تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):اين (امام جواد(علیه الاسلام))مولودى است كه پر بركت ‏تر از او براى شيعه ما به دنيا ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851876367




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بوستون گلوپ: افزايش تمايلات آمريكايي‌ها به ايجاد تاسيسات بين‌المللي غني سازي در خاك ايران


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بوستون گلوپ: افزايش تمايلات آمريكايي‌ها به ايجاد تاسيسات بين‌المللي غني سازي در خاك ايران
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هسته‌يي

طرح ساخت يك كارخانه‌ي غني سازي اورانيوم در خاك ايران كه به صورت بين‌المللي اداره شود،‌ مورد توجه اعضاي عالي رتبه‌ي احزاب جمهوري خواه و دموكرات در كنگره و نيز متخصصين منع اشاعه قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه‌ي بوستون گلوپ نوشت: اين طرح كه دانشمندان "موسسه‌ي تكنولوژي ماساچوست" حدود سه سال قبل ارايه كردند و دولت بوش آن را رد كرد تغيير اساسي در سياست آمريكا را طلب مي كند و آن اين است كه به جاي سعي در متوقف كردن تلاش‌هاي ايران براي غني سازي اورانيوم، آمريكا بايد به ساخت تاسيسات غني سازي اورانيوم در داخل ايران كه به صورت بين المللي اداره شود و جايگزين تاسياست فعلي ايران شود،‌ كمك كند.

حاميان اين طرح مي‌گويند كه چنين برنامه‌اي تاكيد ايران به غني سازي اورانيوم در خاك خودش را مورد توجه قرار مي دهد و در عين حال از خطر انحراف مواد به سوي تسليحاتي شدن جلوگيري مي كند.

سه سال قبل وقتي كه اين پيشنهاد براي اولين بار مطرح شد، به طور گسترده‌اي غيرقابل تصور در نظر گرفته شد. مقامات دولت آمريكا گفتند كه تحريم‌هاي سخت‌تر و تهديد حملات نظامي ايران را به توقف برنامه‌ي غني سازي اورانيوم وادار خواهد كرد.

اما اكنون، در حالي كه به نظر مي‌رسد ايران در آستانه مهارت يافتن در فناوري غني‌سازي قرار دارد، درخواست تلاش براي بين المللي كردن تاسيسات ايران در كنگره و ميان متخصصين منع اشاعه به عنوان مصالحه‌اي آبرومندانه هر روز مورد توجه بيشتري قرار مي گيرد.

مقامات ايراني بار ديگر ساخت يك كارخانه‌ي بين المللي غني سازي در داخل ايران را ماه گذشته در نامه‌اي به سازمان ملل پيشنهاد كردند، اما از گفتن اينكه آيا چنين تاسيساتي جايگزين و يا تكميل كننده‌ي تاسيسات خودشان باشد خودداري كردند.

محمد خزايي، سفير ايران در سازمان ملل ماه گذشته در مصاحبه‌اي گفت كه درباره‌ي جزييات اين مساله بايد مذاكره شود.

توماس پيكرينگ، سفير آمريكا در سازمان ملل در دوران رياست جمهوري بوش پدر، ماه ارس در مقاله‌اي از اين ايده حمايت كرد، جيم والش، متخصص منع اشاعه در موسسه‌ي تكنولوژي ماساچوست و هم چنين ويليام لورز، رييس انجمن سازمان ملل كه نشست‌ها با مقامات ايراني را سازماندهي مي‌كند، او را در نوشتن اين مقاله همكاري كردند. اين سه كارشناس بيش از يك سال گفت‌وگوهاي غيررسمي با مقاماتي از وزارت امور خارجه و سازمان انرژي اتمي ايران زمان صرف كردند.

جان تامسون، سفير سابق انگليس در سازمان كه اكنون در موسسه‌ي ماساچوست فعاليت دارد و جفري فوردن، فيزيكدان اين موسسه و بازرس تسليحاتي سابق در عراق بيش از دو سال براي تحقيقاتي جداگانه در خصوص تكنولوژي لازم براي حفاظت از چنين تاسيسات بين‌المللي از جمله تجهيزاتي كه دانشمندان ايراني نتوانند كنترل آن را به دست گيرند يا از چگونگي فعاليت آن آگاه شوند، زمان صرف كردند.

اداوارد ماركي، نماينده دموكرات مجلس نمايندگان آمريكا فراتر رفت و اين طرح را يك راه حل خلاق، متفكرانه و موثر خواند.

جان مك كين، كانديداي انتخابات رياست جمهوري آمريكا، باراك اوباما، سناتور دموكرات و كانديداي انتخابات رياست جمهوري آمريكا هر دو استفاده از كنسرسيوم‌هاي بين المللي براي توليد سوخت هسته‌يي را به عنوان راهي براي راهي براي خروج اين محصول از دست كشورهاي غير قابل پيش بيني حمايت كرده‌اند، اما هيچ كدام نگفته‌اند كه از قرار دادن چنين تاسيساتي در ايران حمايت مي‌كنند.

