واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مظاهري در گفتگو با مهر:قرارداد امنيتي عراق و آمريكا ، عراق را مستعمره آمريكا خواهد كرد
يك تحليلگر مسائل بين الملل معتقد است تصويب نهايي قرارداد امنيتي عراق و آمريكا ، عراق را به مستعمره اي براي آمريكا در منطقه تبديل خواهد كرد.
دكتر محمد مهدي مظاهري در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برنامه آمريكا براي انعقاد قرارداد امنيتي با عراق گفت : با گذشت تلاش هاي چندين ساله آمريكا براي تثبيت حضور دائمي خويش در عراق و بهره مندي از خوان گسترده نفتي اين كشور، ظاهرا شرايط اوليه براي عقد قرارداد امنيتي بلند مدت ميان نومحافظه كاران كاخ سفيد و مقامات عراقي مهيا شده است.
وي با اشاره به مفاد اين قرارداد مبني بر ايجاد دست كم 14 پايگاه نظامي در سراسر عراق و حضور طولاني مدت و احياي طرح كاپيتولاسيون، درباره بازتاب هاي داخلي و منطقه اي پيمان امنيتي آمريكا - عراق گفت : آنچه مسلم است بندهايي از اين پيمان در تضاد آشكار با حاكميت مستقل عراقي ها بوده و زمينه ساز دخالت هاي آتي آمريكايي ها در امور داخلي اين كشور خواهد بود، به طوريكه آمريكايي ها همچنان در بسياري از مسائل عراق نقش آفرين خواهند بود.
اين استاد دانشگاه يادآورشد : در واكنش به عقد اين پيمان امنيتي مراجع و علماي عراق و احزاب مختلف با صدور بيانيه هاي مختلف نسبت به آن اعتراض و لغو سريع آن را خواستار شدند. به طوريكه آيت الله سيستاني از مراجع بزرگ شيعه عراق اعلام نمود كه تا من زنده ام اجازه نخواهم داد كه اين پيمان عملي شود و همچنين سيد عبدالعزيز حكيم رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق گفت كه بسياري از بندهاي اين توافقنامه به حاكميت ملي عراق لطمه مي زند.
مظاهري ادامه داد : نكته مهم اين است كه دايره اين اعتراضات محدود به داخل عراق نبوده و حتي برخي از مقامات شيعه لبناني و مراجع تقليد در ايران اسلامي نيز مقامات عراقي را از عواقب تن دادن به اين پيمان امنيتي برحذر داشتند.
اين استاد دانشگاه در پاسخ به اين سئوالي درباره دلايل اقدام آمريكاييها در ترساندن عراقي ها از ايران به عنوان تهديد منطقه براي توجيه و متقاعد نمودن سران عراقي به امضاي پيمان امنيتي گفت: پس از افشاي ناكارآمدي سياست جنگي بوش در تداوم و حضور اشغال عراق و بي اعتبار شدن بحث امحاء تسليحات كشتار جمعي رژيم بعث صدام از يك سو و تشديد افكار عمومي بر عليه جنگ در سطح منطقه و جهان از ديگر سو، دولتمردان كاخ سفيد در ترفند جديد سياسي ضمن طرح ادعاهاي واهي مبني بر تلاش ايران براي گسترش نفوذ در منطقه و دخالت در آينده سياسي عراق، در تلاش برآمدند كه ضمن ارائه پيشنهاد امنيتي با عراق، سامانه جديد امنيتي را در منطقه خلق كنند كه محور اصلي آن هم مقابله با سياست هاي ايران باشد.
وي ياد آور شد: اين در حالي است كه ايران اسلامي اولين كشور منطقه بود كه با شناسايي دولت موقت عراق و نيز ارائه كمك هاي اقتصادي بيشترين نقش را در برقراري نسبي آرامش و كاهش درگيري هاي قومي - قبيله اي داشته و دارد و طرح مسائلي مانند ظهور هلال شيعي، در منطقه از سوي آمريكايي ها و برخي از متحدان آن در واقع براي جلوگيري از نفوذ معنوي ايران در خاورميانه صورت مي گيرد.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]