محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827693336
حفاظت از بافت تاريخي:همه ما ميدانيم چهكار بايد بكنيم ممكن است ايمان نداشته باشيم !
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حفاظت از بافت تاريخي:همه ما ميدانيم چهكار بايد بكنيم ممكن است ايمان نداشته باشيم !
از هشتم تا دهم خردادماه در بوشهر برگزارشد. در اين نشست، تقريبا تمام شخصيتهايي كه در خصوص بافت تاريخي بوشهر تجربه و نظر مشخصي داشتند، شركت كرده بودند. تمامي شركتكنندگان، حتي آنان كه پست اجرايي در استان داشتند، به عنوان خبره و كارشناس در آن شركت كرده بودند نه به عنوان مديري استاني يا ملي. نشست با مصوبهاي هشت مادهاي و دو شهرسازي به كارخود پايان داد و در انتظار تحقق مفاد و بندهاي مصوبات خود است. به جرات ميتوان گفت كه اين نشست در نوع خود بينظير بود و اگر درست معرفي و پيگيري شود، قطعا ميتواند الگويي براي رسيدن به اجماع علمي و تخصصي در معضلات و مسائل مبتلا به معماري و شهرسازي در بسياري از زمينهها باشد.
از اين نشست پربارو غني، به ناچار، به نقل تكههاي كاملا محدود بسنده بايدكرد. درفرصتي ديگر، بخشي ديگر از بحثها و تحليل مصوبه را ميتوان به انتظار نشست.
منصور سعيدي:
دستگاه دولتي متاسفانه از بافت كوچ كردهاند
اعتقادم بر اين است كه ما خيلي موازيكاري ميكنيم. دستگاههاي مختلفي هستند كه دست اندر كار بافت هستند. همه اينها بايد يك كاسه شود و يكجا تصميم گرفته شود. اگر تصميمات واقعا موازي با هم است، همه بايد يك نتيجه داشته باشد.اگر واقعا ميخواهيم ساكنان به بافت برگشت داده شوند، بايد ببينيم ديگران در شهرهاي ديگر چهكار كردند و ما بايد در برنامهها و فعاليتهاي خودمان از تجربيات ديگران استفاده كنيم. بافت بايد يك مديريت واحد داشته باشد. فعاليت شهرداري در اين مدت خيلي كمرنگ بوده است. با توجه به اينكه شهرداري مدير شهر است، من به جرات ميتوانم بگويم غير از سال 86 در اين سالها يك ريال در بافت هزينه نشده است. دستگاه دولتي متاسفانه از بافت كوچ كردهاند، پس چگونه انتظار داريم كه مردم از آنجا كوچ نكنند. متاسفانه ميراث فرهنگي با بهترين ساختماني كه داشته منتقل شده به جاي ديگر، شهرداري هم همينطور.براي تجديدحيات بافت، بايد برنامهاي رديف كنيم كه براي مالكان توجيه اقتصادي داشته باشد و بتوانند ترميم يا بازسازي كنند. بايد برنامه ريزي كنيم و به آنها اميد دهيم كه هميشه در كنارشان هستيم. اين ساختمانها يا مالك دارند يا ندارند، اگر دارند كجا هستند؟ با آنها مكاتبه كنيم و جلسه بگذاريم. مثل حالا كه دور هم جمع شديم. ما ميتوانيم هر چند روز يك بار 10 تا 15 نفر از مالكان را بياوريم با آنها صحبت كنيم و بگوييم شما چه ميخواهيد، چرا ساختمان را ترميم نميكنيد. ما در اين مدت نتوانستيم با آنها صحبت كنيم. من اعتقادم بر اين است كه تمام بوشهر همان بافت است. هنوز مردم بوشهر آنجا را به عنوان مركز اصلي شهر قبول دارند. من از اساتيد فن خواهش ميكنم روش و برنامههارا روشن كنند. ما هم به عنوان بخشي از متوليان عمراني شهر، آماده همه نوع همكاري هستيم.
