واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هجدهمين همايش بينالمللي خليج فارس/ متكي: ايران نفوذ خود را در ايجاد آرامش منطقه تعريف كرده است
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، منوچهر متكي كه به پرسشي در خصوص مسايل منطقه بويژه مشكلات عراق پاسخ ميداد، با بيان اينكه اين رويكرد ايران در منطقه مورد قبول واقع شده است،گفت: سياستهاي مبتني بر خشونت گرايي و رويكرد نظامي در منطقه شكست خورده تلقي شده است.
متكي افزود: فضا و خلا ايجاد شده ، فرصتي ايجاد كرده است كه در سطح منطقه و بينالملل انديشيده شود و تصميمسازي درست انجام گيرد.
وي تصريح كرد: ورود آمريكا به بازي جديد براي پوشاندن شكست عراق و فشار براي تحميل يك قرار داد به دولت و ملت عراق، ادامه تلاشهاي يك شكست خورده است.
وزير امور خارجه با تاكيد بر اينكه مردم و مسوولان و مراجع تاثيرگذار عراق پذيراي نظرات تحميلي نيستند، گفت: البته افراط گرايي و تروريسم بخشي از مشكل منطقه است و نميشود با تقسيم آن به تروريسم خوب و بد، رويكردي گزينشي نسبت به مساله داشت.
متكي ادامه داد: روي دوم سكه مشكلات عراق، تداوم اشغال است لذا ايران همواره در موضعگيري هاي خود بر ضرورت برنامه خروج نيروهاي خارجي از عراق تاكيد كرده است.
** تاكيد بر عملياتي شدن سه گام مهم توافقات دوحه در خصوص لبنان يكي ديگر از شركتكنندگان درباره نقش اساسي ايران در منطقه بخصوص در لبنان، عراق و افغانستان سوال كرد، متكي در پاسخ با اشاره به توافقات دوحه براي حل موضوع لبنان گفت: اميدواريم سه گام مهم تشكيلدهنده توافقات دوحه هرچه زودتر عملياتي شود و برگزاري انتخابات شكل مناسب خود را طي كند.
متكي گفت: اجلاس دوحه يك مثال و نمونه موفق از يك رويكرد كاملا منطقه اي براي حل يك مشكل است.
وي افزود: ما همواره گفتهايم كه مشكلات ۱۹ماهه لبنان در چارچوب گفتگوي هاي لبناني-لبناني ، مساعدت كشورهاي منطقه ، پرهيز از هرگونه تحميل فرمولي خاص از خارج و تصميمگيري از سوي ملت لبنان قابل حل است.
وزير امور خارجه يادآور شد: بوش دستور داده بود كه نمايندگان لبنان بر مبناي نصف به علاوه يك رييس جمهوري انتخاب كنند در حالي كه قانون اساسي اين كشور مسير ديگري را نشان ميداد.
متكي تصريح كرد: برخي كشورهاي ديگر كه ما كمكشان هم كرديم، سياست هايشان موفق نبود زيرا فرمول حل لبنان بايد برآيند نظرات و مرضي الاطراف باشد.
متكي، ساختار لبنان را ساختاري چند وجهي دانست و اظهار داشت: وقتي مذاكرات دوحه آغاز شد، در ساعت ۲نيمه شب به من گفتند كه در گفت و گو ها بن بستي ايجاد شده است من از نيمه شب تا ۸صبح با مقامات قطري و لبناني در تماس بودم.
وي تاكيد كرد: هدف تماسها تنها تاكيد بر ادامه گفت و گوها بود لذا راهكارهاي حل مشكل منطقه در منطقه وجود دارد و ديگران بايد به آن كمك و ترغيب كنند.
متكي در پاسخ به سوال ديگري درباره ۱۲پيشنهاد ارايه شده از سوي رييس جمهوري ايران به شوراي همكاري خليج فارس و راههاي عملي شدن آن نيز گفت:
پيشنهادهاي ايران در حوزه مسايل سياسي، اقتصادي و امنيتي تعريف شده است.
وي يادآور شد: مقام معظم رهبري بيش از يك سال قبل موضوع پيمان جمعي منطقه اي را مطرح كردند و رييس جمهوري ايران نيز به دنبال آن پيشنهاداتي را در شوراي همكاري خليج فارس مطرح كرد.
متكي افزود: بخش مربوط به مناسبات سياسي اين پيشنهادها با توجه به افزايش مشورتها و رفت و آمدهاي سياسي در سطح خوبي است.
وي خاطرنشان كرد: در بخش اقتصادي نيز وارد فازهاي عملياتي شدهايم . ما پيشنهادها را بررسي كرديم تا بتوانيم قرار داد منطقه آزاد تجاري را با كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس امضا كنيم.
وزير امور خارجه ايران اظهار داشت : ايجاد منطقه آزاد تجاري در اجلاس وزراي خارجي شوراي همكاري خليج فارس به تصويب رسيده و نماينده اين شورا و همچنين نماينده ايران مشخص شدهاند و قرار است در سفر رييس شوراي همكاري خليج فارس به تهران گفت و گوهايي در اين زمينه انجام شود.
متكي با تاكيد بر اينكه منافع كشورهاي خليج فارس در طول يكديگر قرار دارد ، گفت: در حوزه اقتصادي حوزه همكاريها گسترده است و در زمينه سرمايه گذاري مشترك و خصوصيسازي در ايران ميتوان همكاري كرد.
وي افزود: گفت و گوهاي فرهنگي نيز در قالب گفت و گوهاي ديني، هنري و فرهنگي بين كشورها در حال انجام است.
وزير امور خارجه با اشاره به اقدام اخير عربستان در برگزاري مجمع گفت و گوهاي ديني اظهار داشت: ايران در بالاترين سطح از اين مجمع استقبال كرد كه اين نشاندهنده وجود درك مشترك بين كشورهاي منطقه خليج فارس است.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]