به گزارش ايسنا، ستاد تبليغات مك كين گفته است كه تاسيسات مستقر در ايران " هدف پادمان‌هاي شفاف و حساب شده بين المللي قرار نخواهد گرفت" اما مشاوران اوباما چنين گزينه اي را رد نكرده‌اند.

بروزف سيرينسيون، متخصص منع اشاعه كه به صورت غيررسمي مشاور اوباماست گفت:‌ اين گزينه‌ي اول هيچ كسي نيست؛ اما مي‌تواند مصالحه‌اي باشد كه در نهايت به آن برسيم.

ژوزف رييس صندوق پالگشرز، موسسه منع اشاعه در سانفرانسيسكو است و بودجه‌هاي گفت‌وگوهاي پيكرينگ و دستيارش با مقامات ايراني را فراهم كرده است.

كنسرسيوم‌هاي بين المللي براي توليد سوخت نيروگاههاي هسته‌يي از چند دهه قبل آغاز شده است. در سال 1973، فرانسه، بلژيك، اسپانيا و سوئد يك شركت سهامي مشترك غني سازي اورانيوم با نام " اوروديف " را تشكيل دادند و يك سال بعد ايران يك ميليارد دلار را براي دريافت 10 درصد سهام اين شركت هزينه كرد اما بعد از انقلاب اسلامي 1979 ايران‌، اين معامله لغو و اين سرمايه مسدود شد.

روسيه پيشنهاد كرده است كه تامين اورانيوم غني شده ي راكتور ايران را براساس توافقي كه تضمين مي‌كند هيج سوختي به سوي اهداف تسليحاتي منحرف نمي شود، به عهده بگيرد اما ايران از اين امر سر باز زده و تاكيد مي‌كند نمي‌تواند به خارجي‌ها اعتماد مي‌كند.

مقامات سازمان انرژي اتمي ايران در اوايل سال 2005 ايده‌ي قرار دادن تاسيساتي درون ايران را بررسي كردند؛ يك سال بعد محمود احمدي نژاد، رييس جمهور ايران در سخنراني در سازمان ملل از ديگر كشورها دعوت كرد به تاسيسات غني سازي ايران بپيوندند، مقامات آمريكايي اين را نپذيرفتند.

تابستان همان سال موسسه‌ي تكنولوژي ماساچوست، تحقيق درباره‌ي چگونگي طراحي تاسيساتي را بررسي كرد كه بتواند مانع از آن شود كه ايران كنترل آن را به عهده گيرد، سپس والش و پيكرينگ گفت‌وگوهاي‌شان را با مقامات ايراني آغاز كردند.

والش گفت: فكر مي‌كنم بخش‌هايي از تاسيسات ايران باز و بخش‌هاي ديگر باز نيستند.

نوردن و والتن در ابتدا با واكنش سه مقامات آمريكايي و ديگر كارشناسان هسته‌يي رو به رو شدند. آنها مي‌گويند، در آن زمان ايران فقط 164 سانتريفوژ داشت و به نظر مي رسيد با مسلط شدن بر غني سازي اورانيوم در سطوح بالا فاصله زيادي دارد. اما اكنون در حالي كه ايران بيش از 3500 سانتريفوژ دارد ، به رغم تحريم‌ها و فشارهاي بين المللي اين ايده دوباره مورد توجه قرار گرفته است.

فوردن گفت: وقتي براي اولين بار در اين باره حرف زديم، كنگره كاملا خصمانه با آن برخورد كرد اكنون اين ايده مورد توجه جدي تري واقع شده است.

سيرنيسنيونه در ارتباط با اين ايده مخالف بود، اما اكنون مي گويد كه ارزش بررسي كردن را دارد.

وي گفت:‌ گزينه‌اي كه از همه بيشتر ترجيح داده مي‌شود نبودن سانتريفيوژ در ايران است اما چنين چيزي مدتهاست كه غيرممكن شده است.

وي ادامه داد: موضع آنها قويتر شده و ما ضعيف‌تر شده‌ايم؛ هرچقدر اين توافق ديرتر انجام شود، قيمت آن بالاتر مي رود.

بااين حال بسياري نسبت به اين ايده ابراز ترديدي مي‌كنند. استفان ريدميكر، كه دستيار وزير امور خارجه‌ي آمريكا در امور منع اشاعه است، در اين باره ‌گفت كه اين طرح پاداشي به رفتار بد ايران است.

اما ديگران مي گويند كه اين طرح ممكن است در نهايت بهترين گزينه باشد در صورتي كه استراتژي فعلي با شكست روبه رو شود.

دريل كيمبل، مدير اجرايي انجمن كنترل تسليحات گفت كه خيلي زود است از تلاش براي متقاعد كردن ايران به توقف برنامه اش دست برداريم.

وي افزود: اما در بلند مدت احتمال دارد چنين چيزي ممكن شود؛ در هر صورت اين پيشنهاد مي تواند بهترين گزينه در دسترس باشد.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 22 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن