واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اقتصاد - آمريكا ركود را پشت سر گذاشت
اقتصاد - آمريكا ركود را پشت سر گذاشت
مونا مشهدي رجبي: به گزارش سيانان بهرغم افزايش نرخ بيكاري در آمريكا و شكسته شدن ركورد بيست ساله در رشد نرخ بيكاري بن برنانكه رئيس صندوق ذخاير ارزي آمريكا معتقد است اقتصاد اين كشور بحران را پشت سر گذاشته است و در مسير رشد قرار دارد. وي اعلام كرد: سياستهاي اقتصادي آمريكا به خصوص سياست كاهش مداوم نرخ بهره بانكي در اين كشور و ارائه بسته تشويقي به بانكها به ارزش 168 ميليارد دلار سبب شده است تا اوضاع اقتصادي كشور بهبود يابد و مشكلات موجود در بازارهاي مالي و اعتباري كشور اندكي متعادلتر شود.
وي با اشاره به وضعيت بازار مسكن و تغييراتي كه در ماههاي اخير در اين بازار ايجاد شد، گفت: «در ماههاي آوريل تا ژوئن سال جاري ميلادي وضعيت اقتصادي كشور اندكي ضعيف بود ولي خطر كاهش نرخ رشد اقتصاي كشور و ركود اقتصاد از بين رفته است.»
اما با وجود اين مسئله رشد قيمت نفت و كاهش مداوم نرخ بهره بانكي آمريكا خطر رشد نرخ تورم را در اين كشور بيشتر كرده است و اين خطر همچنان در اقتصاد كشور آمريكا وجود دارد.
برنانكه ادامه داد درصورتيكه تغييرات غيرمنتظرهاي در وضعيت اقتصادي ايجاد نشود كاهش نرخ بهره بانكي در آمريكا تمام ميشود. اين در حالي است كه بسامان نشدن اوضاع اقتصادي ممكن است سبب كمتر شدن نرخ بهره و رسيدن آن به يك درصد شود.
صندوق ذخاير ارزي آمريكا در ماه آوريل سال جاري نرخ بهره را كاهش داد و به 2 درصد رساند ولي پيشبيني ميشود در جلسه روزهاي 24 تا 26 ژوئن سال 2008 ميلادي اين مركز نرخ بهره بانكي را همچنان در مرز 2 درصد حفظ كند و كاهشي در آن ايجاد نكند.
تحليلگران و اقتصاددانان معتقدند با اتمام بحران اقتصادي و پشت سر گذاشتن احتمال ركود انتظار ميرود از اواخر سال جاري صندوق ذخاير ارزي اقدام به افزايش نرخ بهره بانكي كند تا مشكل تورم نيز حل شود.
برنانكه در تاييد سخنان كارشناسان گفت: «مطالعه تورم و تغييرات آن براي سياستگذاران صندوق ذخاير ارزي اهميت زيادي دارد و تصميمهاي آينده اين مركز در مورد تغييرات نرخ بهره بر مبناي اين آمارها اتخاذ ميشود.»
تعلل پتروناس در توسعه پارس جنوبي
به گزارش رويترز شركت پتروناس مالزي اتخاذ تصميم نهايي در مورد سرمايهگذاري در پروژه پارس جنوبي ايران براي توسعه حوزههاي گازي اين منطقه را به تعويق ميرساند. مسولان اين شركت دليل تعلل خود در اجراي اين پروژه را هزينههاي بالاي توسعه اين حوزه گازي در شرايط تحريمي ميدانند. اينكه با وجود داشتن ذخاير كلان گازي تا به امروز نتوانسته است از اين منبع انرژي درآمد كلاني بهدست آورد بارها و بارها براي شركت توتال فرانسه كه 40 درصد از اجراي پروژه توسعه حوزه پارس جنوبي را برعهده دارد و شركت پتروناس كه 10 درصد از اين كار را برعهده دارد ضربالاجل تعيين كرد و از آنها خواست هرچه سريعتر تصميم نهايي خود را در مورد همكاري با ايران اتخاذ كنند اما اين شركتها به دليل موقعيت مناسب ايران و سودآور بودن همكاري با اين كشور از خروج سر باز زدند و تحت تاثير تحريمها هم نتوانستند به كار خود ادامه دهند. ضربالاجل ايران در پايان ماه ژوئن سال 2008 ميلادي يعني حدود بيست روز آينده به اتمام ميرسد.
موهد حسن ماريكان مدير شركت پتروناس در اين مورد ميگويد: «در ماههاي گذشته به دليل افزايش محدوديتها در اجراي بخشهاي قراردادي و مهندسي هزينهها به يكباره رشد كرد. در اين بازه زماني رشد قيمت نفت و فرآوردههاي نفتي كه هزينه حمل را بالا برد موجب رشد بيسابقه قيمت فولاد هم شد و همين مسئله شركت پتروناس را با ترديدهاي زيادي روبهرو كرد. بنابراين مدلهاي اقتصادي و تجاري گذشته ما نميتواند در شرايط كنوني اقتصاد كارآيي داشته باشد.»
وي در پاسخ به رويترز كه آيا با تجديدنظر در مبلغ قرارداد اجراي پروژه را بر عهده ميگيرند يا خير گفت: «در اين مورد بايد مطالعات بيشتري انجام شود و پاسخ به اين سوال نياز به زمان دارد.»
شركت توتال نيز اعلام كرد رسيدن به نتيجه نهايي در توسعه فاز يازده پارس جنوبي در كوتاهمدت امكانپذير نيست. اين در حالي است كه توتال مبلغ پروژه را به 2/11 ميليارد دلار آمريكا افزايش داده است.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]