واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون وزير بازرگاني: روند كنوني جهاني شدن پيامدهاي نامتوازني را در داخل و خارج داشته است
خبرگزاري فارس: معاون وزير بازرگاني با اعلام اين كه روند كنوني جهاني شدن پيامدهاي نامتوازني را در داخل و خارج داشته است، سهم صادرات ايران در سال گذشته ميلادي را از صادرات جهاني 6/0 درصد اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس مهدي غضنفري در سومين كنفرانس بينالمللي حضور در فضاي تجارت جهاني با بيان اينكه برخي كنفرانسها هدفي براي ايجاد تصميمسازي در ذهن افراد ندارند و بيشتر به فرهنگسازي يا دانشسازي ميپردازند گفت: مقوله جهاني شدن در اقتصاد را با رويكرد ايده، قانون و قاعده دنبال ميكنيم و در اين سه رويكرد به جهاني شدن، WTOو سازمانها و بنگاههاي پيشرو ميپردازيم.
وي گفت: جهاني شدن به دنبال حذف مرزها، شباهت جوامع بزرگ به يكديگر و تحميل شيوه زندگي جوامع بزرگ به ديگران با تشديد مناسبات اجتماعي در گستره جهاني است.
*جهاني شدن ، ملتها و دولتها
معاون وزير بازرگاني در توسعه روابط اقتصادي گفت: جهاني شدن مفهوم هويت ملي را دچار تحول كرده و دولتها را در انجام وظايف سنتي خود ناتوان ساخته است و متعاقب آن دولتها نقش حمايتي خود را تا حد زيادي از دست دادهاند و ديگر افراد در قلمرو خود احساس هويت و امنيت نميكنند.
*جهاني شدن و اقتصاد
غضنفري گفت: سه سازمان بينالمللي صندوق بينالمللي پول، بانك جهاني و سازمان جهاني تجارت نقش هماهنگ كننده اقتصاد جهاني را برعهده دارند.
اين سه سازمان با استفاده از ابزارهايي كه در اختيار دارند كشورهاي مختلف جهان را به سمت سياستهايي كه در پيش گرفتهاند سوق ميدهند و هر كشوري كه به هر دليلي آمادگي حضور در اين فرآيند را نداشه باشد بنوعي تحت فشار خواسته يا ناخواسته قرار ميگيرد.
وي در ادامه افزود: در اين بين صندوق بينالمللي پول با ارايه راهكارها و مشاورهها حركت به سمت جهاني شدن را تشويق ميكند و بانك جهاني با اعطاي وام به كشورهاي نيازمند سياستهاي آزادسازي و خصوصيسازي را تشويق ميكنند و سازمان جهاني تجارت با وضع قوانين تجاري با الهام از نظريات اقتصاد و بازار آزاد و ايجاد فرصتهاي بيشتر براي اقتصادهاي قويتر نقش موثر خود را نمايان ميكند.
* نتايج جهاني شدن تجارت
ريس سازمان توسعه تجارت گفت: روند كنوني جهاني شدن پيامدهاي نامتوازني را هم در داخل و هم در خارج داشته است. مردم كشورهاي جهان سوم در جهاني زندگي ميكنند كه در برابر تغييرات آن نميتوانند خود را حفظ كنند و اين باعث افزايش آسيبپذيري ميشود.
وي افزود: عملكرد اقتصادي كشورهاي در حال توسعه بطور قابل مقايسهاي از كشورهاي صنعتي سالهاي 1991 تا 2006 ميلادي عقب مانده است و در جهان خلق شده 22 كشور صنعتي با 16 درصد از جمعيت جهان نيمي از تجارت جهاني و بيش از نيمي از سرمايهگذاري مستقيم خارجي را در اختيار دارند .
غضنفري افزود: به دليل ساختار اقتصادي و وضعيت تجارت خارجي كشورمان در مقايسه با ساير كشورها ، طرح عضويت در اين سازمان نگرانيها و اميدهايي نسبت به اقتصاد ايران بوجود آورده است.
