واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: شاه حاتمي و آواي زندگي
سينمايايران- همشهري امارات:
فيلم تحسين شده «تركشهاي صلح» آغازگر تغيير مسير علي شاهحاتمي از سينماي تجاري به سمت سينماي هنري بود،
مسيري كه پس از آن منجر به ساخت فيلم سينمايي «كولي» و حالا فيلم «صوت الحيات» يا «آواي زندگي» شد. فيلمي كه با فاصلهاي 6 ساله نسبت به فيلم دوم جلوي دوربين رفت. شاهحاتمي اين فيلم را كه نخستين توليد مشترك ايران و امارات در عرصه سينماست را بر اساس يكي از طرحهاي قديمي خود در اين كشور شيخنشين جلوي دوربين برد: قرار بود سال گذشته فيلم سينمايي «قهرمان» را در كشور هندوستان توليد كنم كه به دليل مشكلات آب و هوايي توليد اين فيلم به تاخير افتاد.
با توجه به اين شرايط به وجود آمده تصميم گرفتم تا فيلم «صوت الحيات» را در كشور امارات توليد كنم. بر همين اساس فيلمنامه را براساس يكي از طرحهايم كه آن را مدتها پيش نوشته بودم، آماده كردم و آن را براي دريافت مجوز ارائه داديم. با طي شدن اين مراحل و كارهاي پيش توليد فيلمبرداري از اوايل ژانويه در دبي شروع شد و پس از آن هم بخشهايي از فيلم را هم در شهر رأسالخيمه جلوي دوربين برديم.»
شاهحاتمي صوت الحيات را ادامهاي بر دو ساخته آخرش ميداند و درباره قصه آن ميگويد: «در اين فيلم با تاكيد بر دو موضوع سينما و دين به روايت زندگي پسربچهاي پرداختهام كه موذن مسجد است و علاقه بسيار شديدي هم به سينما دارد. با رواسيت صه او در قالب قصهاي لطيف سعي كرده مخاطب را به اين باور برسانم كه سينما و دين هيچ منافاتي با يكديگر ندارند.»
شاهحاتمي اين فيلم را با حضور بازيگران خارجي ساخته و بازيگر نوجوان اصلي او هم يك اماراتي است: «يكي از مشكلاتم در امارات انتخاب بازيگر مناسب بود كه اين مشكل براي انتخاب بازيگر نوجوان فيلم دو صد چندان بود.
زماني كه عبداله بلوشي به من معرفي شد به دوستان گفتم گزينه ديگري وجود ندارد كه گفتند پيدا كردن آن به راحتي و در مدت زمان كوتاه ميسر نميشود. بر همين اساس به غير از او كه سابقه كار تئاتري داشت بقيه بازيگران فيلم را از ميان مردم عادي انتخاب كردم، يعني به عبارتي از نابازيگر استفاده كردهام.»
فيلم سينمايي «صوت الحيات» كه پيش از اين «خداحافظ هري پاتر» نام داشت به زبان عربي تهيه شده و هم اكنون آماده اكران است: «اين فيلم براي نخستين بار در جشنواره كودك و نوجوان همدان با زبان عربي و زيرنويس فارسي اكران ميشود و پس از آن مقدمات نمايش عمومي آن را در كشور امارات مهيا خواهيم كرد. براي نمايش فيلم در سينماهاي كشور هم امتياز پخش به بنياد سينمايي فارابي واگذار شده كه قطعا براي اين منظور فيلم به زبان فارسي دوبله خواهدشد.»
شاه حاتمي اين فيلم را با همكاري سيد جلال چاوشيان تهيه كرده و در توليد آن مسعود كراني (مدير تصويربرداري)، محسن توكلي (تدوينگر)، محمدرضا قومي(طراح گريم)، محسن روشن (صداگذار) و فردين خلعتبري (آهنگساز) با او همكار داشتهاند.
همشهري امارات
تاريخ درج: 29 خرداد 1387 ساعت 12:33 تاريخ تاييد: 29 خرداد 1387 ساعت 23:57 تاريخ به روز رساني: 29 خرداد 1387 ساعت 22:31
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]