واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اردوغان: تركيه در حل و فصل بحران لبنان نقش مهمي ايفا كرد پيشنهاد ميانجيگري تركيه ميان اسراييل و سوريه از سوي المرت مطرح شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
نخستوزير تركيه از نقش مهم تركيه در حل و فصل بحران سياسي لبنان بنا به درخواست فوري حزب حاكم اين كشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نوشتهي روزنامهي حريت - چاپ تركيه - رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه طي اظهاراتي در هواپيما و در مسير بازگشت به تركيه از لبنان اظهار داشت: در اولين روز حوادث و خشونتهاي بيروت در ماه مه پيامي فوري از يكي از سران حزب حاكم با اين مضمون به من ابلاغ شد: چنانچه نميخواهيد لبنان تسليم ايران شود، هر چه سريعتر وارد عمل شويد!
وي افزود: سعد حريري، رهبر اكثريت پارلمان لبنان روزهاي سخت و دشواري را پشت سر گذاشت و ما به او براي عبور از اين مشكلات كمك كردهايم.
اردوغان گفت: حزب حاكم لبنان از آنكارا خواست تا براي متوقف ساختن اقدامات طرفداران ايران و سوريه و كمك به مداخله ارتش در اين زمينه وارد عمل شود و به همين دليل من شخصا با نبيه بري، رييس پارلمان لبنان تماس گرفتم، ارتش وارد عمل شد و كنترل امور را در دست گرفت.
نخست وزير تركيه تاكيد كرد كه شخصا براي حل و فصل بحران لبنان وارد عمل شده و از طريق سفير تركيه در بيروت در حالي كه تمامي سفراي خارجي در منازلشان بودند روند امور را پيگيري ميكرده است.
وي افزود: سفير تركيه به رغم محاصرهي منزل حريري توسط معارضان نزد او رفت و رايزنيهايي را در خصوص حل و فصل بحران انجام داد.
اردوغان گفت: تركيه نقش مهمي را در ايجاد آشتي و مصالحه بين لبنانيها ايفا كرد و نقش اين كشور در ايجاد صلح بود نه كاهش تنشها.
وي خاطر نشان كرد: به رغم توافقنامهي بوجود آمده نميتوان گفت كه امور به طور كامل پايان يافته است بلكه لبنان وارد مرحله جديدي شده كه بايد به آن اميد داشت.
نخست وزير تركيه هم چنين درخصوص ميانجيگري كشورش در روند مذاكرات بين اسراييل و سوريه اظهار داشت: اين پيشنهاد ابتدا از سوي ايهود المرت، نخست وزير اسراييل مطرح شد و او به من گفت: تو رابطهي خوبي با بشار اسد داري و چنانچه آماده ميانجيگري هستي من نيز آمادهام.
وي افزود: نشست اوليه خوبي برگزار شد، اما تنها نگراني من وضعيت نابسامان سياسي المرت است.
وي هم چنين از عدم توجه لازم رسانههاي تركيه نسبت به مذاكرات سوريه و اسراييل انتقاد كرده و افزود: به رغم اينكه بيش از 300 خبر در رسانههاي جهان در باره اين نشست منتشر شد رسانههاي تركيه استقبال چنداني از اين موضوع نكردند در صورتي كه نقش اينچنيني تركيه در سياست خارجي افتخاري براي كشور محسوب ميشود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]