واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اختصاصي فارس/ جزئيات آئيننامه اجرايي پيشنهادي «تسهيل ازدواج جوانان»
خبرگزاري فارس: جزئيات و مفاد آئيننامه اجرايي پيشنهادي تسهيل ازدواج جوانان از سوي سازمان ملي جوانان اعلام شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، آئيننامه اجرايي تسهيل ازدواج جوانان، توسط هيئت وزيران كه به پيشنهاد ستاد ملي ساماندهي امور جوانان و به استناد ماده 112 و قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي جمهوري اسلامي ايران مصوب سال 1383 و قانون تسهيل ازدواج جوانان مصوب شماره 17740 مورخ 27/9/84 مجلس شوراي اسلامي به شرح ذيل است:
ماده1 ـ اين گزارش، اصلاحات ذكر شده در اين آئيننامه در معاني مشروح به كار ميروند:
الف ـ قانون برنامه: قانون برنامه 5 ساله چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي جمهوري اسلامي ايران.
ب ـ شوراي عالي جوانان
ج ـ سازمان: سازمان ملي جوانان
د ـ معاونت برنامه ريزي: معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري
ه- ستاد ملي: ستاد ملي ساماندهي امور جوانان
و- جوانان: كليه جمعيت 29 - 15 ساله كشور
ز- قانون تسهيل ازدواج جوانان
ح- صندوق: صندوق مهر رضا
ط- كميته: كميته سازمان ازدواج جوانان
ماده 2 - كليه جواناني كه داراي تابعيت جمهوري اسلامي ايران بوده از مزاياي اين آييننامه بهرهمند هستند.
ماده 3 - آئيننامه اجراي ماده 3 قانون تسهيل ظرف 6 ماه توسط وزارت مسكن و شهرسازي تنظيم و پس از تنظيم تصويب هيئت وزيران اجرا ميشود.
ماده 4- در اجراي ماده 5 قانون تسهيل سازمان موظف است اجراي اولويتهاي برنامه ازدواج جوانان مصوب شوراي عالي را از طريق دستگاههاي عضو ستاد ملي پيگيري و گزارش كند.
ماده 5 - در اجراي ماده 6 قانون تسهيل، كميته سامان ازدواج جوانان با مسئوليت فرماندار و عضويت امام جمعه رئيس شوراي شهر و ساير دستگاههاي مرتبط با موضوع جلسه و حسب مورد با دعوت از شخصيتهاي حقيقي و حقوقي براي شركت در جلسات و تصميمگيريها در محل فرمانداري تشكيل ميشود.
تبصره 1: فرماندار با ايجاد دبيرخانه (در چارچوب پستهاي مصوب) امور اجرايي ساماندهي امور جوانان پيگيري ميكند.
تبصره 2: جلسات كميته حداقل يك بار در هر نوع تشكيل و اجراي اين آئيننامه با هماهنگي ستاد ساماندهي امور جوانان استان پيگيري ميكند در صورت ضرورت كميته ميتواند جلسه فوقالعاده برگزار كند.
تبصره3: دستورالعمل جلسات كميته شامل اهداف وظايف و اعضا پس از تصويب كليات در ستاد ملي به استانداران ابلاغ ميشود.
تبصره 4: كميته موظف است حسب مورد، حداكثر يك ماه پس از تكميل مدارك توسط افراد مشمول نسبت به بررسي درخواستهاي رسيده اقدام و نتيجه را به ذينفع اعلام كند.
ماده 6- به هر يك از خانوادههاي جوان عضو صندوق كه هيچ يك از زوجين اشتغال به كار يا منبع درآمدي نداشته باشند صرفاً يك كمك هزينه زندگي از تاريخ ازدواج و حداكثر به مدت 2 سال به صورت قرضالحسنه پرداخت ميشود.
تبصره 1: سقف كمك هزينه پرداختي به هر خانواده جوان كه توسط كميته تعيين مي شود حداكثر معادل يك دوم حداقل حقوق و دستمزد كارگري تعيين شده در هر سال است.
ماده 7- صندوق موظف است بر اساس منابع در اختيار خود حداكثر لغايت 25 فروردين هر سال سقف اعتبار متعلقه به هر يك از كميته ها در سطح كشور براي پرداخت وام وديعه مسكن و كمك هزينه زندگي را به تفكيك تعيين و ابلاغ كند.
