واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تاثيرات خصوصيسازي عرضه پهناي باند در اينترنت
به گفته صاحبنظران و فعالان حوزه اينترنت يكي از معضلات عرضه پهناي باند، انحصاري بودن آن در دست دولت است كه سبب نبود رقابت ميان ارائهدهندگان اين سرويس و كيفيت نامطلوب آن شده و ترافيك خطوط اينترنتي در ايران به دليل همين كيفيت پايين اينترنت و پهناي باند، بالا رفته و پاسخگوي نياز فعلي نيست اما خصوصيسازي عرضه پهناي باند در بهبود وضعيت اينترنت تاثيرگذار است به طوري كه با خصوصيسازي پهناي باند رقابت سالم به وجود آمده از انحصار خارج ميشود و كيفيت مطلوب را به دنبال دارد.
به گزارش ايسنا، مديران شركتهاي اينترنتي معتقدند تخفيف پهناي باند براي بخش خصوصي توسط مخابرات مزيت بزرگي محسوب نميشود و بايد حمايت بيشتري از اين بخش شود به عنوان مثال واگذاري تامين پهناي باند اينترنت به بخش خصوصي به پيشبرد اقتصاد ميانجامد زيرا در حال حاضر شركتهاي اينترنتي متولي مشخصي ندارند.
اما به اعتقاد كاربران، عليرغم تغيير روشهاي ارائه سرويس مشتركان در دنيا، ارائه سرويس مشتركان در ايران موفق نبوده و به همين دليل اينترنت پرسرعت ما به جز شركتهاي بزرگ و مناطق خاص، رشد قابل توجهي نداشته است.
طالب شرفي - دبير انجمن شركتهاي اينترنتي استان فارس - ميگويد: در صورت قدرت رقابت بخش خصوصي با بخش دولتي، بخش خصوصي ميتواند قادر به خريدن پهناي باند اينترنت در مرز باشد اما طرح سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي مبني بر شكلگيري اتحاديه براي انجمن شركتهاي اينترنتي متاسفانه هنوز به نتيجه نرسيده و اميدواريم با شكل گيري آن سبب ساماندهي بازار شود.
اما به گفته رئيس انجمن شركتهاي اينترنتي ايران - بهتر است به جز فعاليتهاي زيرساخت (شبكههاي فيبرنوري، ايجاد ارتباطات و بستر فيزيكي كار)، ديگر امور به بخش خصوصي سپرده شود همچنين مقامات مربوطه در شركت زيرساخت، بودجههايي را براي گسترش، تشويق و تهيه محتواي الكترونيكي اختصاص دهند.
مسعود رياضيات تاكيد ميكند: استراتژي حوزه فنآوري اطلاعات در بخش اينترنت براي امسال بايد بر مبناي تامين و توزيع خدمات دسترسي اينترنت با هزينه پايين قرار گيرد.
حسين اجتهاديان - مدير يك شركت اينترنتي - هم درباره سرويسهاي دايلآپ عقيده دارد در سرويس مذكور امكاناتي فراهم شده اما مشكل، كمبود سرويسدهنده است البته امكانات فراهم شده از طرفISPها بيشتر است.
اين مدير شركت ISPدرباره پهناي باند تصريح ميكند: در حالت عادي ترافيك اينترنتي يا پهناي باند خريداري شده از طرف مخابرات پر بوده و به همين دليل در ساعتهاي اداري كيفيت اينترنت پايين است.
كارشناسان بر اين عقيدهاند كه خصوصيسازي عرضه پهناي باند در بهبود وضعيت اينترنت تاثيرگذار است به طوريكه با خصوصيسازي پهناي باند رقابت سالم به وجود آمده، از انحصار خارج ميشود و كيفيت مطلوب را به دنبال دارد.
اما شواهد نشان ميدهند كه در عرضه پهناي باند توسط مخابرات، مساله(SLA)يا تعهد براي سطح كيفي مطرح نبوده و بارها با معضل اختلال چند روزه اينترنت مواجه بوديم.
