واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: هشدار دكتر لاريجاني، رئيسموقت مجلس به آژانس بينالمللي انرژي اتمي
سرويس سياسي - اجتماعي: منتخبان ملت در هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي امروز و در دومين جلسه علني خود، علي لاريجاني منتخب مردم قم را با 232 راي به عنوان رئيس موقت مجلس هشتم برگزيدند.
براساس آييننامه داخلي مجلس، در دومين جلسه علني دور جديد مجلس، هيات رئيسه موقت انتخاب شد.از مجموع 263 راي ريخته شده به گلدانها، علي لاريجاني 232 راي كسب كرد و بدين ترتيب به عنوان رئيس موقت مجلس هشتم انتخاب شد.
لاريجاني تنها نامزد رياست موقت مجلس هشتم بود.
از ميان آراي ريختهشده به گلدانها، 27 راي سفيد، 3 راي باطله و يك راي ممتنع بوده است.
محمدتقي رهبر رييس سني مجلس هشتم متذكر شد كه هيات رييسه موقت تا پايان تصويب اعتبارنامه منتخبان ملت، مسئوليت اداره مجلس را برعهده خواهد داشت.
ابوترابي و باهنر نواب رئيس موقت مجلس
در اين جلسه همچنين در رايگيري به عمل آمده براي انتخاب نواب رئيس موقت از مجموع 264 راي، ابوترابي فرد با 223 راي به عنوان نائب رئيس اول و باهنر با 167 راي به عنوان نايب رئيس دوم موقت انتخاب شدند.
پيش از رايگيري نيز باهنر و ابوترابي فرد براي نواب رئيسي نامزد شدند و غير از اين دو نفر، فرد ديگري نامزد نشده بود.
هياترئيسه موقت بلافاصله پس از انتخاب، مراسم تحليف را به جاي آوردند.
سه كارپرداز موقت مجلس هشتم
در پي انتخاب رييس و نواب رييس موقت مجلس هشتم، سه كارپرداز و 6 منشي هيات رييسه موقت مجلس نيز انتخاب شدند.
مراسم تحليف
اعضاي هياترئيسه موقت بلافاصله پس از انتخاب در حضور نمايندگان مراسم تحليف را به جاي آوردند و در برابر قرآن مجيد به خداوند متعال سوگند ياد كردند كه حداكثر توان خود را براي اجراي آييننامه داخلي مجلس شوراي اسلامي با مراعات بيطرفي كامل در انجام وظايف به كار گيرند و از انجام هرگونه اقدام مخالف آييننامه اجتناب كنند.
پس از مراسم تحليف علي لاريجاني نخستين نطق خود را به عنوان رييس موقت مجلس ايراد كرد.
هشدار به آژانس
دكتر علي لاريجاني، رئيس موقت مجلس شوراي اسلامي، امروز در نخستين سخنراني خود در جلسه علني، هشدار داد: رويكرد آژانس، مايه تاسف همه كشورهاي حقمدار است و در صورت ادامه اين رفتار، مجلس هشتم با ورود به اين پرونده، حد و مرز جديدي براي همكاري با آژانس ايجاد خواهد كرد.
وي افزود: آژانس بينالمللي انرژي اتمي، اعلام كرده است كه تمامي مواد هستهاي كارخانه غنيسازي سوخت و نيز تمامي آبشارهاي نصب شده تحت نظارت آن قرار دارد و هيچ نشانهاي گواه برانجام فعاليتهاي مرتبط با بازفرآوري در تاسيسات وجود ندارد.
رئيس موقت مجلس هشتم سپس با توصيه به غرب، تاكيد كرد: مجلس هشتم اجازه چنين فريبكاري را نخواهد داد.
لاريجاني سپس يادآور شد: آژانس بينالمللي انرژي اتمي با استفاده از تصاوير ماهوارهاي بر وضعيت توليد آب سنگين نظارت دارد.
رئيس موقت مجلس هشتم با اشاره به انتشار گزارش اخير البرادعي اظهار داشت: در اين گزارش به صراحت بيان شده كه آژانس بينالمللي انرژي اتمي هيچ اطلاع عملي در مورد ساخت اجزاي مواد هستهاي از سوي ايران در اختيار ندارد.
لاريجاني ادامه داد: متاسفانه در بندهايي از اين گزارش چنان چندپهلو سخن گفتهاند كه بعد رسانهاي گزارش آژانس را غنيكنند و در واقع جوسازي كردهاند.
وي همچنين با استناد به پيام مقام معظم رهبري به مجلس هشتم، گفت: انتظار مقام معظم رهبري در تصويب قوانين كارآمد و معطوف به منافع ملي، مسئوليت ما را در كارشناسي دقيق و فهم دقيقتر بيشتر ميكند تا طرحها و لوايح را در جهت سند چشمانداز و برنامههاي 5 ساله بررسي كنيم.
