واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: ساماندهي خريد آثار هنري/مشكلات صدور مجوز آلبوم هاي موسيقي بررسي ميشود
متاسفانه در حال حاضر بسياري از افراد فكر مي كنند توليد آلبوم با ساده ترين تجهيزات امكان پذير است و در اين زمينه به هر طريق ممكن اقدام به توليد يك آلبوم مي كنند و توقع دارند كه به راحتي نيز بتوانند، مجوز دريافت كنند. ما در دفتر موسيقي وزارت ارشاد در اين زمينه شفاف سازي كرده ايم و تلاش داريم موانع و مشكلات را مرتفع كنيم تا كساني كه تخصص هاي لازم را دارند، بتوانند به فعاليت هاي هنري خود بپردازند.
دكتر «محمد حسين ايماني خوشخو» معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار سرويس هنري برنا ضمن بيان اين مطلب افزود: در حال حاضر موسيقي در جامعه ما به جايگاهي رسيده كه مي تواند به راحتي مورد ارزيابي قرا گيرد. كنسرت هاي بسيار بزرگي با حضور استادان اين عرصه به طور مداوم برگزار مي شود كه خوشبختانه با استقبال خوبي از سوي مخاطبان مواجه شده است. در صورتي كه در گذشته هر چند سال يك بار يكي از استادان اقدام به برپايي كنسرت مي كند و به اين شكل فراگير نبود.
وي در ادامه گفت: همچنين در اين چند سال اخير تعداد آلبوم هايي كه وارد بازار مي شود نيز در خور توجه است و نسبت به گذشته شاهد رشد در اين زمينه هستيم. اما آن چه كه در اين ميان اهميت دارد، اين كه نمي توان موسيقي را به حال خود رها كرد زيرا هر كسي نمي تواند به هر طريق اقدام به توليد و انتشار يك آلبوم كرده و آن را بدون طي مراحل قانوني و اخذ مجوزهاي لازم، روانه بازار كند.
صدور مجوزها انتشار آلبوم موسيقي
معاون امور هنري وزارت ارشاد به صدور مجوزها براي انتشار آلبوم اشاره و تصريح كرد: هر كشوري بايد در حفظ ميراث فرهنگي خود كوشا باشد و همگان مي دانند كه موسيقي ايراني بسيار اصيل است و ريشه در فرهنگ ما ايرانيان دارد بنابراين هم مردم و هم دولت بايد نسبته به آن حساس باشند. در حال حاضر آيين نامه هايي هم كه براي صدور مجوز انتشار آلبوم وجود دارد، بر همين اركان تاكيد دارند. افرادي هم كه در شوراي صدور مجوز موسيقي وزارت ارشاد عضور هستند نيز همه از موسيقي دانان برجسته كشور هستند و تمام مجوزها بدون اعمال سليقه هاي شخصي در اين شورا صادر مي شود.
وي افزود: كار اين شورا اين نيست كه به هر كسي علاقه داشت، مجوز بدهد و به نفر بعدي از روي خصومت شخصي مجوز ندهد. شما اگر سري به آيين نامه ها و گزارش عملكرد اين شورا بزنيد، كوچك ترين خطايي در آن نمي بينيد زيرا كارشان بسيار دقيق و موشكافانه است.
پيگيري موسيقي زير زميني
ايماني خوشخو به بحث موسيقي زير زميني اشاره كرد و يادآورشد: مبحث موسيقي زير زميني بسيار ريشه دار است و بايد به طور جدي به اين قضيه پرداخت. برخي ها معتقدند كه ريشه اصلي به وجود آمدن اين نوع از موسيقي، سخت گيري هايي است كه در صدور مجوز اعمال مي شود اما من فكر نمي كنم، اين طور باشد. البته لازم است در اين باره كار كارشناسي صورت گيرد و مشكلات جزيي كه وجود دارد، برطرف شود.
