واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: محدوديتهاي منابع آبي همدان و ضرورت توسعه بخش كشاورزي
مجموع آب استحصالي استان سالانه دو هزار و ۹۳۸ميليارد و هفت ميليون مترمكعب است كه ۹۵درصد آن در بخش كشاورزي مصرف ميشود لذا استفاده صحيح از منابع آب در اين بخش در راستاي تامين غذاي موردنياز و مقابله با بحران آب در استان است.
همچنين گفته ميشود، ۵۷۷ميليارد و ۶۶ميليون مترمكعب آب استان از آبهاي سطحي، دو ميليارد و ۲۱۹ميليون مترمكعب آب از سفرههاي زيرزميني جمعآوري ميشود.
استاندار همدان نيز در اين خصوص به خبرنگار ايرنا گفت: كمبود آب به عنوان اساسيترين مشكل اين استان است و بايد با نگاه علمي به مقوله كشاورزي و توسعه آبياري تحت فشار اين مشكل رفع شود.
"بهروز مرادي" افزود: توسعه سطح اراضي كشاورزي زير پوشش آبياري تحتفشار استان بايد با شتاب و سرعت بيشتري ادامه يابد.
وي يادآور شد: باتوجه به وجود بحران كمآبي در استان استفاده از شيوه آبياري غرق آبي و كشت آب بر ، فاقد توجيه اقتصادي است.
وي گفت: افزايش راندمان آب، كاهش مصرف، ارتقاي كيفيت محصولات توليدي و افزايش عملكرد در واحد سطح از مزيتهاي بهرهگيري از آبياري تحت فشار و توسعه بخش كشاورزي با شيوه مدرن است.
وي افزود: تقويت نگاه علمي و مدرن به مقوله كشاورزي با بهرهگيري از روشهاي مكانيزاسيون و گسترش كشت محصولات كم آب بر، ايجاد سدهاي مخزني و تغذيه مصنوعي راهكارهاي مقابله با بحران كم آبي در استان است.
مدير كل دفتر امور اقتصادي و برنامهريزي استانداري همدان نيز گفت: براي رفع مشكل كم آبي استان ۱۵سد در دست مطالعه و اجرا است كه از اين تعداد پنج سد در حال اجرا و ۱۰سد در حال مطالعه ميباشد.
"احمد فضلعي" اظهار داشت: يكپارچهسازي اراضي كشاورزي به منظور استفاده از سيستمهاي آبياري باراني، قطرهاي و نواري هم براي استفاده بهينه از آب و بالا بردن راندمان آبياري بخش كشاورزي براي تامين آب مورد نياز توسعه بخش از ديگر راهكار اين مشكل است.
وي اضافه كرد: انتقال آب از حوزههاي پرآب استانهاي مجاور براي تامين آب شرب و اجراي طرحهاي آبخيزداري و تغذيه مصنوعي براي تزريق آبهاي سطحي به منابع آب زيرزميني از ديگر راههاي برون رفت از اين مشكل است.
فضلعلي، توسعه بخش كشاورزي را با افزايش كمي و كيفي فعاليتها با توجه به كشاورزي بودن استان خواستار شد.
وي تصريح كرد: تحقق اهداف توسعه كشاورزي استان نيازمند تقويت و بخش زراعت و باغي، ايجاد و گسترش واحدهاي دامي، طيور و پرورش آبزيان و ساماندهي اراضي كشاورزي است.
وي افزود: همچنين افزايش واحدهاي مكانيزاسيون براي بالابردن بازدهي فعاليتهاي كشاورزي ، ايجاد و تقويت تشكلهاي تخصصي كشاورزي در زمينه آموزش و ترويج با استفاده از دانش آموختگان براي توسعه بخش ضروري است.
رييس سازمان جهاد كشاورزي همدان نيز گفت: كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي اين استان از مهمترين اولويتها است.
"حسين رجبيان" افزود: مديريت منابع آب و پايدار كردن مصرف با هدف رفع مشكل كم آبي و حفظ منابع طبيعي در استان اعمال ميشود.
وي اظهار داشت: ايجاد سدهاي مخزني كوچك و بزرگ، ايجاد تاسيسات تغذيه مصنوعي سفرههاي زيرزميني، توسعه عمليات اجرايي آبخيزداري و تلاش براي اصلاح پوشش گياهي عرصههاي منابع طبيعي از راهكارهاي مديريت تامين منابع آب استان است.
وي خاطرنشان كرد: به منظور مصرف بهينه آب نيز برنامههايي براي افزايش سطح پوشش آبياري تحت فشار، جايگزيني سيستمهاي كشت با مصرف حداقل آب، توسعه كشتهاي كم آب بر و جلوگيري از توسعه كشت آبي نيز در نظر گرفته شده است.
رجبيان گفت: در حال حاضر ۶۲هزار هكتار از سطح ۳۰۰هزار هكتاري اراضي آبي استان زير پوشش آبياري تحت فشار است.
استان همدان داراي ۷۰۰هزار هكتار اراضي زير كشت محصولات زراعي، ۶۰هزار هكتار باغ و ۶۰هزار هكتار اراضي آيش است.
استان همدان همچنين با توليد سالانه چهار ميليون و ۳۰۰هزار تن انواع محصولات زراعي، باغي و دامي، ۵/۵درصد توليد محصولات كشاورزي را به خود اختصاص داده است.ك /۴
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]