واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مقام افغان: ارتباط ميان طالبان و رهبري جبهه ملي افغانستان سازنده است
كابل سخنگوي جبهه ملي افغانستان ارتباط ميان رهبري جبهه ملي اين كشور و گروه طالبان را سازنده دانست و گفت كه تماسها نتايج مثبتي دارد.
سيد حسين فاضل سانچاركي روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: ميان جبهه ملي و طالبان تا كنون مذاكراتي صورت نگرفته اما تماسها برقرار است.
وي افزود: طالبان دو هفته پيش نامهاي به رهبري اين تشكل فرستاد كه ديدگاههاي مثبتي نسبت به مسايل كشور در آن مطرح شده بود.
سانچاركي در عين حال تاكيد كرد كه اين نامه مربوط به كساني است كه ستون فقرات گروههاي مسلح را تشكيل ميدهند.
وي گفت: محتواي نامه حاكي از قبول كنوانسيونهاي جهاني، پذيرش حضور زنان و دختران در جامعه، علاقه مندي به افغانستان و غيره است.
سانچاركي افزود: ممكن است برخي افراد و يا طيفهايي از جنگجويان طالبان به علت وابستگيهايي كه دارند علاقه مند به گفت وگو و مذاكره براي برون رفت از مشكل كنوني افغانستان نباشند.
اين مقام افغان همچنين از تلاشهاي حكومت افغانستان براي كاهش حضور بعضي افراد در حاكميت كه آنان را نيروهاي ريشه دار سياسي دانست، انتقاد كرد.
وي افزود: اين نيروها با سه دهه مشكل كشور آشنايي دارند و به جاي مشاركت در دولت از ميزان حضور آنان در حاكميت كاسته ميشود.
سانچاركي در عين حال وجود اختلاف و احتمال انشعاب در رهبري جبهه ملي را تكذيب كرد و گفت: اين موضوع در حالي مطرح شد كه تشكيل حزب فراگير ملي مطرح است.
وي تاكيد كرد: هماهنگي و تفاهم در جبهه ملي وجود دارد و براي معرفي نامزد در انتخابات رياست جمهوري در مهر ۱۳۸۸خورشيدي عجلهاي نداريم و نامزد واحدي را پس از اجماع معرفي خواهيم كرد.
وي گفت: وفاق و اعتماد ملي كم شده، نيروهايي از حاكميت رانده شدند وضعيت امنيتي رو به وخامت است و مردم با چشم انداز سياه و تاريك رو به رو هستند سانچاركي در ادامه از نشست ماه ژوئن پاريس در مورد افغانستان استقبال كرد و گفت: در اين نشست بايد تعهدات كنفرانس لندن، دلايل ناتواني در جذب و مصرف كمكهاي بيشتر از سوي حكومت افغانستان بررسي گردد.
اين مقام افغان ادامه داد: در نشست پاريس بايد چالشهاي اصلي و حاكميت قانون بررسي شود و دلايل دوري حكومت از مردم و افزايش نارضايتيها نيز جستجو شود.
اين فعال سياسي اظهار داشت: جبهه ملي نسبت به سخنان برخي مقامهاي رهبري طالبان پاكستان بر جهاد در افغانستان نگران است و از دولت ميخواهيم اين موضوع را از مجاري ديپلماتيك پيگيري كند و از پاكستان خواسته شود تا مانع نفوذ دهشت افكنان به افغانستان شود.
سانچاركي با اشاره به تفاهم اسلام آباد با طالبان پاكستاني تاكيد كرد:
افغانستان قصد مداخله در امور پاكستان را ندارد اما آنچه باعث نگراني شد، تهديد طالبان به ادامه جنگ در افغانستان است.
وي اضافه كرد: در اين ارتباط به فشار جامعه جهاني به پاكستان نياز است تا شورشيان براي خرابكاري وارد افغانستان نشوند.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]