لاريجاني آنگاه از خدمات دكتر غلامعلي حدادعادل، رئيس مجلس دوره هفتم تشكر و سپاسگزاري كرد و افزود: رياست معنوي آقاي حدادعادل را ارج مينهيم و نظرات و تجربيات وي هميشه براي ما راهگشا خواهد بود.
نخستين گفتگو با خبرنگاران
دكتر لاريجاني رئيس موقت مجلس هشتم صبح امروز در نخستين گفتگوي خود با خبرنگاران در اين جايگاه، درخصوص تعامل ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: تعامل مثبت ايران با آژانس در آينده به تغيير رفتار آژانس بستگي دارد.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر لاريجاني كه در حاشيه جلسه علني امروز مجلس سخن ميگفت، در پاسخ به پرسش خبرنگار اطلاعات كه از وي راجع به گزارش البرادعي درباره مساله هستهاي ايران پرسيد، اضافه كرد: در صورتي كه رفتار آژانس در ارتباط با ايران تغيير نكند مجلس به مساله هستهاي ورود و در ارتباط با همكاري ايران با آژانس حد و مرز جديدي تعيين خواهيم كرد.
وي با اشاره به اين كه گزارش البرادعي داراي نكات متنوعي بود، افزود: آقاي البرادعي در برخي از مواد اين گزارش اعلام كرده است كه ايران هيچ گرايشي به سمت سلاح نداشته و حتي تاكيد ميكند كه آژانس بر كارخانه آب سنگين از طريق ماهواره نظارت ميكند و در بخشي ديگر از اين گزارش از همكاري خوب ايران با آژانس ستايش كرده است.
لاريجاني اضافه كرد: در بندهايي از گزارش نيز موارد منفي وجود دارد كه بيشتر جنبه رسانهاي و سياسي دارد كه اين رفتار بايد اصلاح شود وگرنه مجلس به اين مساله ورود خواهد كرد.
دكتر لاريجاني در پاسخ به برنامههاي مجلس هشتم نيز گفت: برنامههاي مجلس را بايد خود نمايندگان ارائه كنند، اما فشار كار ما روي اين است كه هر چه زودتر جلسات موقت تمام شده و مجلس رسميت يابد.
لاريجاني در خصوص تعامل مجلس با ساير قوا با اشاره به اين كه مكانيزمهايي براي تعامل قوا ارائه خواهيم كرد، افزود: بايد ما از مشي استفاده كنيم كه اختلافي بين قوا بوجود نيايد، اما با توجه به پيام رهبر معظم انقلاب به مجلس هشتم كه فرمودند: براي حل اختلاف، گروهي از دو طرف تشكيل شود، ما در اولين جلسه رسمي مجلس درباره آن تصميمگيري خواهيم كرد.
رئيس مجلس افزود: مجلس هشتم بايد براي شيوههاي نوين نظارت و تنقيح قوانين اقدامات خوبي را ساماندهي كند تا وجود قوانين زياد و متناقض براي مردم ايجاد اشكال نكند. لاريجاني با اشاره به اولويت طرح مسايل اقتصادي در مجلس هشتم گفت: ما علاقهاي به طرح مسايل جانبي در مجلس نداريم. بنابراين ما ميخواهيم خواسته اصلي مردم كه رسيدگي به ساختارهاي اقتصادي است در اولويت كارهاي مجلس قرار گيرد.
لاريجاني در پايان در خصوص آراي بالاي خود در جلسه فراكسيون اصولگرايان و راي پايين دكترحداد عادل گفت: من بيش از 30 سال با حداد عادل رفاقت دارم و اين مسايل هيچ خللي در رفاقت ما با ايشان ايجاد نكرده است. اما اين كه چرا نمايندگان به اينجانب راي دادهاند به تفاوت مشي ما مربوط ميشود. حداد عادل شخصيتي فرهنگي است و اين جانب نيز دستي در مسايل اجرايي دارم.
حل مشكلات اقتصادي با تعامل سه قوه
بنابراين گزارش، بادامچيان نماينده دوره هشتم مجلس نيز در خصوص تعامل دولت و مجلس گفت: مجلس هشتم در يك محيط اخلاقي خوب و تفاهم و تعامل با ساير قوا كارش را شروع كرده و انتخاب هيات رئيسه نيز بيانگر همين تعامل و تفاهم است. وي در خصوص برنامههاي مجلس هشتم براي مقابله با گراني و بيكاري گفت: مشكلات گراني و بيكاري بايد با تعامل سه قوه حل شود و از مجلس به تنهايي نبايد انتظار داشت كه اين مشكلات را حل كند.
وي افزود: مجلس هشتم با قانونگذاري مناسب، نظارت و دقت بيشتر در انتخاب وزرا ميتواند درخصوص حل بيكاري، گراني و تورم اقدام كند.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]