متاسفانه بازار اينترنت از حالت رقابتي خارج شده و افراد قدرت مانور دادن ندارند؛ همچنين در حال حاضر رقابت موجود بر سر قيمت است در حالي كه بايد روي كيفيت باشد. خريد پهناي باند در خارج كشور توسط بخش خصوصي ميتواند موفقيتآميز باشد و پهناي باندي با كيفيت بالا و قيمت پايين را به دنبال دارد.
به گفته مهران صالحيان - رئيس انجمن كارفرمايان شبكههاي اينترنتي استان فارس - در هنگام بروز مشكل پهناي باند در يك محل، در كل كشور اين معضل توزيع ميشود و علت آن كم بودن پشتيبانهاي اينترنتي در كشور است كه بايد تعداد آنها افزايش يابد تا جوابگوي نيازهاي كشور باشد. همچنين به دليل كم بودن پهناي باند نميتوان مقايسهاي انجام داد.
به گفته تحليلگران به دليل انحصاري بودن تامين پهناي باند توسط دولت، پيشبينيهاي مناسبي براي تهيه
پشتيباني و لينكهاي بكآپ براي پهناي باند نشده و شاهد اختلالات شديد پهناي باند هستيم.
در ماههاي اخير به دليل قطعي فيبر نوري و ارتباط با كاربران، شركت مخابرات و ديتا با مشكل روبهرو شدند و علاوه بر اين، در چند نقطه ديگر نيز با قطع فيبر نوري و سرعت پايين اينترنت مشكلاتي به وجود آمد.
رضا فرزانه - عضو هيات مديره انجمن كارفرمايان شبكههاي اينترنتي ايران - اين اختلالات را نشاندهنده نبود انعطاف و پويايي ساختار دولتي دانسته و ميگويد: با اين وجود كشور ما قادر به تامين پهناي باند متناسب با نياز كنوني صنعت ITنيست همچنين كشور ما در حالت تحول و روند رو به خصوصيسازي بر اساس اصل 44 و سند چشمانداز است و در اين راستا بايد تسهيلات و حمايتهاي دولت به شركتهاي خصوصي ارتقاء يابد.اما مهدي رضايي - مدير يك شركت اينترنتي - درباره خصوصيسازي پهناي باند معتقد است: در شرايط فعلي، خصوصيسازي قبل از برنامهريزي و تدوين قوانين در مخابرات و ديتا اشتباه است و اين امر بايد با نظارت دولت بر شركتهاي خصوصي صورت گيرد تا فضاي رقابتي سالم را پديد آورد.
رضاكلاهدوز- مدير يك شركت اينترنتي ميگويد: در حال حاضر سرويسدهنده، مخابرات بوده كه وضعيت مطلوب و پايداري ندارد و با توجه به فروش زياد پهناي باند توسط مخابرات، در حال حاضر با مشكل نبود پهناي باند هنگام مراجعه به مخابرات يا ديتا مواجه هستيم.
او خصوصيسازي پهناي باند را مثبت دانسته و ميگويد: اين امر باعث ميشود تا هنگام قطعي اينترنت از يك مركز، از محل ديگر به عنوان پشتيبان استفاده كنيم.
از برآيند نظر كارشناسان چنين برميآيد كه شركتهاي اينترنتي به دليل به بلوغ نرسيدن صنعت فنآوري اطلاعات در كشور، براي ايجاد ارزش افزوده و همافزايي فعاليت نكرده و اين امر باعث رقابت كاذب شده است همچنين اين شركتها هر روز با قوانين جديد روبهرو ميشوند و نوع نگاه نسبت به شركتهاي اينترنتي از طرف بخش دولتي براي خصوصيسازي پهناي باند، دقيقا مشخص نيست بنابراين بايد فرهنگسازي مناسب انجام شود و قوانين و مقررات ITو اينترنتي نيز در جهت بهبود وضعيت تدوين شوند.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]