واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديدار رييس جمهوري اسلامي ايران با دبيركل سازمان ملل
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): رم - دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران بعداز ظهر سه شنبه به وقت محلي در حاشيه اجلاس فائو در شهر رم ايتاليا با "بان كي مون" دبير كل سازمان ملل ديدار كرد .
به گزارش ايرنا ، احمدي نژاد در اين ديدار با تاكيد به اينكه ايران طرح اقدام سازمان خوارو بار و
كشاورز ي ( فائو ) را در زمينه امنيت غذايي به دقت مطالعه و بررسي مي كند اظهار اميدواري كرد در آينده شاهد كاهش فاصله و رفع فقر باشد.
رييس جمهور طرح هاي ارائه شده از سوي فائو را در حد مسكن موضوع فقر دانست و گفت: معتقديم سازمان ملل و فائو بايد در بحرانها نقش فعالتري داشته باشند كه در غيراين صورت سلطه گران شرايط جهاني را به نفع خود رقم مي زنند و به جايي خواهيم رسيد كه اين مسكن ها هم تاثيري نخواهد داشت.
دكتر احمدي نژاد افزود: ايران انتظار دارد سازمان ملل فعالانه به ايفاي نقش اصلي خود درهمه مناطق جهان بپردازد .
رييس جمهور در ادامه اين ديدار به موضوع عراق اشاره كرد و گفت :اين كشور سالها است اشغال شده و روزانه صدها نفر از مردم بي دفاع آن كشته مي شوند و در چنين فضايي سازمان ملل بايد فعالانه برخورد كند .
احمدي نژاد تصريح كرد: بيشترين آثار ناامني در عراق را جمهوري اسلامي ايران متحمل مي شود و از اين رو ما از صلح و ثبات در اين كشور حمايت مي كنيم .
رييس جمهوري يادآور شد امروز مردم عراق از اشغالگران ناراضي اند و بايد جدول زمان بندي براي خروج نظاميان بيگانه از عراق ارائه شود .
احمدي نژاد همچنين پيشنهاد داد تحريمهاي تحت فصل هفت منشور ملل متحد با هدف كمك به دولت قانوني و مردمي عراق و توسعه اقتصاد اين كشور لغو شود .
ريييس جمهور با اشاره به سياستهاي برخي قدرتها در موضوع افغانستان آمادگي ايران را براي كمك به استقرار صلح و ثبات در اين كشور اعلام كرد .
احمدي نژاد با تاكيد برا ينكه قدرت ها بايد اجازه دهند ملت لبنان سرنوشت خويش را ترسيم كندگفت: همه بايد كمك كنيم ثبات دراين كشور حكمفرما شود .
رييس جمهور فشارهاي سياسي امريكا به ايران در موضوع هسته اي را غيرقانوني و مردود دانست و گفت : ايران هيچ مطالبه غير قانوني را قبول نمي كند .
احمدي نژاد بااشاره به بسته هاي پيشنهادي ايران به برخي از كشورها و همچنين سازمان ملل تصريح كرد ايران هيچگونه هراسي از تهديدات برخي قدرتها ندارد و درعين حال به عملكرد سازمان هاي بين المللي نيز اعتمادي ندارد چرا كه اين قدرتها همواره از اين سازمانها به نفع خود بهره برده اند.
رييس جمهور در ادامه ياد آور شد ايران مدتي پيش و پس از 50 سال براي عضويت غير دائم در شوراي امنيت در خواست داده و قرار است اين درخواست در آبانماه بررسي شود كه نحوه برخورد با آن آزموني براي سازمان ملل است .
احمدي نژاد در پايان با اعلام حمايت از اقدامات دبيركل سازمان ملل، صلح و ثبات را حق همه جهانيان دانست .
" بان كي مون " دبير كل سازمان ملل نيز در اين ديدار با قدرداني از پيشنهادهاي رييس جمهور كشورمان در اجلاس فائو گفت: اميدواريم رهبران جهان به اهداف كوتاه و بلند مدت در حوزه امنيت غذايي در جهان برسند چرا كه ما به اقدامات عملي نياز داريم .
وي بااشاره به " طرح اقدام " فائو در حوزه امنيت غذايي افزود : كشورها مي توانند با ترسيم راهبردها در چهارچوب طرح اقدام به اهداف خود در زمينه امنيت غذايي برسند.
دبيركل سازمان ملل در ادامه بااشاره به ديدارهاي پيشين خود با رييس جمهوري اسلامي ايران ديدگاههاي خود را در باره مسايل افغانستان ، عراق و موضوع هسته اي كشورمان مطرح كرد .
وي تصريح كرد: سازمان ملل همواره سعي داشته در موضوع عراق اثر گذاري كند و دراين زمينه از كمكهاي ايران تشكر مي كنيم .
بان كي مون بااشاره به كمك كشورهاي مختلف به ويژه ايران براي حل مشكلات سياسي در لبنان گفت : اميدواريم با همكاري همه طرفها ثبات به اين كشور باز گردد.
دبيركل سازمان ملل در ادامه به موضوع هسته اي ايران اشاره و تصريح كرد ما خواستار ادامه همكاري ها ي ايرا ن با آژانس بين المللي انرژي اتمي هستيم، همچنان كه از بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران استقبال مي كنيم استفاده از انرژي صلح آميز هسته اي را حق قانوني ايران مي دانيم .
شبد**1856
چهارشنبه 15 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]