ما موظف هستيم طبق مفاد منشورهاي بينالملل بومي شده ايراني برخورد كنيم. بسيار خوب است. حتي من اعتقاد دارم كه كلمه ايراني ميتواند در مناطق با هم فرق كند، به عنوان مثال طرحهايي كه در آذربايجان تهيه ميشود مسلما با طرحهاي بوشهر از نظر آب و هوايي و از نظر اقليمي فرق ميكند. بايستي حتي بومي به اين شكل را هم تعريف كنيم كه راحت تر بشود روي آن كار كرد. چه بهتركه ما يك منشوري داشته باشيم كه خيلي راحت تر بتوانيم كار كنيم و هيچ بحثي هم در آن نيست. برويم بر سر مساله مديريت بافت. به نظر ميرسد كسي كه در بافت ميخواهد كار كند بايد به آن وارد باشد. از نقاط ديگر شهر مجزا باشد، چون با مردمي ميخواهد كار كند كه نظرات مختلفي و مشكلات فراواني خواهند داشت. از نظر زيرساختها مشكل دارند، ازنظر راههاي دسترسي مشكل دارند، از نظر فاضلاب مشكل دارند هر چيزي كه ما بخواهيم روي آن بحث كنيم مشكل دارند. مشكل روشنايي كه خيلي مهم است چون شب كسي جرات رفتن به بافت را ندارد. شهرداري كه دست اندر كار مديريت يك شهر است بايد يك نفر از طرف خودش به عنوان مدير معرفي كند، كه با نظر شورا و مصوبه كارهايي كه شورا تاييد ميكند آنجا كار كند. زير نظر آقاياني كه قرار است مشخص شوند از چه دستگاهي هستند. ما الان مذاكره كردهايم با آقاي شهردار، كه هر كاري در بافت انجام ميدهيم ما 50 درصد از هزينه آن را پرداخت كنيم. محور ميخواهيد تعريف كنيد، ميدان ميخواهيد بسازيد ما تعهد اين قضيه را ميدهيم
محمود جمهيري:
مشكلات بيرون از بافت
نبايد انتظار داشته باشيم كه نهايت و نتيجه كار ما سندي باشد كه اين سند مثل يك مانيفست بتواند براي ما ماندگار باشد. ما در حال گذريم و در حال تحوليم و هر روز نو ميشويم. به هرحال نميتوانيم امروز يك نسخهاي بپيچيم. فردا شايد راهحل بهتري پيدا كنيم. بنابراين امروز نميتوانيم ادعا كنيم كه يك راهكاري ابداع كنيم كه هميشه به دردمان بخورد. اين برخورد، مسلما ما را دچار خشكي و جمودگي ميكند و در واقع دست و بال مان را بيش از آنكه باز بگذارد، ميبندد. اين مساله را بايد جزء به جزء مد نظر قرار بدهيم. مساله ديگر آنكه نبايد فكر كنيم راهحلي كه ما امروز به آن رسيديم تنها راهحل است و به نظر من قطعا اين است كه راهحلهاي ديگري هم وجود دارد حتي از زبان كسان ديگري و افراد ديگري كه ميتوانند اظهار نظر كنند. مشكلات بافت مشكلات ديروز و امروز نيست كه فقط مربوط به بوشهر و ايران ما باشد، در كل دنيا با اين مساله مواجه هستند و مشكل دارند. خيليها حل كردهاند ولي باز هم مشكل دارند. نميتوانيم فايل را ببنديم. اين است كه بايد بنشينم اينگونه فكر كنيم و اينگونه تصميم بگيريم و امروزمان و فردايمان به يك نتيجه مشخص برسيم، اما با فايل باز. اين جوري فكر نكنيم كه سندي باشد. خيلي وقتها حتي در مورد بافت، مساله در مورد بافت تنها نيست و به همين خاطر مشكل و راهحل در خود بافت نيست. بسياري از مشكل و راهحلها در بيرون از بافت است. مثلا مالكيت ربطي به بافت ندارد ولي مشكلي است كه بافت را فرسوده ميكند. بافت را دارد از بين ميبرد. يا مثلا تورم ربطي به بافت ندارد ولي مشكلي براي بافت به حساب ميآيد. مساله تكنولوژيها به بافت ربطي ندارد ولي بافت ما را تحت تاثير قرار داده. همه اينها، اما، به اين معني نيست كه امروز فكر نكنيم. ممكن است راهحلي پيدا كنيم كه تا فردا هم به دردمان بخورد. اما فردا همان راهحل، مبنايي ميشود براي راهحل بعدي. فقط من ميگويم اين سند نباشد، سند مستند لايتغيري كه امروز تصميم گرفتيم براي هميشه.
