واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: مسافران سفرهاي تابستاني با كمبود بليط مواجه نمي شوند
مديركل حمل و نقل كالا و مسافر سازمان راهداري:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: مديركل حمل و نقل كالا و مسافر در سازمان راهداري كشور گفت: ظرفيت كنوني ناوگان حمل و نقل جادهاي كشور 95 ميليون نفر بوده كه پيش بيني ميشود در تابستان امسال حدود 72 ميليون مسافر از اين طريق در كشور جابه جا شود.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "شهرام آدمنژاد" در خصوص توسعه و نوسازي ناوگان اعلام كرد: در بخش سواري كرايه از سال گذشته تقاضا بسيار افزايش يافته به طوري كه ضريب اشغال صندليها 15 درصد در طي يكسال گذشته افزايش داشته است.
وي گفت: سال گذشته 8 هزار و 38 دستگاه به ناوگان اضافه كرديم كه امسال نيز 6 هزار و 750 دستگاه سواري كرايه اضافه خواهيم كرد، از اين تعداد 750 دستگاه جايگزين خودروهاي فرسوده سواري كرايه خواهند شد. همچنين ميانگين عمر ناوگان سواري كرايه 75/5 در سال است.
مديركل حمل و نقل كالا و مسافر سازمان راهداري و حمل ونقل با اشاره به اينكه امسال 4 هزار دستگاه ميني بوس و ميدل باس به ناوگان اضافه خواهند شد، گفت: عمر ميانگين ناوگان مينيبوس كشور نيز در حدود 23 سال است كه به دنبال آن هستيم كه اين عمر را تا 10 سال كاهش دهيم اما مشكلي كه در اين بخش وجود دارد اين است كه نميتوان مينيبوسهايي كه در بخش حمل و نقل شهري و جادهاي فعاليت ميكنند از همديگر تفكيك كرد چراكه 70 درصد مينيبوسها در حاشيه شهرها فعاليت ميكنند و عمدتا در داخل شهرها تردد دارند.
آدمنژاد تصريح كرد: در حال حاضر 234 هزار كاميون در كشور وجود دارد كه بيش از 80 هزار از اين كاميونها بالاي 25 سال عمر دارند به همين منظور براي كاهش عمر ناوگان محدوديت تردد براي كاميونهاي بالاي 40 سال سن را اجرا كرديم كه اميدواريم با توسعهاي كه در اين بخش ايجاد ميشود تردد كاميونهاي بالاي 40 سال را ممنوع اعلام كنيم.
وي افزود: اگر بتوانيم هرسال 4 هزار دستگاه ميني بوس به ناوگان اضافه كنيم و متناسب با آن 4 هزار دستگاه فرسوده را از ناوگان خارج كنيم به عمر 10 سال در ناوگان خواهيم رسيد.
مديركل حمل و نقل كالا و مسافر سازمان راهداري با بيان اينكه امسال يك هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان اضافه خواهيم كرد، گفت: عمر ميانگين ناوگان اتوبوس در كشور در حدود 11 سال است كه طبق برنامه چهارم بايد به 10 سال برسد.
وي ادامه داد: براي اولين بار پس از 17 سال تك صندلي را در گردونه حمل و نقل جادهاي اجرا كرديم و كابين مخصوص به رانندگان نيز طراحي شد كه در حال حاضر اتوبوسهاي جديدي كه خريداري ميشوند داراي اين كابين مخصوص هستند.
آدمنژاد تصريح كرد: در حال حاضر 234 هزار كاميون در كشور وجود دارد كه بيش از 80 هزار از اين كاميونها بالاي 25 سال عمر دارند به همين منظور براي كاهش عمر ناوگان محدوديت تردد براي كاميونهاي بالاي 40 سال سن را اجرا كرديم كه اميدواريم با توسعهاي كه در اين بخش ايجاد ميشود تردد كاميونهاي بالاي 40 سال را ممنوع اعلام كنيم.
مديركل حمل و نقل كالا و مسافر سازمان راهداري افزود: امسال 25 هزار كاميون و كشنده وارد ناوگان خواهند شد و متناسب با آن 25 هزار دستگاه از ناوگان خارج خواهند شد. بنابراين اگر بتوانيم يارانه لازم در اين زمينه را تهيه كنيم به نوسازي اين دستگاهها ميپردازيم.
آدمنژاد گفت: در بخش مسافري نيز توسعه خوبي ايجاد كردهايم كه متناسب با آن طرح همنامي شركتهاي حمل و نقل بود كه تاكنون 716 شركت همنام شدهاند و تا آخر امسال نيز سعي خواهيم كرد در تمامي مراكز استانها شركتهاي حمل و نقل همنام شوند.
وي در خصوص قيمت بليت نيز اظهار كرد: از سال 83 تاكنون نرخ بليت اتوبوسهاي غير ويژه تغيير نكرده است و در تابستان امسال نيز تصور نميكنيم تغييري در قيمت بليت اين اتوبوسها صورت گيرد اما اگر گفته ميشود قيمت بليت اتوبوس افزايش يافته مربوط به اتوبوسهاي ويژه است كه نرخ آن به صورت توافقي تعيين ميشود.