* اصول سازمان تجارت جهاني براي كشورهاي عضو
غضنفري در خصوص اصول سازمان تجارت جهاني گفت: آزادسازي تجارت خارجي كه شامل آزادي واردات، لغو محدوديتهاي وارداتي، حذف حقوق گمركي و آزادي صادرات است از اصول اوليه كشورهاي عضو محسوب ميشود كه بايد به اصولي نظير آزادسازي نرخ كالاها، آزادسازي نرخ بهره، آزادسازي نرخ ارز، لغو انحصارهاي دولتي و خصوصي، جريان آزاد اطلاعات، تخصيص بهينه منابع بوسيله بازار، جداسازي دو مفهوم اقتصاد و تامين اجتماعي و ايجاد دولت ناظر به جاي دولت عامل در عرصه اقتصاد پاينده باشند.
* صادرات و واردات جهان
رئيس سازمان توسعه تجارت در ادامه گفت: در سال 2007 ارزش كل صادرات جهاني بر حسب دلار 15 درصد و ارزش واردات جهاني حدود 14 درصد نسبت به سال 2006 افزايش نشان ميدهد در حاليكه ميزان افزايش واقعي تجارت جهاني در سال 2007 تنها 5/5 درصد بوده است.
وي پيشبيني نرخ رشد اقتصادي جهان در سال 2008 را حدود 6/2 درصد و در كشورهاي در حال توسعه 5 درصد و در كشورهاي توسعه يافته را 1/1 درصد اعلام كرد.
* صادرات و واردات ايران
معاون وزير بازرگاني در ادامه گفت: سازمان جهاني تجارت ارزش كل صادرات ايران را در سال 2007 ميلادي 83 ميليارد دلار ذكر كرده است كه با توجه به حجم جهاني صادرات كالا، سهم ايران از صادرات جهاني حدود 6/0 درصد برآورد ميشود.
ارزش واردات ايران در سال 2007 بر طبق آمار WTO معادل 45 ميليارد دلار بوده است.
* ويژگيهاي سازمانهاي پيشرو در كلاس جهاني
غضنفري در بيان ويژگي سازمانهاي پيشرو گفت: سازمانهاي پيشرو بايد هوشمند، نوآور، چابك ، مشتري مدار، با كيفيت، آيندهنگر ، داراي واكنش سريع و ارتباط قوي باشند و از ساختاري منعطف، يادگيرنده، دانش محور، چند فرهنگي و چند مليتي برخوردار باشند.
* ضرورت ايجاد بنگاههاي ايراني پيشرو
رئيس سازمان توسعه تجارت در باين ضرورتهاي ايجاد سازمانهاي پيشرو گفت: دستيابي به چشمانداز قدرت اول منطقه، ارتقاء سطح كيفي و كمي زندگي و اشتغال گسترده نيروي انساني تحصيل كرده ضرورت اين سازمانهاست چرا كه ايجاد و توسعه بنگاههاي پيشرو در كلاس جهاني به عنوان لكوموتيو اقتصاد برون گراي غير نفتي كشور ضرورت اجتنابناپذير است.
غضنفري گفت: سازمان توسعه تجارت با اعزام هيئتهاي تجاري به عنوان يكي از ابزارهاي مهم ترويج تجارت در سالهاي گذشته بيش از 500 هيات به 60كشور جهاني كه نوعي آموزش OTT است در توسعه سازمانهاي پيشرو گام برداشته است.
وي در پايان گفت: تعداد بنگاههاي پيشرو در كلاس جهاني صادراتي ايران با ظرفيتهاي عظيم انساني ، پيشينه تاريخي و مزيتهاي ايران تناسب ندارد و براي توسعه آن نياز به متولي و واحد خاص دارد.
انتهاي پيام/
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]