واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حجتالاسلام سيدحسن خميني:محدودكردن دين در حيطه سنت منجر به محروميت دين مدرن ميشود
گروه سياسي: دين اسلام توانسته از غرب آندلس تا مالزي و شمال چين با سنتهاي هر كدام تطابق يابد و محدود كردن دين در حيطه سنتپ، باعث محروميت دين مدرن ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، حجتالاسلام والمسلمين سيدحسن خميني، شب گذشته، شنبه 11 خرداد در همايش «يادگار ماه» كه از سوي بنياد باران و به منظور ديدار جمعي از جوانان كشورمان با حجتالاسلام سيدحسن خميني و تجديد پيمان با آرمانهاي امام (ره) در حسينيه جماران برگزار شد، با اداي فاتحه به روح مطهر خميني كبير، در پاسخ به سئوالات برخي از جوانان حاضر در جلسه به تبيين و تعريف واژه تحجر از ديدگاه امام خميني(ره) پرداخت.
وي در اينباره گفت: ما گاهي در قبال اين واژه مانند هزاران واژه ديگر كه به دليل بدفهميدن آن با هم تفاهم نداريم، دچار يك بنبست شده و يا بدتر از آن دچار فريبكاري ميشويم.
سيدحسن خميني ادامه داد: هيچكس خود را متحجر نميداند. همه آنجا را كه ايستادهاند، مركز زمين ميدانند و كساني را كه از خود جلوتر هستند افراطي و آنها كه عقبترند را تفريطي ميدانند.
فرزند يادگار امام (ره) تصريح كرد: بنابر تعريف امام خميني (ره) هر آن چيزي كه دليل عقلي و يا شرعي مسلم بر آن نداريم، تحجر است كه با اين تعريف به صراحت ميگويم كه بزرگترين كسي كه مقابل تحجر ايستاد، امام (ره) بود.
وي با بيان اينكه نظام سنتي ما خودش را در پشت ظواهر غيرمسلم شرعي پنهان كرده و براي دفاع از سنت از شرع مدد ميگيرد، گفت: دفاع از انديشه سنت، حقي طبيعي است. گرچه اخيرا دفاع از سنت مد شده اما دفاع از آن بايد با ادبيات و برهان خودش باشد و درست نيست كه از سنتها به دليل اينكه ديني است دفاع كنيم.
يادگار امام (ره) ادامه داد: دين اسلام توانسته از غرب آندلس تا مالزي و شمال چين با سنتهاي هر كدام تطابق يابد. دين را در حيطه سنت محدود كردن، باعث محروميت دين مدرن ميشود.
حجتالاسلام والمسلمين سيدحسن خميني با اشاره به حضور خانمها در عرصه تحصيل و فعاليت اجتماعي گفت: سنت جامعه ما اين بود كه زنها به محيط اجتماعي نميآمدند، اما چون دليل عقلي و نقلي نداشت، تكيه بر آن غلط بود و در آن زماني كه درميان خانواده مراجع باب نبود، همه دختران امام (ره) به دانشگاه رفته و تحصيل ميكردند.
فرزند يادگار امام(ره) ضمن اينكه نمونه بارز ديگر تحجرشكني امام (ره) را بيدار نكردن فرد خواب براي نماز صبح دانست، خطاب به حضار به طنز گفت: البته اگر وقتي ميخواهيد بخوابيد يقين داريد كه بيدار نميشويد، حق نداريد بخوابيد!
حجتالاسلام والمسلمين سيدحسن خميني با بيان اينكه امام (ره) در زندگيشان هرگز استخاره نميكرد گفت: استخاره نه دليل عقلي دارد و نه دليل نقلي و لذا امام (ره) در حساسترين برهه انقلاب و هنگام پيادهشدن از هوايپما در روز 12 بهمن 57 استخاره نگرفت. در طول مدت جنگ نه ياد دارم و نه شنيدم كه امام (ره) استخاره كند و نيز سراغ ندارم كه امام در پي تعبير خواب برآيد.
وي در تكميل سخنان يكي از جوانان حاضر در جلسه درباره نقش انديشههاي بلند امام در هدايت مسير انقلاب گفت: اگر انديشههاي امام (ره) نبود ما امروز يا بيدين بوديم و يا شبه طالبانيسم؛ عدهاي بيدين ميشدند و برخي ديگر راهي ميرفتند كه طالبان رفت.
نوه امام (ره) در پاسخ به سخنان يكي ديگر از جوانان پيرامون اجتهاد در سيره امام خميني(ره) گفت: اجتهادي كه ايشان به من نسبت دادند آن نبود كه من گفتهام.
وي در پايان در نصيحتي برادرانه به جوانان حاضر در حسينيه جماران گفت: براي هر كاري كه ميخواهيد بكنيد لحظهاي تأمل كنيد و بگوييد همن فردا صبح اگر بخواهند من را در قبر بگذارند، براي توجيه اين كارم حرفي دارم يا نه؟
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]