واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /يورو ٢٠٠٨/ اتريش در رؤياي معجزهاي از جنس يونان پولستر: شانس چنداني نداريم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
تنها افتخار تيم ملي فوتبال اتريش تاكنون رسيدن به مقام سومي در جام جهاني 1954 بوده است. فوتبال اين كشور سالهاست كه چهرهاي جهاني را معرفي نكرده است. هيكرز برگر، مربي تيم ملي فوتبال اتريش اما، آماده است تا حرف تازهاي بزند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در جام جهاني 1978 بود كه "ادي فينگر"، گزارشگر بازي آلمان و اتريش، فرياد شادي سر داد كه آنچه را ميبيند، نميتواند باوركند. مليپوشان اتريش در آن زمان رقيب ديرينهي خود، تيم ملي فوتبال آلمان، را با نتيجهي 3 بر 2 شكست دادند.
آن سالها، سالهاي طلايي بودند: زماني كه "كنسيليا" درون دروازه ايستاده بود، "شاخنر" و "پروهاسكا" طراحان خط مياني بودند و "كرانكل" در نوك خط حملهي تيم ملي اتريش قرار داشت. كرانكلي كه در بازي تاريخي جامجهاني 1978 برابر آلمان، دو گل به ثمر رساند.
پس از آن اما، به ندرت از موفقيت تيم اتريش خبري منتشر شد. آخرين حضور در جامجهاني، 10 سال پيش در فرانسه بود كه مليپوشان اتريش در دور مقدماتي آن متوقف شدند.
كرنكل در پاسخ به اين پرسش كه چه تيمي قهرمان جام ملتهاي اروپاي 2008 خواهد شد، گفت:«اتريش كه قطعاً نه. اين متأسفانه امروز هم قابل پيشبيني است».
نظر اين مهاجم مليپوش كهنهكار، در واقع بازتاب صداي مردم اين كشور است. اتريش در جام سيزدهم ميتواند اندكي بزرگان را به زحمت بياندازد و با كمي شانس در دور مقدماتي دوام بياورد اما، هر كودك اتريشي ميداند كه اين تيم شانسي براي موفقيت ندارد.
صحبت با يك اتريشي در مورد فوتبال اين كشور، خواه و ناخواه پس از چند دقيقه شكايت در مورد وضع كنوني تيم، به موفقيتهاي گذشته كشيده ميشود: ايدههاي مربي "هوگو مايسل"، "تيم شگفتيساز" به رهبري "ماتياس زيندلار"، مقام سوم در جامجهاني 1954، كوردوبا، 1978 و برد 3 بر 2 برابر آلمان. اينها خاطرات خوش هستند.
يوزف هيكرزبرگر، مربي تيم ملي اتريش، كه بازي 1978 با آلمان، سيونهمين و آخرين بازي ملي او بود، ميگويد: «ما اتريشيها آنقدر در گذشته غوطهوريم كه از واقعيت غافل شديم.»
* اتريش، غايب در فوتبال جهاني
فوتبال اتريش در سالهاي اخير به ندرت بازيكن خوبي به خود ديده است."آندراس هرتسوگ" و" توني پولستر" بوندسليگايي، آخرين بازيكناني بودند كه نامي از فوتبال اين كشور در عرصهي بينالمللي به ميان آوردند.
پولستر 95 بار پيراهن تيم ملي فوتبال اتريش را به تن كرد و 44 گل ملي به ثمر رساند. امروز تيم اتريش به بازيكناني مثل او نياز دارد. وي ميگويد: «شكي نيست كه ما شانس چنداني نداريم و شايد حتي ضعيفترين تيمي باشيم كه تا به حال در جام ملتهاي اروپا حاضر شده است. اين مساله براي همه روشن است. ما اما در طول دو سال و نيم گذشته هم كار چنداني براي تغيير اين وضعيت انجام نداديم.»
اظهار نظر پولستر، به نتايج بازيهاي تداركاتي تيم اتريش اشاره دارد: يك بر يك در برابر مالت، تساوي بدون گل برابر تونس و البته شكست خانگي و تلخ 3 بر يك از سوئيس، ديگر ميزبان جام سيزدهم، در اكتبر 2007.
مليپوشان اتريش اگر هم به تازگي بازي قابل قبولي از خود نشان دادهاند، تنها محدود به يك نيمه بوده است. اين تيم به مربيگري "يوزف هيكرزبرگر" در بازي اخير با آلمان، حدود يك ساعت از حريف خود سر بود اما، در پايان، چيزي جز شكست 3 بر صفر عايد اين تيم نشد؛ برد 3 بر 1 در برابر هلند هم در دقيقهي پاياني با شكست عوض شد.