وي تصريح كرد: متاسفانه در حال حاضر بسياري از افراد فكر مي كنند توليد آلبوم به راحتي و با ساده ترين تجهيزات امكان پذير است و در اين زمينه به هر طريق ممكن اقدام به توليد يك آلبوم مي كنند و توقع دارند كه به راحتي نيز بتوانند مجوز دريافت كنند و بعد كه اين اتفاق نمي افتد، به صورت غير قانوني آلبوم خود را روانه بازار مي كنند. ما در دفتر موسيقي وزارت ارشاد در اين زمينه شفاف سازي كرده ايم و تلاش داريم موانع و مشكلات را مرتفع كنيم تا كساني كه تخصص هاي لازم را دارند به امكانات دسترسي پيدا كرده و بتوانند با آسودگي بيشتر به فعاليت هاي هنري خود بپردازند.
معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه اظهاركرد: خود اهالي موسيقي هم اصرار دارند كه استانداردهاي لازم در اين زمينه رعايت شود و افرادي كه تخصص دارند، در عرصه موسيقي فعاليت كنند. اگر اين اتفاق نيافتد، شاهد اين خواهيم بود كه ديگر از موسيقي اصيل ايراني خبري نيست. تلاش مجموعه وزارت ارشاد در اين چند سال اخير اين بوده كه مردم بتوانند با گونه هاي مختلف موسيقي آشنا شوند به طوري كه ما در جشنواره موسيقي فجر موسيقي پاپ را نيز وارد كرديم.
ايماني خوشخو يادآورشد: من توصيه مي كنم، كساني كه تمايل و توانايي در زمينه موسيقي دارند، عجله نكنند و اين زحمت را متقبل شوند كه مسير تخصصي را طي كرده و سپس وارد عرصه حرفه اي در موسيقي شوند.
نظامندي خريد آثار هنري
معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين درباره خريد آثاري هنري براي موزه ها گفت: در سال گذشته موفق شديم با تامين اعتبارات، اقدام به خريد تعدادي از آثار هنري براي موزه ها و نمايشگاه ها كنيم، آثاري از نمايشگاه بهار ايراني خريداري كرديم كه امسال قرار است پرداخت هاي آن انجام شود. متاسفانه تاكنون نظام خوبي براي خريداري آثار هنري نداشته ايم به همين منظور، يكي از سياست ها اين بوده كه شورايي تاسيس كنيم تا در اين شورا ضوابط خريد و نحوه آن مشخص شود به نحوي كه آثار تمام هنرمندان در سراسر كشور خريداري شود و نمايشگاه ها و موزه ها اختصاص به يك عده افراد خاص نداشته باشد. با اجراي اين طرح به نظر مي رسد بحث خريد آثار هنري ساماندهي شود.
تشكيل شوراي تخصصي در موزه هنرهاي معاصر
وي در پاسخ به سوالي درباره "قديمي بودن آثار نمايش داده شده در موزه هنرهاي معاصر" نيز گفت: آثاري كه در موزه هنرهاي معاصر وجود دارد، يك سري از آنها مربوط به دوران قبل از پيروزي انقلاب اسلامي و تعدادي از آنها نيز پس از پيروزي انقلاب خريداري شده اند. اين آثار بسته به موضوعاتي كه دارند در نمايشگاه هاي خارجي و داخل موزه به نمايش درمي آيند.
وي افزود: به نظر مي رسد، موزه هنرهاي معاصر مانند تمام موزه هاي دنيا بايد يك جريان سيال در آن حاكم شود زيرا بايد آثار آن با ساير نمايشگاه ها معاوضه و تبادل مناسبي در اين زمينه ايجاد شود. براي حل اين مشكل تصميم به تشكيل شوراي فني و تخصصي موزه گرفته شده است و تا ظرف يكي دو هفته آينده با حضور جمعي از هنرمندان رشته هاي مختلف، اعضاي آن مشخص و كار خود را شروع مي كنند.
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]