جهانگير حيدري:
شهرساز و پژوهشگر
1- اولين اقدام اجرايي فوري بايستي روي تلاش در جهت حذف شرايط و به دنبال آن، تلاش جهت متمركز شود. اين امر مهم بهطور غالب ازطريق تامين امكان پذير است، زيرا مسكن چيزي بيش از يك سرپناه صرفا فيزيكي است وتمامي خدمات وتسهيلات عمومي لازم را براي انسان شامل ميشود. تاسيساتي نظير سيستم فاضلاب، آبرساني، برق رساني و ياخدماتي همچون احداث فضاهاي آموزشي، فرهنگي، اجتماعي، امنيتي، عمومي، پاكيزه سازي محيطزيست وغيره، كه لازم است توسط دولت وبخش خصوصي صورت گيرد. 2- از ديگرموارد اجرايي مهم در راستاي احياي اين بافت، ايجاد زمينههايي براي و همچنين تزريق و سوق دادن كاربريهاي ارزش افزا و محرك توسعه به درون (نه حاشيه) اين بافت ميباشد. اين كاربريها لازم است بهطور عمده داراي محدوده عمل فرامحلهاي وحتي داراي حوزه نفوذ فراشهري بوده و ازعملكردهايي همچون اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و... برخوردار باشد. همچون مراكز آموزش عالي، فضاهاي فرهنگي و تفريحي. اين اقدام باعث ارتقاي ارزش املاك و جذب سرمايههاي خرد وكلان درشهر و همچنين سبب ساكنان ميگردد. شروع اين كار ميتواند از اقدام به انتقال برخي از به بافت عملي گردد. 3- تعريف و تعيين يك با چارت تشكيلات خاص، جهت هماهنگسازي تصميمسازيها، تصميمگيريها واجراي سياستهاي باززندهسازي بافت، با تعريف جايگاه آن در نظام مديريت محلي و برخورداري از اختيارات لازم و كافي به عنوان پشتوانه اجرايي و همچنين استقرار آن در درون بافت.
مسعود نصوري:
آيندگان ميخواهند با نظرات و تصميمات امروز ما زندگي كنند
مي توانيم از دو ديدگاه به بافت قديم نگاه كنيم. يكي ديدگاه موزه اي، كه بر اساس آن بافت را تحت هر شرايطي دست نخورده باقي بگذاريم و فقط مرمت كنيم و ديگري اينكه بافت را نگه داريم، ولي درون آن تغييراتي ايجاد كنيم. اين تغييرات ميتواند در نظر گرفتن معابر اصلي، افزايش سطح دسترسيها و اجازه ساخت و سازهاي جديد با حجم و ساختار بافت باشد. همچنين ميتوانيم تك بناها را احيا كنيم. تاكنون تصميمات درست و غلط زيادي گرفتهايم و علاقمند هستم در جلسه كارشناسي خارج از هر گونه دغدغهاي نظراتمان را بيان كنيم. آيندگان ميخواهند با نظرات و تصميمات امروز ما زندگي كنند. پس بهتر است در جلسه تخصصي و كارشناسي همديگر را خوب نقد كنيم، تا تصميمات خوبي بگيريم. چندسال پيش تصميم گرفتيم دانشكده هنر و معماري را به بافت قديم ببريم و با تغيير كاربري در بخشي از محورهاي بافت قديم و هدايت مردم و دستگاههاي دولتي به بافت، به اجبار و يا با ايجاد زيرساختها، زندگي و حركت را در بافت جاري كنيم. غلط و درست بودن تصميماتمان را بايد بررسي و نقد كنيم و راهحلهاي مناسبي براي آنها پيدا كنيم. با مشكلات زيادي در اين زمينه مواجه هستيم. بخشهاي مختلف جامعه اعم از دولتي و غير دولتي نظرهاي متفاوتي در اين مورد دارند. مطالعات زيادي در اين زمينه انجام دادهايم. اعتبارات خوبي از دولت گرفتهايم و امروز بايد روش برخورد با بافت را تعيين كنيم.
علي ذاكري:
زندگي ميتواند در بافت جاري شود
همه با مرمت و پرداختن به كالبد بنا موافق هستند. از طرف ديگر، با دادن همه نوع زير ساختها هم زندگي به بافت بر نميگردد. بافت با وضعيت فعلي كه دارد، نميتواند پاسخگو نياز ساكنانش باشد. نميتوانيم فرهنگي جدا از ساير فرهنگ شهردر آنجا ايجاد كنيم كه مردم بتوانند خودشان را با آنجا سازگار كنند. ما حتما بايد بتوانيم به اين نيازها پاسخ دهيم. اگر بافت بتواند به اين نيازها پاسخ دهد، جداي از بحث هويت، ارزش ماندن دارد. اگر نميتواند، پس همان نگاه موضعي حفظ ميشود كه دولت همه بافت را تملك و مرمت كند. اعتقاد ما اين است كه زندگي ميتواند در بافت جاري شود. اگر نتوانيم بافت را با نيازهاي مردم سازگار كنيم، نميتوانيم آن را احيا كنيم. بافت قديم از لحاظ اقتصادي ارزش خاصي براي مردم داردكه اين امر بحث جداگانهاي دارد. اگر ساختماني را مرمت كنيم هر سال بايد هزينه مرمت آن را بپردازيم اكنون ديگر نميتوانيم اين فرهنگ را نهادينه كنيم و به مردم بگوييم كه شما بياييد اينجا بمانيد و هر سال مبلغ زيادي براي مرمت بناها هزينه كنيد. بايد راهكاري جديد در اين زمينهانديشيد و اعتقاد ما اين است كه در بافت به دنبال ارزش يگانه بافت باشيم. اينجا صرف تك بنا در بافت براي ما ارزش ندارد. با اين ديدگاه نميتوانيم بافت را نجات دهيم. به رغم اينكه تك بناها از ارزش زيادي برخوردار هستند ولي حجم و پوسته نماي بافت مهم است و بايد به آن بپردازيم و بافت را طوري ساماندهي كنيم كه بتواند به نيازهاي امروزي جواب بدهد. در صورت تحقق اين امر ميتوانيم به آينده بافت اميدوار باشيم. نحوه ايجاد زير ساختها در بافت و احيا و سازگاري آن با فرهنگ مردم و قوانين موجود بايد بررسي شود. من معتقدم اين امر امكان پذير است در همين زمينه پيشنهادهاي مشخصي هم دارم.