آدمنژاد افزود: در بخش فروش اينترنتي بليط نيز كارهاي خوبي انجام شده به طوري كه سال گذشته 200 هزار بليت از طريق اينترنت به فروش رسيد كه اين رقم در مقايسه با سال جاري قابل مقايسه نمي باشد.
مديركل حمل و نقل كالا و مسافر سازمان راهداري با اشاره به فروش اينترنتي بليط افزود: اين سازمان كتباً به سازمان هاي استاني اعلام كرده تا بتواند فروش اينترنتي خود را آغاز و يا افزايش دهند.
وي با بيان اينكه پايانههاي مجازي از اول تير ماه شروع به فعاليت خواهند كرد، گفت: رتبهبندي شركتهاي حمل و نقل نيز آغاز شده است كه تا بهمن ماه نتايج آن اعلام ميشود تا بر مبناي آن مردم بدانند كدام يك از شركتهاي حمل و نقل خدمات مورد نياز آنها را ارائه ميكند.
مديركل حمل و نقل كالا و مسافر راهداري با اشاره به اجرايي شدن بيمه رانندگان در سال گذشته، يادآور شد: در سال گذشته 100 ميليارد تومان بودجه براي بيمه رانندگان اختصاص پيدا كرد كه امسال نيز اين مبلغ براساس دستمزد مصوبي كه رانندگان ميگيرند تعيين شده است.
وي افزود: با همكاري سازمان تامين اجتماعي بحث اختيار مبلغ بيمه تامين اجتماعي از يك تا 5/1 اجرا خواهد شد و رانندگان برابر حداقل حقوق دستمزد مصوب در قانون در هر سال ميتوانند نرخ بيمه خود را تعيين كنند.
آدمنژاد افزود: كليه رانندگان تحت پوشش بيمه عمر و حوادث و خانواده آنان براي هزينههاي درمان و بيمارستاني و اعمال جراحي حداكثر تا 15 ميليون ريال براي 4 عمل جراحي حداكثر تا 25 ميليون ريال و ساير هزينههاي مربوطه به آنها تعلق خواهد گرفت .
وي گفت: بيمه تكميلي رانندگان بخش مسافري نيز يكي از اقداماتي بود كه در سال گذشته انجام شد كه كليه رانندگان بخش مسافري تحت پوشش عمر و حوادث قرار گرفتند كه در صورت فوت عادي 20 ميليون ريال و فوت در اثر حادثه 50 ميليون ريال به وارث و در صورت نقص عضو تا سقف حداكثر 20 ميليون ريال به راننده تعلق خواهد گرفت.
مديركل حمل و نقل كالا و مسافر سازمان راهداري با اشاره به اينكه طرح بيمه تكميلي رانندگان كالا از سال گذشته در دستور كار قرار گرفته است، گفت: تاكنون اقداماتي مانند استعلام از شركتهاي بيمه جهت نحوه اجراي طرح و ميزان سقف تعهدات و حق بيمه ماهيانه و بررسي پيشنهادات ارائه شده توسط شركتهاي بيمه انجام گرفته كه اميدواريم بهزودي اين كار انجام شود.
وي خاطرنشان كرد: بيمه مسووليت مدني كالا نيز صد درصد در حال اجراست و اين اقدام سبب كاهش مشكلات در حمل و نقل كالا شود.
آدمنژاد با بيان اينكه سلامت شغلي رانندگان با عنوان پروژه صحت و سلامت رانندگان در دستور كار قرار دارد، گفت: اين پروژه با هدف ارتقاي وضعيت سلامت رانندگان، افزايش ايمني سفرها، ارزيابي وضعيت موجود در حال انجام است كه نزديك به 450 هزار راننده تحت آزمايشهاي مربوطه قرار گرفتهاند و در اين رابطه نيز تفاهمنامهاي با وزارت بهداشت امضاء شده است.
وي تصريح كرد: در سال گذشته گامهاي خوبي در جهت آموزش رانندگان برداشته شد به طوري كه در حدود 42 هزار راننده تحت آموزش قرار گرفتند و امسال نيز اين آموزشها توسعه پيدا خواهد كرد بهطوري كه پكيج آموزشي در اين بخش تدوين شده و قرار است در اواخر سال آينده با سازمانهايي مانند سازمان فنيحرفهاي قرارداد ببنديم تا رانندگاني كه ميخواهند وارد حمل و نقل جادهاي شوند اين آموزشها را بگذارنند سپس فعاليت خود را آغاز كنند.
آدمنژاد با اشاره به تاسيس خانه حمل و نقل در چند استان كشور، گفت: امسال در بسياري از استانهاي كشور خانههاي حمل و نقل ايجاد خواهد شد و نشريه حمل و نقل نيز متناسب با آن راهاندازي ميشود.
انتهاي پيام//
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 365]