واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ولايتي : تنها چاره بحران فلسطين ، برگزاري انتخابات آزاد ميان صاحبان اصلي آن است
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كوالالامپور- مشاور مقام معظم رهبري در امور بين الملل گفت : تنها راه حل بحران فلسطين ، عمل به پيشنهاد رهبر فرزانه ايران مبني بر برگزاري انتخابات آزاد در ميان صاحبان اصلي سرزمين فلسطين براي تعيين دولت منتخب است.
به گزارش روز پنجشنبه ايرنا، دكتر علي اكبر ولايتي در حاشيه سخنراني خود در موسسه بين المللي مطالعات استراتژيك مالزي در پاسخ به پرسشهاي حاضران و نمايندگان رسانه ها با تاكيد بر حمايت ملت ايران از مقاومت مردم فلسطين ، اسرائيل را يك كشور اشغالگر دانست كه همواره در حال ظلم و توسعه اشغالگري در منطقه است .
وي در خصوص مساله لبنان نيز با تاكيد بر حمايت ايران از نتايج اجلاس دوحه ، از تشكيل دولت وحدت ملي و بازگشت گروههاي مختلف لبناني به ميز مذاكره حمايت كرد.
دكتر ولايتي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد افزايش تهديدات آمريكا و اسرائيل تصريح كرد: ايران هيچ نگراني از اين تهديدات ندارد.
وي در مورد ديدگاه ايران درباره انتخابات رياست جمهوري آتي آمريكا گفت : از ديدگاه ايران تفاوتي بين دو حزب دموكرات و جمهوريخواه آمريكا وجود ندارد اما واقعيت اين است كه آقاي باراك اوباما، نامزد حزب دموكرات آمريكا در اين انتخابات ، سياستهاي منعطف تري نسبت به مسايل جهاني اتخاذ كرده است .
وزير امور خارجه پيشين كشورمان در پاسخ به سوال يك دانشجوي دانشگاه بين الملل اسلامي مالزي درمورد ديدگاه ايران در برقراري ارتباط با اعراب گفت : ايران معتقد به همكاري با همه كشورهاي اسلامي به صورت برادرانه است .
وي افزود: همانند مسيحيت ، اسلام نيز داراي مكاتب فكري متعددي است اما اين اختلاف عقايد نبايد باعث ايجاد تنش ميان كشورهاي اسلامي شود.
مشاور مقام معظم رهبري ادامه داد: ما هم اكنون با بيشتر كشورهاي عربي داراي روابط خوب و همه جانبه هستيم و هيچ مشكلي در اين ميان وجود ندارد.
وي درباره رابطه جهان اسلام با غرب نيز افزود: از ديدگاه اصولي ، تفاوتي بين اسلام و مسيحيت به لحاظ ارزشها نيست و اين دو داراي اصول مشترك و فراوان بسياري هستند.
وي يادآور شد: در تاريخ ، موارد بسياري وجود دارد كه مسلمانان و مسيحيان سالها در كنار يكديگر در صلح و آرامش زندگي كرده اند.
اين استاد دانشگاه در همين خصوص اضافه كرد: اختلاف مسلمانان با مواضع دولت آمريكا نبايد به همه جهان غرب تعميم داده شود و با وجود اين اختلافات كشورهاي خاورميانه مي توانند با اروپا و ديگر كشورهاي غربي روابط خوب و حسنه اي داشته باشند كما اينكه كشورهاي اروپايي در گذشته روابط خوبي با كشورهاي اسلامي داشته اند.
ولايتي در پاسخ به سوال ديگري در مورد نقش ايران در خاورميانه نيز گفت : ايران داراي جايگاهي خاص در خاورميانه است و اين كشور نقش بسيار كليدي را ايفا مي كند.
به گفته وي ، ايران همواره به دنبال ايجاد ثبات در كشورهاي منطقه بويژه عراق و افغانستان بوده و هست .
وزير امور خارجه پيشين ايران در ارتباط با شرايط كنوني كشور عراق گفت : ما معتقديم كه دولت منتخب نوري المالكي بايد تقويت شود چرا كه هم منتخب مردم اين كشور بوده و هم تلاشهاي بسياري براي برقراري امنيت و توسعه اين كشور انجام داده است .
وي در پاسخ به سوالي در مورد گزارش اخير مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز گفت : ايران عضو اين آژانس است واز همان ابتدا، همكاريهاي نزديكي نيز با اين آژانس داشته است .
ولايتي افزود: آقاي البرادعي در همه گزارشهاي خود تاييد كرده كه انحرافي در فعاليتهاي هسته اي ايران مشاهده نشده است اما وي با طرح اما و اگرهايي سعي در باز نگه داشتن اين پرونده دارد.
مشاور امور بين الملل مقام معظم رهبري با اشاره به فعاليتهاي هسته اي رژيم صهيونيستي افزود: اسرائيل در حالي كه 200 بمب هسته اي در اختيار دارد اما حتي عضو آژانس نيز نبوده و آژانس نمي تواند بر فعاليتهاي هسته اي اين كشور نظارت داشته باشد.
وي با بيان اينكه همكاري ايران با آژانس قابل مقايسه با هيچ كشور ديگري نيست ، تاكيد كرد: ما همواره با آژانس همكاري كرده و همچنان به همكاري خود ادامه خواهيم داد.
دكتر ولايتي كه به منظور رونمايي از نسخه انگليسي كتاب "پويايي فرهنگ و تمدن ايران و اسلام " كه توسط وي تاليف و در مالزي از نسخه عربي به انگليسي ترجمه و چاپ شده ، در كوالالامپور به سر مي برد.
اين كتاب قرار است روز جمعه 30 مي (10 خرداد) با حضور عبدالله احمد بداوي نخست وزير مالزي و تني چند از شخصيتهاي فرهنگي دو كشور در محل موزه هنرهاي اسلامي مالزي رونمايي شود.
وي روز جاري به دعوت دكتر محمد جوهر حسن ، رئيس موسسه بين المللي مطالعات استراتژيك مالزي در اين محل به ايراد سخنراني با عنوان نگرش ايران به امنيت منطقه اي پرداخت .
آساق **2201**335**1508
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]