بهروز مرباغي:
بايد مباني و فلسفه برخورد را مشخص كنيم
بايد مباني و فلسفه برخورد با بافت را مشخص كنيم. بويژه در خصوص دسترسيها. يا ما حركت ميكنيم كه (درآن صورت) بافت ما بايد باز شود و اتومبيل به همه نقاط بافت دسترسي داشته باشد، يا اينكه ميگوييم بافت همين است كه هست و آن را بيشتر از اين باز نميكنيم براي سواره. مسائل داخلي واحدها را بايد حل كنيم. دوستان براي توجيه دسترسي سواره به خانه و پلاكهاي بافت، به موارد اضطراري مثل آتش سوزي و بيماري و مرگ اهالي اشاره ميكنند. ولي نبايد فراموش كرد كه آب بايد بيايد در داخل بافت نه ماشين آتش نشاني! شيلنگ را بايد بكشند داخل، نه ماشين را، مثل روشهاي مختلفي كه براي اطفاي حريق در مجتمعهاي بزرگ هست و خيلي چيزهاي ديگر. به اعتقادمن، ما به خاطر ماشين نبايد بافت را بههم بزنيم.
دروضعيت موجود، فعلا، براي سامان بهتر خدمات شهري و روزمره در بافت كهن تاريخي پيشنهاد ميشود شهرداري بافت در قالب سازمان شهرداري بوشهر تاسيس شود. شهرداري مناطق تعاريف خاص خودش را دارد. هر اختياري كه شهرداري منطقه يك دارد، شهرداري بافت نيز بايد داشته باشد. بدين ترتيب، وقتي ميآييم شهرداري ويژهاي براي بافت انتخاب ميكنيم به اين معنا است كه نگاه خاص تر و توجه ويژهاي به بافت داريم. چون تا كنون در حوزه اختيارات شهرداري بزرگتري بوده سرويس كمي به آن داده شده است. مثلا 20 درصد از وظايف شهرداري منطقه بوده است. فقط براي اينكه خدمات متمركز تر شود.
عبدالعزيز بلادي:
چه اصراري است وسايل نقليه به درون بافت قديم راه يابد؟
يكسال پيش صحبت از اين بود كه جزيره عباسك به منطقه توريستي تبديل شود كه مصوبه هيات وزيران نيز بود. از اولين اصول اين طرح اين بود كه ورود وسايل نقليه به اين منطقه نمونه گردشگري ممكن نيست و به دنبال اين بودند كه راه مواصلاتي بين جزيره و شهر وصل نشود تا عبور و مرور ماشينها ممكن نباشد. بدين وسيله انسانها راحت تر زندگي ميكنند. حال چه اصراري است وسايل نقليه به درون بافت قديم راه يابد.در قسمتهايي كه وسايل نقليه ميتوانند عبور و مرورداشته باشند، امكانات فراهم آوريم و در كوچههايي كه اين امكان وجود ندارد از تعريض آنان جلوگيري كنيم. اميدوارم در جلسات آينده كميسيون ترتيبي اتخاذ شود تا از ورود ماشينها به بافت جلوگيري شود.
حميد حيدري مهوار:
مسووليتهاي ميراث فرهنگي
در هر جامعهاي خط قرمزي با ضوابط و قوانين مشخص وجود دارد كه افراد موجود در آن جامعه ملزم به رعايت اين قوانين هستند. در غير اين صورت هيچ چيزي جاي خودش نيست و هرج و مرج بوجود ميآيد و جامعه نميتواند به حيات خود ادامه دهد. من فكر ميكنم، چه بخواهيم چه نخواهيم، بافت يك معني و مفهوم دارد. يك نگاه هماهنگ نسبت به آن وجود دارد. در هر صورت اگر راي هم بر تغيير ساختار بافت هم باشد به هيچ وجه مجموع مسووليتهاي ميراث فرهنگي را نميتواند نفي كند. هر نوع اقدامي كه مستلزم دخالت است در مرحله بالاتري تصميم اتخاذ خواهد شد.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]
-
گوناگون
پربازدیدترینها