واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نمايشگاه گل و گياه مازندران افتتاح شد معاون استاندار: هماهنگي بينبخشي فشل، مانع استفاده از اعتبارات است در ايجاد پايانه گل و گياه هنوز اندرخم يك كوچهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - ساري
سرويس: شهرستانها
معاون برنامهريزي استانداري مازندران گفت: وقتي توليد سنتي گل و گياه حائز رتبه ممتاز در كشور است قطعاً رويكرد علمي و تخصصي به همراه بازاريابي خارجي، مازندران را صادركننده برتر معرفي خواهد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه مازندران، ولي الله فرزانه در مراسم افتتاحيه نمايشگاه گل و گياه مازندران كه در نمايشگاه بينالمللي قائمشهر در حال برگزاري است،گفت: تمام تلاش خود را براي جبران خسارات و رفع مشكل گلكاران در سطح ملي و استاني انجام خواهيم داد زيرا يكي از مزيتهاي اين استان توليد گل و گياه است.
وي با ابراز تأسف از اين كه در قرن 21 توليد گل و گياه به شكل سنتي صورت ميگيرد، گفت: وقتي توليد سنتي گل و گياه حائز رتبه ممتاز در كشور است، قطعاً رويكرد علم و تخصصي به همراه بازاريابي خارجي، مازندران را صادر كننده برتر معرفي خواهد كرد.
فرزانه ميزان اشتغال هر هكتار كشت گل و گياه در شرايط گلخانهاي را شش الي 12 نفر عنوان كرد و افزود: اين وضعيت اشتغال سه الي شش نفر را به طور غير مستقيم فراهم ميكند.
وي همچنين ميزان ارز آوري صنعت گل و گياه را بر اساس استاندارد بين المللي50 تا 200 هزار دلار در هكتار برشمرد و گفت: مازندران توانسته است ميزان صادرات گل و گياه خود را از 8/3 درصد به6/8 درصد برساند ولي با شتابي كه در دنيا شاهد آن هستيم اين رقم مطلوب به نظر نميرسد.
به گزارش ايسنا، رييس كارگروه آب كشاورزي و منابع طبيعي استان توانمندي بهرهوري گل و گياه در مقابل آب و نهادههاي ديگر را بيش از 12 برابر باغ و بيش از 30 برابر گندم دانست و افزود: با توجه به اين كه بحران خشكسالي و كم آبي عامل تهديد كننده در توليدات كشاورزي است روي آوري به توليد گل و گياه راهكار رهايي از بحران خشكسالي است.
فرزانه كم سوادي بهرهبرداران گل و گياه را يكي از ضعفهاي اين بخش عنوان كرد و گفت: اگر مجتمع گل و گياه را رونق دهيم اميدواريم درصد بيشتري از فارغ التحصيلان وارد اين عرصه شده تا آمار كيفي و كمي توليد گل را ارتقاء دهند.
وي پول و اعتبار را مشكل اصلي توسعه كشاورزي ندانست و گفت: در اين زمينه جهاد كشاورزي اعتبارات خوبي دارد ولي آن قدر هماهنگي بين بخشي و بين دستگاهي در ايران فشل است كه استفاده از اعتبارات را با مشكل مواجه ميكند.
فرزانه عدم اعتماد بين بخش خصوصي و بخش دولتي را از مشكلات و موانع پيشرفت و توسعه بخشهاي كشاورزي ، صنعت و ساير فعاليتهاي اقتصادي بيان كرد و افزود: متأسفانه برخي از بخش خصوصي اقدام به زمين خواري كرده و تغيير كاربري داده كه اگر كسي هم از داخل آنها با هدف خير بخواهد كاري انجام دهد، بخش دولتي از همكاري با آن ميترسد.
معاون برنامهريزي استانداري گفت: اگر نتوانيم اين معضلات را به شيوه ميان بر حل كنيم قطعاً در عقب افتادگي 200 ساله خود از دنيا خواهيم ماند.
وي با انتقاد از انسجام نداشتن اتحاديه تعاوني گل و گياه مازندران، افزود: البته اتحاديههاي مرغداران و باغداران استان انسجام بسيار خوبي دارند كه اين حس تعاوني به پيشرفت هر كدام از فعاليتهاي اين بخش كمك شاياني كرده است.
فرزانه خاطر نشان كرد: البته اتحاديه گل و گياه استان افراد توانمندي دارد ولي براي جهش به سمت و سوي صادرات و رقابت در دنياي تجاري، توليدكنندگان بايد انسجام خاصي داشته باشند.
به گزارش ايسنا وي با بيان اين كه دنياي فعلي سه نوع برنامهريزي را پشت سر گذاشته است، گفت: براي رسيدن و رقابت در دنيايي كه به برنامهريزي فرا صنعتي گام نهاده است نياز به تفكر ميان بر و جهش داريم.
وي ايجاد ميان بر براي رسيدن به رقابت توليدي و تجاري مطلوب را در به خدمت گرفتن استعدادهاي جوانان و فارغ التحصيلان دانست و گفت: بخش خصوصي در بحث استفاده از متخصصان و انسجام بين توليدكنندگان ديگر به دولت تكيه نكند زيرا عقب افتادگي را به همراه دارد.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]