توني پولستر ميداند كه مشكل تيم ملي كشورش كجاست: «ما از آنجايي كه چندان از نظر تيمي قوي نيستيم بايد بيشتر بدويم؛ و چون نميتوانيم اين كار را 90 دقيقه انجام دهيم، در نيمهي دوم نفس كم ميآوريم. اگر بتوانيم 90 دقيقه بدويم، يعني همان كاري را كه در نيمهي نخست در مقابل آلمان و هلند انجام داديم، ميتوان گفت كه تيم خوبي شدهايم و ديگر لازم نيست از هيچ تيمي بترسيم اما، مشكل اينجاست كه حفظ اين ريتم در طول 90 دقيقه و بدون افزايش قابليتهاي تيمي، تقريباً ناشدني است».
اتريش در دور يكشانزدهم نهايي جام ملتهاي اروپاي 2008 در گروه دوم و در كنار تيمهاي آلمان، لهستان و كرواسي قرار دارد.
پولستر ادامه داد:«هر اتريشياي كه عرق ملي داشته و علاقهمند به تيم ملي كشورش باشد، آرزو ميكند كه مشكل تيم براي رقابتهاي جام ملتهاي اروپا حل شود. شايد ما هم بتوانيم به پشتوانهي مردم و شور و حال ميزباني، انگيزه و اعتماد به نفس پيدا كنيم اما، به اعتقاد من اگر از اكنون انتظار داشته باشيم كه از اين گروه مشكل صعود ميكنيم، درست محاسبه نكردهايم.
تيم اتريش در سال 2007 تنها يكي از دوازده بازي ملي را با برد پشت سر گذاشت؛ هيچ كدام از بازيكنان آن هم در تركيب ثابت باشگاههاي مطرح اروپايي حضور ندارند.
* تيم ملي اما اميدوار است
كاپيتان "آندراس ايوانشيتس" ميگويد: «وقتي يونان قهرمان ميشود، بايد باور كرد كه ما هم ميتوانيم.» او هم مانند ديگر بازيكنان تيم ملي اتريش، چهرهي شاخته شدهاي در عرصهي بينالمللي نيست. ايوانشيتس بازي را در تيم "راپيد وين" آغاز كرد. جايي كه در سن 16 سالگي به عنوان جوانترين بازيكن تاريخ باشگاه، نخستين بار به ميدان رفت.
"دژان ساويسويچ" ، بازيكن سال 2003، در آن زمان گفته بود كه ايوانشيتس استعداد ستارهشدن را دارد؛ وعدهاي كه البته هنوز محقق نشده است.
در سال 2005 "اندي" (ايوانشيتز) فرصتي پيدا كرد تا در تيم راپيد وين در ليگ قهرمانان اروپا شركت كند و خود را با بزرگان بسنجد، هرچند كه نتوانست به تيمش كمك كند.
اين بازيكن چپپا مدتي هم به عنوان بازيكن قرضي به "پاناتينايكوس" آتن رفت كه در آنجا همواره از بهترينها بود.
به اعتقاد هيكرزبرگر مربي كه خود سابقهي شش سال بازي در تيمهاي كيكرز اوفنباخ و فورتونادوسلدورف بوندسليگا را دارد، در گروهي كه آلمان و كرواسي و لهستان در آن حضور دارند، ميتوان شگفتيساز شد.
او ستارگان مسني همچون "اويسا استيو" و "ماريو هاس" را از تركيب كنار گذاشت. "پاول شارنر" را هم كه همبازيان خود را "بسيار ضعيف" خوانده بود، به خانه فرستاد و بهجاي آنها چند بازيكن مستعد از تيم زير 20 سال اتريش را به اردو فرا خواند.
هيكرزبرگر به تازگي شجاعتهايي هم در تغيير تاكتيك به خرج داد. او از سيستم دفاعي 4-5-1 به دو مهاجم روي آورد و مزد خود را با 3 گل در ديدار با هلند گرفت. وي كه دور جديد مربيگري خود در تيم ملي اتريش را از سال 2006 آغاز كرده است، ميگويد: «در تيم اتريش هم زمان تغيير فرا رسيده است.» او نميخواهد تا ابد در مورد گذشته صحبت كند.
انتهاي پيام
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 509]