شود و به مطلوب شايسته برسد.

قرآن كريم شخص پيامبر اسلام(ص) را «اسوة حسنة» و كامل معرفي مي‌كند و مي‌فرمايد: «مسلما براي شما در زندگي رسول خدا سرمشق نيكويي بود، براي آن‌ها كه اميد به رحمت خدا و روز رستاخيز دارند و خدا را بسيار ياد مي‌كنند.»

هنگامي كه لحظه به لحظه به زندگاني فاطمه زهرا(س) مي‌نگريم، درمي‌يابيم كه فاطمه(س) داراي شخصيت والاي الهي و انساني و شبيه رسول خدا(ص) در تمام جهات است و مانند بودن او در اصل وجود، حقيقتي است كه با توجه به بيانات پدر بزرگوارش جايي براي ابهام و ترديد نيست.

راوي نقل مي‌كند كه پيامبر اكرم(ص) بيرون آمد، در حالي كه دست حضرت فاطمه(س) را گرفته بود، پس فرمودند: «كسي كه او را نمي‌شناسد، او فاطمه دختر محمد(ص) است، او پاره تن و قلب من است، او روح من است كه در بين دو پهلوي من قرار دارد، پس كسي كه او را اذيت كند، به راستي مرا اذيت كرده و كسي كه مرا آزار دهد، به راستي خدا را آزار داده است.»

اضافه بر مانند بودن حضرت زهرا(س) به رسول خدا(ص) كه خود قرينه‌اي كامل و تام بر اسوه بودن اوست، قرائن ديگري وجود دارد كه تأييد بر الگو بودن ايشان دارد. به عنوان نمونه، عايشه و ديگران از پيامبر(ص) روايت كرده‌اند كه آن حضرت فرمودند: «اي فاطمه! بر تو بشارت باد كه خداي متعال تو را بر زنان جهانيان و بر زنان اسلام كه بهترين دين است، برگزيد.»

رسول خدا(ص) شخصيتي بسيار عظيم است كه تمام گفتار، كردار، حركات و سكناتش براي ما حجت است. او از طريق وحي و از روي علم و حكمت و بر اساس معيار الهي سخن مي‌گويد. اگر در مورد شخصي سكوت مي‌كند، اگر از شخصي تعريف و تمجيد كرده يا شخصي را نكوهش مي‌كند، از روي حكمت و حق است؛ چرا كه خداوند متعال در قرآن كريم مي‌فرمايد: «هرگز از روي هواي نفس سخن نمي گويد. آن‌چه مي‌گويد، چيزي جز وحي كه بر او نازل شده، نيست.»

رسول اسلام(ص)، دخترش فاطمه(س) را گرامي داشته و به نيكويي ستوده است. تمجيد از آن بانوي بزرگ، نه به جهت آن است كه او فرزند آن حضرت(ص) بوده و عاطفه پدري موجب شده كه دخت گراميش را به خوبي و نيكي بستايد و صفات نيكي را به او نسبت دهد، بلكه ستودن حضرت فاطمه(س) بر اساس حقيقت او و ظهور صفات و كمالات معبود در روح او بوده است. او عظيمة و مطهرة است. مدح رسول خدا(ص) از او، آشكار كردن حقيقت موجود در اوست.

خداوند پيامبر اسلام(ص) و ائمه(ع) را بر رجال عالم اختيار كرد و آن‌ها را انسان‌هاي كامل و الگو و حجت بر همه قرار داد، به همين نحو، فاطمه(س) را الگو و حجت بر تمام مردم جهان ـ اعم از زن و مرد ـ قرار داد؛ اقتداي به او، اقتدا به رسول خدا(ص) و ائمه معصومين(ع) است.*

*منابع: «فاطمه؛ سر پنهان ليلةالقدر»، حجت‌الاسلام و المسلمين احمدي‌تبار، مجله «گنجينه مجمع؛ «فاطمه اوج ايثار و از خودگذشتگي»، حجت‌الاسلام و المسلمين سالار، مجله «گنجينه مجمع»؛ پايگاه اطلاع‌رساني اسلامي ـ شيعي رشد (برگرفته از كتاب فاطمه كيست؟، تأليف محمدرضا امين زاده با اندكي تصرف)
 سه شنبه 4 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن