واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دولت هاي جهان بايد از 60 سال كوتاهي درقبال حقوق بشر، پوزش بخواهند
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): لندن - خانم ،،ايرنه خان ،، دبيركل سازمان عفو بين الملل خواستار تغيير رويه كشورهاي جهان شش دهه پس از امضاي اعلاميه جهاني حقوق بشر و احترام بيشتر و واقعي آنها به حفظ و اجراي مفاد اين اعلاميه شد.
مراسم رونمايي گزارش سالانه وضعيت حقوق بشر در جهان توسط سازمان عفو بين الملل در محل انجمن خبرنگاران خارجي در لندن (اف .پي .اي ) و با حضور حدود 200 تن از روزنامه نگاران داخلي و بين المللي برگزار شد.
اين گزارش تفصيلي 380 صفحه اي شامل وضعيت كلي حقوق بشر در پنج منطقه و به طور ريزتر در 150 كشور جهان طي سال 2007 ميلادي است .
در اين مراسم ، خانم ،،ايرنه خان ،، از رهبران كشورهاي مختلف جهان خواست تا با تغيير رويه خود و پيشينيان شان به گسترش عدالت ، برابري و آزادي هاي فردي و اجتماعي در دنيا كمك كرده و در اين زمينه قول و فعل شان را يكي كنند.
دبيركل عفو بين الملل گفت : هنوز پس از گذشت شش دهه از امضاي اعلاميه جهاني حقوق بشر دست كم در 81 كشور جهان مردم شكنجه مي شوند، حداقل در 54 كشور مورد محاكمه هاي ناعادلانه قرار دارند و دست كم در 77 كشور جهان از آزادي بيان بي بهره اند.
وي تاكيد كرد: سال گذشته براثر تداوم و گسترش جنگ و درگيري هاي نظامي در نقاط مختلف جهان به خصوص در عراق و دارفور، تعداد بيشتري از زنان مورد هتك حرمت واقع شده و كودكان زيادي نيز به قتل رسيده اند.
دبيركل عفو بين الملل درباره فلسطين اعلام كرد، با ادامه درگيري ها و خشونت رژيم اسراييل عليه ساكنان اراضي اشغالي نوار غزه و كرانه باختري رود اردن ، تعداد كشته شدگان غيرنظامي طي پنج ماه نخست سال جاري به اندازه كل سال 2007 بوده است .
خانم خان در سخنان خود از رهبران آمريكا خواست تا بدون هيچ قيد و شرطي به استفاده از شكنجه براي اعتراف گيري از متهمان خاتمه داده و هيچ توجيه و گريزگاه قانوني براي آزار رساندن به زندانيان باقي نگذارند.
وي همچنين از "جورج بوش " رييس جمهوري كنوني آمريكا و جانشين بعدي وي خواست تا پايان سال جاري ميلادي ضمن تعطيل كردن بازداشتگاه هاي غيرقانوني و بدنامي همچون گوانتانامو و بگرام در افغانستان به عمليات ربودن ، بازجويي و شكنجه و رفتار غيرقانوني با زندانيان توسط ماموران سازمان سيا در نقاط مخفي جهان پايان دهند.
دبيركل عفو بين الملل خطاب به كشورهاي اروپايي گفت : اتحاديه اروپا بايد شركت اعضايش در تحويل مظنونان تروريسم را مورد تحقيق قرار داده و همان معياري را كه براي حقوق بشر شهروندان خود قائل است براي كشورهاي ديگر نيز قائل شود.
خان همچنين از كشورهاي مختلف به دليل بدرفتاري با مهاجران و پناهجويان خارجي انتقاد كرد و گفت : در شرايطي كه چند كشور جهان مرزهاي خود را به كلي بر روي مهاجران خارجي بسته اند، كشورهاي اروپايي همچون سال هاي گذشته به سياست تنگ تر كردن حلقه مهاجرت و سخت تر كردن ورود خارجيان به كشورهاي خود ادامه مي دهند.
دبيركل عفو بين الملل در ادامه سخنان خود از ناديده گرفتن آزادي هاي فردي و اجتماعي به بهانه حفظ امنيت و مبارزه با تروريسم و تقسيم جهان به ،،غرب ،، و ،،بقيه جهان ،، به عنوان يكي از منفي ترين تبعات جنگ آمريكا در عراق ياد كرد.
به گفته خانم خان ، دولت آمريكا در شرايطي دست به نقض گسترده حقوق بشر و ايجاد محدوديت در آزادي هاي فردي مي زند كه از آن كشور انتظار مي رود به عنوان ابرقدرت اصلي جهان در حفظ مباني آزادي هاي انساني بكوشد.
وي در واكنش به پيشنهاد اخير "جان مك كين " نامزد جمهوري خواه رياست جمهوري آمريكا درباره ضرورت شكل دادن يك اتحاديه از كشورهاي ليبرال دموكرات و متحد آمريكا در جهان به موازات سازمان ملل متحد گفت : نمي توان با اين بهانه ها و تشكيل نهادهاي موازي از مسئوليت هاي داخلي بين المللي در حفظ حقوق بشر شانه خالي كرد.
ايرنه خان از دولت چين خواست تا به وعده هاي خود در زمان كسب ميزباني بازي هاي المپيك تابستاني 2008 عمل كرده و آزادي بيان و مطبوعات را اعلام كند.
وي همچنين از دولت روسيه خواست تا با مداراي بيشتري نسبت به مخالفان غيرخشونت طلب خود رفتار كرده و در مساله چچن به نقض حقوق بشر نپردازد.
در بخش خاورميانه و شمال آفريقاي گزارش سالانه عفو بين الملل ، از اشغال سرزمين فلسطين و تاسيس دولت اسراييل به عنوان اقدامي فاجعه بار و موجب بروز جنگ و درگيري مداوم در منطقه ياد شده كه تنها با به رسميت شناختن بي قيد و شرط يك دولت فلسطيني قابل بازگشت و ترميم خواهد بود.
به نوشته اين گزارش ، سال 2007 آكنده از درگيري نظامي در خاورميانه و شمال آفريقا بود كه مهمترين موارد آن جنگ آمريكا در عراق ، درگيري هاي تركيه در مناطق مرزي كردستان و تداوم و شدت گرفتن جنگ بين اسراييل و فلسطيني ها بود.
در اين گزارش تاكيد شده كه سياست موسوم به جنگ عليه ترور آمريكا به ناامني شديد خاورميانه منجر شده است .
دراين قسمت آمده است : نقض گسترده حقوق بشر كه ارتكاب آن به نام جنگ عليه ترور صورت مي گرفت در منطقه ادامه يافت و بسياري از كساني را هدف قرار داد كه نه در تروريسم شركت داشتند و نه در اعمال خشونت آميز ديگر.
در اين گزارش همچنين به نقض حقوق بشر شهروندان الجزاير، يمن ، عربستان ، ليبي ، تاجيكستان ، بحرين ، كويت ، و تونس توسط دولت هاي آن كشورها به بهانه مبارزه با تروريسم بين المللي و حمايت از آمريكا اعتراض شده است .
عفو بين الملل در گزارش سالانه خود همچون سال هاي گذشته جمهوري اسلامي ايران را نيز در مواردي به نقض حقوق بشر متهم كرده است .
اروپام **2223**345
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]