واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: بيش از چهار صد هزار نفر به علت ابتلا به سرطان در كشور جان باختند
دبير علمي كنگره بين الملي عفونت در پيوند و سرطان گفت: در سال 2005، چهار صد و 70 هزار نفر به علت سرطان در كشور جان خود را ازدست دادهاند كه در همين سال 3/41 درصد مرگ و ميرها ناشي از بيماري هاي قلب و عروقي و 1/19 درصد به علت حوادث و 8/11 درصد به علت سرطان ها و 4/10 درصد به علت بيماري هاي واگيردار بوده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا داود يادگاري، دبير علمي كنگره بين الملي عفونت در پيوند و سرطان صبح امروز در تالار امام خميني واقع در دانشگاه شهيد بهشتي گفت: پژوهش هاي اخير در جهان نشان داده است كه طيف بيماري ها به سرعت در حال تغيير و دگرگوني است، زماني بيماري هاي عفوني شايع ترين بيماري ها را در كره زمين تشكيل مي دادند و بسياري از مردم به واسطه اين بيماري ها تلف مي شدند. وي افزود: براساس تخمين سازمان بهداشت جهاني در 20 سال آينده بيماري هايي نظير اسهال، ايدز، سل، عفونت نوزادان و مالاريا نقش خيلي كمي را در مرگ و مير خواهند داشت.
يادگاري در ادامه با بيان اينكه امروزه اين طيف كاملاً در حال دگرگوني است افزود: بيماري هايي مثل طاعون، آبله، سل و مالاريا كه باعث مرگ و مير زيادي مي شدند كاملاً ريشه كن شده اند و يا تاثير اندكي در طيف بيماري هاي موجود دارند در نتيجه آن طول عمر افزايش يافته و با خود بيماري هايي جديد و غير واگير را به ارمغان آورده است. در دهه اخير مردم بيشتر بواسطه بيماري هاي قلبي و عروقي و يا انواع سرطان ها جان خود را ازدست مي دهند. اين تغيير وتحول مي تواند ناشي از كنترل عفونت، تغييرات سريع در نحوه زندگي مردم و ويژگي هاي محيط زيستي باشد.
وي ادامه داد: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني در سال 2005، 6/7 ميليون نفر از سرطان ها فوت كرده اند كه 70 درصد آن ها در كشورهاي كم درآمد بوده است.
يادگاري تصريح كرد: در سال 2005، چهار صد و 70 هزار نفر به علت سرطان در كشور جان خود را ازدست داده اند كه در همين سال 3/41 درصد مرگ و ميرها ناشي از بيماري هاي قلب و عروقي و 1/19 درصد به علت حوادث و 8/11 درصد به علت سرطان ها و 4/10 درصد به علت بيماري هاي واگيردار بوده است.
وي بيا بيان اينكه شواهد نشان مي دهد كه همبستگي جامعه پزشكي و جهاني در سال هاي گذشته توانسته است ميزان بيماري هاي عفوني را كاهش دهد اظهار داشت: بنابراين با ايجاد تغييراتي در وضعيت اجتماعي، اقتصادي و سياسي جوامع مي توان از بسياري از بيماري هاي غير واگير نيز جلوگيري كرد. از ميان بيماري هاي غير واگير، بيماري هاي قلبي و عروقي، حوادث عروقي مغز، انواع سرطان ها، ديابت نوع 2، فشار خون، چاقي و پوكي استخوان از اهميت بيشتري برخوردارند.
يادگاري بيان داشت: با توجه به اين تغيير و تحولات در دنيا بطور طبيعي ايران نيز از اين تغييرات بي نصيب نبوده است و شواهد موجود دلالت بر دگرگوني سريع بيماري ها در كشورمان دارد. بر طبق آمار سازمان بهداشت جهاني بعد از بيماري هاي قلبي و عروقي و حوادث، انواع سرطان ها در كشورمان عامل مهم مرگ و مير محسوب مي شوند. بنابراين در اين همبستگي علمي سعي بر آن است كه بخشي از مشكلات اين بيماران مطرح شود.
دبير علمي كنگره بين الملي عفونت در پيوند و سرطان ايران را يكي از موفق ترين كشورها در زمينه پيوند اعضاء در منطقه خاورميانه ذكر كرد و گفت: در منطقه خاورميانه كشورمان يكي از موفق ترين كشورها در زمينه پيوند اعضاء از جمله پيوند كليه، كبد، ريه، قلب، پانكراس و مغز استخوان بشمار مي رود. بنابراين توجه به پيشگيري از عفونت و درمان مناسب در اين بيماران مي تواند سبب افزايش طول عمر بيماران و همچنين كاهش هزينه هاي درماني در كشور بشود.
وي در خاتمه در توضيح اهداف برگزاري "اولين كنگره عفونت در پيوند و سرطان" گفت: هشدار عمومي در مورد سرطان ها و نقش و اهميت آن در سلامت جامعه، توجه مسئولان و برنامه ريزان كشور در مورد اهميت اين بيماري ها، تبادل نظر علمي و استفاده از تجربيات دانشمندان داخلي و خارجي، توجه و تاكيد بر اهميت پيشگيري در بيماري هاي غيرواگير، اهمت نقش عفونت در بيماران پيوندي و مبتلا به سرطان، تاكيد بر اهميت مقاومت هاي دارويي در بيماران فوق، نقش مشاوره هاي عفوني در درمان مناسب بيماران، جلب حمايت هاي مالي مسئولان جهت كاهش هزينه هاي سنگين درماني بيماران، توجه و تاكيد بر نقش تحقيقات در بيماران مبتلا به نقص ايمني، اهميت نقش تشكيل گروه درماني (TEAM WORK) در درمان بيماران فوق از جمله اهداف برگزاري اين كنگره است.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]