واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: در مخابرات انتظار خصوصيسازي ضعيفتري داريم
نائبرئيس سازمان نظامصنفي رايانهاي گفت: در طي دو سال گذشته يك فضاي عمومي خصوصيسازي و واگذاري داشتهايم و صنايعي مانند مس، فولاد، آلومينيوم، پتروشيمي و ... را به بخش خصوصي واگذار كرديم.
نائبرئيس سازمان نظامصنفي رايانهاي با اشاره به اينكه مدتي است روند خصوصيسازي در كشور آغاز شده است گفت: در طي دو سال گذشته يك فضاي عمومي خصوصيسازي و واگذاري داشتهايم و صنايعي مانند مس، فولاد، آلومينيوم، پتروشيمي و ... را به بخش خصوصي واگذار كرديم.
در اين موارد علي رغم اينكه حرفه و صنعت مورد واگذاري قاعده مندتر و شفافتر بوده است و شركتهاي آنها سابقه حضور در بورس را داشتهاند و از يك چارچوب و ضابطه خاص تبيعت ميكردند باز مشاهده ميكنيم آن انتظاري كه از خصوصيسازي در ذهن داريم تحقق نيافته است.
سهيل مظلوم گفت: به دلايل اولي در مخابرات بايد انتظار يك خصوصيسازي ضعيفتري را داشته باشيم. اين موضوع دو ريشه دارد يكي پيچيدگي فرايندهاي كسبوكار و ديگري عدم سابقه حرفه در شفافيت و اجراي رفتار قاعده مند در برخورد با پديدههاي اجتماعي كه هر كدام به نوبه خود در تضعيف خصوصيسازي مخابرات نقش دارند.
وي افزود: وقتي فولاد مباركه را بررسي ميكنيم شاهد هستيم كه اين شركت هم در صنعت داراي استانداردهاي قابل طرح و هم داراي رقباي جهاني بوده است. عليرغم اين موضوع پس از خصوصيسازي و واگذاري سهام اين شركت، هيچ تغييري در ساختار و رويههاي اين شركت اتفاق نيافتاده است. پيشبيني ميشود كه خصوصيسازي در مخابرات نيز بر همين منوال خواهد بود و قرار نيست اتفاق عجيب و قريب و نگران كنندهاي به وقوع بپيوندد.
مظلوم گفت: به اعتقاد من دو مسير كاملا متفاوت در فرايند خصوصيسازي ميتواند طي شود. يكي زماني است كه ما تصميم گرفتهايم مخابرات كشور را سه يا چهار پله در سطح جهاني ارتقاء بخشيم، يك مسير هم اين است كه آينده مخابرات كشور برايمان چندان اهميتي ندارد و صرفا ميخواهيم با واگذاري آن به بخش خصوصي به تكليف قانوني خودمان عمل كرده باشيم.
وي افزود: در مسير اول اساسا روش و متدولوژي اين نوع خصوصيسازي متفاوت است. به عنوان مثال اگر شركت فولاد مباركه در جريان خصوصيسازي به يك شركت معتبر و در حد و اندازه بينالمللي در صنعت فولاد واگذار ميشد يك اتفاق بزرگ در تحول صنعت فولاد كشور رخ ميداد و يك زماني هم سهام اين شركت به كارمندان، بازنشستگان و اقشار آسيبپذير جامعه واگذار ميشود، مشابه آنچه اكنون براي صنعت فولاد روي داده است، كه در اين حالت نبايد انتظار داشته باشيم تغيير و تحول زيادي روي دهد و مثلا صنعت فولاد كشور رشد كرده و متحول شود، زيرا در عمل اتفاق خاصي نيافتاده و چيزي تغيير نكرده است.
مديران و ساختار شركت و حتي رويههاي كاري ثابت مانده است و صرفا سهام شركت بر روي كاغذ تقسيم شده است. نائبرئيس سازمان نظامصنفي رايانهاي از واگذاري ايران خودرو به بخش خصوصي به عنوان يك نمونه تكامل يافته از اين مدل خصوصيسازي نام برد و گفت: در اين روش بعد از 40 سال تجربه در صنعت خودرو كه همه دنيا تكليفشان را با اين مسئله حل كردهاند ما هنوز اندر خم يك كوچهايم و هر روز با طرحي و تغييري ظاهري خودمان را سرگرم كردهايم.
وي تاكيد نمود كه ما اگر مدل كسبوكار تجاري آينده مخابرات را براي خودمان ترسيم كنيم تمامي دغدغههاي همكاران صنف و صاحبنظران نيز در اين مدل كسبوكار قابل طرح و قابل بررسي ميباشد. چرا كه در مخابرات و بحث موبايل، دنيا به يك همگرايي و وحدت رويه رسيده است. به عنوان مثال امروز انتخاب اپراتور موبايل در تمام دنيا چارچوب مشخصي دارد، بر اين اساس اپراتوري كه در زيمباوه يا افغانستان فعاليت ميكند با اپراتور روسيه و انگلستان همه از يك چارچوب و قواعد خاصي تبعيت ميكنند.
يعني قاعده عمومي مستقل از مرزها و فرهنگها و مستقل از ظرفيت نظامهاي سياسي شكل گرفته و بصورت يك نظم جهاني توسعه يافته است. مظلوم در خاتمه گفت: ما و همه دستاندركاران و مسئولين متولي، اول بايد تكليف خودمان را مشخص كنيم، اگر قرار است مخابرات ما در ردههاي جهاني رشد كند، مدل خصوصيسازي آن و روش و متدولوژي آن بسيار متفاوت با آن چيزي است كه امروز دنبال ميكنيم و لازم است همه ما تلاش و سعيمان را براي بسترسازي و فراهم آوردن شرايط لازم براي اين نوع خصوصيسازي فراهم آوريم.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]