ماده 8- كليه دستگاههاي اجرايي دولتي، نهادهاي عمومي و شهرداريها موظفند ضمن ارائه اطلاعات آماري مربوط به تسهيلات رفاهي، فرهنگسرا و تالار، باشگاه و اردوگاه و از اين قبيل، برنامه زمانبندي لازم براي بهرهبرداري از امكانات مذكور توسط كميته را تنظيم و براي اقدام در اختيار كميته قرار دهند.
بر طبق اين گزارش، كميته موظف است ضمن اطلاعرساني به كليه افراد مشمول نسبت به گردآوري درخواست آنها به منظور استفاده از امكانات مورد نظر اقدام كرده و بر اساس زمانبندي مورد نظر امكانات را براي استفاده از افراد مشمول فراهم كند.
ماده 9- دستورالعمل اجرايي مفاد ماده (7) قانون تسهيل ازدواج توسط وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح حداكثر به مدت 3 ماه پس از تصويب اين آئيننامه تهيه و پس از تأييد ستاد كل نيروهاي مسلح و كسب مجوز از مقام معظم رهبري به مورد اجرا گذاشته شود.
ماده 10- براساس ماده (8) قانون تسهيل، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي سازمان مكلفند «طرح جامع آموزش و مشاوره ازدواج جوانان» را ظرف مدت 6 ماه پس از تصويب اين آئيننامه به دولت ارائه كنند.
ماده 11- دستورالعمل اجراي ماده 10 قانون تسهيل ظرف 4 ماه توسط وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري، بهداشت و درمان و آموزش پزشكي تنظيم و به هيئت وزيران ارائه ميشود.
ماده 12- برخورداري از تسهيلات موضوع اين آئيننامه در هر مورد صرفاً براي يك بار و حداكثر براي دو نفر از اعضاي هر خانواده امكانپذير خواهد بود.
تبصره: به منظور ساماندهي بهينه امر مذكور، سامانه اطلاعاتي ويژهاي در وزارت كشور تشكيل ميشود.
ماده 13- استانداران موظفند اجراي مفاد اين آئيننامه را از طريق ستاد سا ماندهي امور جوانان استان موضوع تصويبنامه جلسه بيست و هشتم شوراي عالي مورخ 6/2/86 و اختصاص جلساتي از شوراي برنامهريزي و توسعه استان در سال به اين موضوع پيگيري كنند و گزارش اقدامات را هر 6 ماه يك بار به ستاد ملي ارائه كنند.
ماده 14- معاونت برنامهريزي، موظف است همه ساله اعتبارات مورد نياز اجراي اين آئيننامه را در قالب لايحه بودجه سنواتي پيشبيني كند تا از طريق دستگاههاي اجرايي ذيربط صرف فعاليتهاي پيشبيني شده شود.
ماده15- سياستگذاي، برنامهريزي و نظارت امور جوانان بر عهده سازمان است كه از طريق شوراي عالي تصويب و ابلاغ ميشود. سازمان موظف است گزارش عملكرد مفاد اين آئيننامه را حسب اهداف كمي و تقسيم كار ملي مصوب شوراي عالي همه ساله تنظيم به هيئت وزيران و شوراي عالي ارائه كند.
بر اساس يكي ديگر از تبصرههاي ذكر شده، كليه دستگاههاي اجرايي مرتبط با اين آئيننامه موظفند ضمن انجام مأموريتهاي محوله و پيگيري اجراي فعاليتها و اهداف كمي ابلاغي سازمان در قالب تقسيم كار ملي، اطلاعات و گزارشهاي لازم را به سازمان ارائه كرده و تسهيلات لازم را براي نظارت اين سازمان فراهم كنند.
ماده 16- آئيننامه اجرايي «تسهيل ازدواج جوانان» سازمان و وزراي امور اقتصادي و كشور مسئوليت نظارت بر حسن اجراي اين آئيننامه را بر عهده دارد.
اين آئيننامه پيشنهاد ستاد ساماندهي امور جوانان در رابطه با تسهيل ازدواج جوانان است كه هنوز به تصويب هيئت دولت نرسيده است.
انتهاي پيام/
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]