تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848480471




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راهكارهاي توسعه گردشگري مذهبي/ 1ضرورت ساماندهي گردشگري مذهبي در صنعت توريسم كشور


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: راهكارهاي توسعه گردشگري مذهبي/ 1ضرورت ساماندهي گردشگري مذهبي در صنعت توريسم كشور
گروه اجتماعي: موقعيت فرهنگي و جغرافيايي و حضور اديان مختلف توحيدي و اقليت‌هاي مذهبي در كشور ما ظرفيت مطلوبي را براي حضور گردشگران خارجي فراهم كرده است كه بي‌ترديد ساماندهي گردشگري مذهبي بهره‌مندي از منافع اقتصادي و فرهنگي آن مي‌تواند نقش بسزايي را در اين ميان به خود اختصاص دهد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، سير و سفر در مكتب اسلام جايگاه خاصي دارد و خداوند در آيات متعددي از قرآن كريم اين مسأله را مورد توجه و ترغيب قرار داده كه از جمله اين آيات مي‌توانيم به آيه 11 سوره «انعام»، 137 سوره «آل‌عمران»، 42 سوره «توبه»، 22 سوره «يونس»، 80 سوره «نحل»، 20 سوره «عنكبوت»، 18 سوره «سبا»، 42 سوره «روم»، 109 و 111 سوره «يوسف»، 46 سوره «حج» و ... اشاره كرد.

هجرت از سرزمين خود، آشنايي با پديده‌هاي مختلف آفرينش و عبرت گرفتن از سرنوشت انسان‌ها و گروه‌هاي مختلف از جمله موضوعاتي است كه در اين آيات مورد توجه قرار گرفته است البته توسعه فرهنگي و اقتصادي از ديگر نتايج گردشگري است كه در آيه 100 سوره مباركه «نساء» به آن اشاره شده است.

گردشگري در روايات نيز از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است و ارائه نكاتي در باب اهميت سفر و آداب آن از سوي امامان معصوم(ع) و بهره‌مندي آنان از فضاهاي مذهبي براي توسعه فرهنگ اسلامي دليلي بر اين مدعاست.

به گفته حضرت علي(ع) در سفر پنج فايده است كه زدودن غم و اندوه، كسب معيشت و سرمايه، تحصيل علم، آشنايي با رسوم ساير ملل و هم‌نشيني با مردمان از جمله اثرات مثبت آن است.

در تعريف گردشگري مذهبي آمده است بازديد گردشگران (با تعريف ويژه جهانگردي) از اماكن مقدس نظير زيارتگاه‌ها كه شامل مقابر امامزاده‌ها و بقاع متبركه مي‌شود كه كشور ما به لحاظ موقعيت فرهنگي و جغرافيايي و حضور اديان مختلف توحيدي و اقليت‌هاي مذهبي از ظرفيت مطلوبي براي حضور گردشگران خارجي برخوردار است.

در همين راستا «طه هاشمي» رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، تنوع مراكز، آثار و ابنيه تاريخي و عبادتگاه‌هاي اديان مختلف موجود در كشور را در تمام دنيا بي‌نظير مي‌خواند و مي‌گويد: «كشور ايران در تمام حوزه‌هاي مذهبي دنيا، توانايي جذب توريسم را دارد و فضاي خاص فرهنگي موجود، توسعه توريسم مذهبي ـ فرهنگي را در آن امكان‌پذير مي‌كند.»

وي مي‌افزايد: «حركت در جهت جذب جهانگرد مذهبي نخست نيازمند درك مفاهيم و اصول مذاهب و احترام به آنها و سپس تلاش براي تسهيل ارائه خدمات به زائرين اين اماكن مقدسه است.»

اماكن مذهبي ايران مجموعه منسجمي از انديشه، هنر، آداب و رسوم زندگي ايرانيان و مسلمانان است كه توجه و برنامه‌ريزي براي آن مي‌تواند اين جذابيت‌ها را به يكي از اولويت‌هاي گردشگران خارجي براي سفر به ايران تبديل كند علاوه بر اين توجه به مقوله گردشگري و راهكارهاي توسعه گردشگري مذهبي كشور مي‌تواند زمينه مناسبي را براي نشر افكار اسلام فراهم كند.

«رحيم مشايي» رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور پنجم فروردين ماه ضمن حضور در حرم رضوي در جمع خبرنگاران، گردشگري زيارتي را يكي از موضوعات محوري در اين سازمان دانست و در تشريح آن گفت: اولين محور گردشگري كشور، گردشگري مذهبي است چرا كه بيش از يك ميليارد مسلمان و 250 ميليون شيعه در جهان مخاطب آن هستند.»

همچنين شركت‌كنندگان نخستين همايش «جايگاه گردشگري مذهبي در توسعه سفرهاي همگاني» كه خردادماه سال گذشته در مشهد برگزار شد، خواستار توجه ويژه مسئولان به گردشگري مذهبي، معرفي جاذبه‌هاي گردشگري مذهبي كشور، برنامه‌ريزي مناسب و تدوين طرح جامع گردشگري مذهبي و ... شدند.

لازم به يادآوري است كه آيت‌الله «نوري‌همداني» نيز چندي پيش در ديدار با جمعي از مديران سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشور با اشاره به آيات و روايات مرتبط با مقوله سفر، خواستار توسعه گردشگري مذهبي و فراهم كردن امكانات سفر براي تمام طبقات جامعه براي انجام سفرهاي زيارتي شد.

در همين راستا «عباسعلي اختري» رئيس كميسيون فرهنگي هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي شهريورماه سال گذشته در حاشيه گردهمايي ملي گردشگري زيارتي و نقش آن در رونق صنعت گردشگري با اشاره به اينكه مجلس حمايت‌هاي لازم را در راستاي توسعه صنعت گردشگري كشور انجام خواهد داد، افزود: «نمايندگان مجلس در ديدارهاي خود با نمايندگان و مسئولان پارلماني ساير كشورها براي توسعه گردشگري به خصوص در حوزه زيارتي كشور رايزني خواهند كرد.»

وي در ادامه تأكيد كرد: «در موضوعات مرتبط با گردشگري مذهبي هر جا كه نياز به قانون باشد، مجلس شوراي اسلامي قوانيني را تدوين مي‌كند و موانع قانوني توسعه گردشگري مذهبي را نيز برطرف خواهد كرد.»

برخورداري كشور از جاذبه‌هاي گردشگري به ويژه در بخش ديني آن سرويس اجتماعي خبرگزاري ايكنا را برآن داشت تا در قالب سوژه‌اي با عنوان «راهكارهاي توسعه گردشگري مذهبي» و طرح سوالاتي همچون عوامل مؤثر فرهنگي و اجتماعي توسعه گردشگري مذهبي، شناسايي نقاط ضعف و ارائه راهكار در اين زمينه، آثار و تبعات توسعه گردشگري ديني، نقش رسانه‌ها در توسعه گردشگري مذهبي و موضوعاتي از اين دست به كنكاش فرصت‌ها و موانع اين امر بپردازد.
 يکشنبه 2 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن