واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نخستين جشنواره فرهنگي- آموزشي راهبران آغاز به كار كرد
خبرگزاري فارس: نخستين جشنواره فرهنگي - آموزشي راهبران به منظور فرهنگسازي در بخش ترافيك و ايمني جاده اي و بهره گيري از فرصت ها و ابزارهاي رسانه اي در اين زمينه آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي جشنواره، در مراسم افتتاحيه اين جشنواره «عليرضا سليماني» (معاون برنامهريزي سازمان و دبير جشنواره)، رويكرد اين جشنواره را «آموزش، گام اول سفر سبز» عنوان كرد و گفت: در دهههاي اخير آموزش جزء اركان اساسي موفقيت در دنيا بوده است در حالي كه در كشور ما به اين مقوله كمتر توجه شده است اما بايد به اين نكته توجه كرد كه فرهنگ سازي بنيادي در بخش حمل ونقل جاده اي بدون آموزش پا برجا نميماند.
وي گفت: سازمان راهداري و حمل ونقل جادهاي با عنايت به نقش زيربنايي دانش و فرهنگ عمومي در تأمين سلامت و كيفيت سفرهاي جاده اي، آموزش، فرهنگ سازي و اطلاع رساني را در سرلوحه اقدامات خود قرار داده است و در اين راه استفاده از انواع رسانههاي مكتوب، ديداري و شنيداري را مد نظر دارد.
سليماني با اشاره به اقدامات انجام شده توسط سازمان در جهت ارتقاي مقوله خطير آموزش اظهار داشت: از آنجا كه آموزشهاي سيستماتيك بخش حمل ونقل جادهاي تاكنون پراكنده بوده است و با توجه به جامعه بزرگ 400 هزار نفري رانندگان، بروشورها، جزوات و دوره هاي آموزشي لازم طراحي شد، مدرسان دوره در كمترين زمان مورد آموزش قرار گرفتند، براي نخستين بار مؤسسات آموزشي در ارتباط با حمل ونقل جادهاي در نقاط مختلف كشور شكل گرفت كه به آموزش رانندگان و صدور گواهينامه ميپردازند و حدود 40 هزار راننده ظرف يك سال و نيم گذشته موفق به گذراندن اين دوره ها شدهاند كه در برگزاري اين دوره هاي آموزش تا حد امكان از استانداردهاي آموزشي بهره گيري شده است و اميدواريم تا پايان سال جاري 100 هزار راننده بخش حمل ونقل جادهاي تحت آموزشهاي لازم قرار گيرند.
وي افزود: علاوه بر ارايه آموزش سيستماتيك با توجه به ساختار فرهنگي بخش حمل و نقل جادهاي و تأثير و نفوذ رسانه بر افكار عمومي، استفاده از ابزار رسانه در جهت آموزش به طور برنامهريزي شده و مستمر در دستور كار سازمان قرار گرفت.
وي اولين گام اجرايي جشنواره راهبران را اقدام سازمان در توليد محصولات آموزشي در كل كشور نام برد و گفت: محصولات تهيه شده براي بازبيني نهايي به كميته ارزيابي ارسال شد و پس از تأييد و يا انجام اصلاحات لازم در جشنواره شركت داده شدند كه البته تأييد محصولات آموزشي و شركت آنها در جشنواره الزاما به معناي رضايت كامل و تضمين كيفيت آنها نيست بلكه صرفا به معناي احراز حداقلي از استانداردها براي شركت در يك تجربه آموزشي جمعي است.
وي ايمني را رويكرد اصلي اولين جشنواره فرهنگي - آموزشي راهبران با توجه به اهميت اين مقوله در سلامت سفرهاي جادهاي عنوان كرد و افزود: پس از فراخوان به سازمانهاي استاني ظرف سه ماه 258 فيلمنامه به دبيرخانه جشنواره رسيد كه 184 فيلمنامه براي حمايت مورد تأييد قرار گرفت و از اين تعداد 184 فيلمنامه تأييد نهايي شد و نهايتا 147 اثر در قالب فيلم، تيزر، انيميشن و نماهنگ آموزشي مشتمل بر 57 فيلم داستاني آموزشي، 23 فيلم مستند آموزشي، 55 تيزر و انيمشين آموزشي و 5 نماهنگ آموزشي تهيه شد و تعدادي از كارگردانان و هنرمندان برجسته كشور پس از بررسي آثار، تعدادي از آثار برگزيده را انتخاب كردند كه در مراسم اختتاميه جشنواره معرفي ميشوند.
وي افزود: اولين جشنواره راهبران كه طي هشت سانس، 21 ساعت اثر آموزشي را به نمايش مي گذارد، از دو بخش اصلي مسابقه و كارگاه آموزشي تشكيل شده است كه بخش مسابقه نيز از دو بخش فرعي نمايش فيلم و نمايشگاه آثار فرهنگي و آموزش تشكيل مي شود. در بخش فيلم نيز فيلمهاي داستاني، فيلم هاي مستند، تيزر و انيميشن به نمايش و مسابقه گذاشته مي شود و در بخش نمايشگاه ساير محصولات فرهنگي و آموزشي مانند كتاب، اسباب بازي و سرگرميهاي آموزشي، مجلات و ساير اقلام آموزش نمايش داده ميشود.
دبير جشنواره راهبران در كنفرانس مطبوعاتي كه در حاشيه برگزاري اين جشنواره برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: انتقال دغدغههاي ايمني بخش حمل ونقل جادهاي به جامعه هنري كشور و استفاده از ابزار رسانه در اين راستا يكي از مهمترين اهداف اين جشنواره محسوب ميشود زيرا ايمني مقولهاي است كه با جان انسان ها كه عظيمترين سرمايه كشور است، ارتباط دارد.
وي افزود: سال گذشته 24 هزار نفر در تصادفات شهرها و جادهها كشته شدند كه 16 هزار نفر از آنها مربوط به جادهها بوده است، اهميت اين موضوع را زماني ميتوان بيشتر درك كرد كه اكثر كشتهشدگان از اقشار فعال و رو به رشد جامعه هستند كه فقدان آنها ازهمپاشيدگي خانوادهها و لطمات جبرانناپذير اجتماعي، اقتصادي، رواني و .. را براي خانواده هاي آنها به همراه دارد.
وي از استمرار اين جشنواره در سالهاي آينده با رويكردها و موضوعهاي ديگر بخش حمل ونقل جادهاي و در سطح ملي خبرداد و گفت: سازمان راهداري و حمل ونقل جاده اي با اشراف به اهميت آموزش در ارتقاي ايمني جادهاي اين حركت را پايه گذاري كرده است كه اميدواريم طي سال هاي بعد استمرار يابد، ژانر جادهاي در سينماي كشور نهادينه شود و سازمان به عنوان يك دستگاه حاكميتي بعد از نهادينه شدن اين حركت تنها نقش حامي را داشته باشد و به ساير وظايف حاكميتي خود بپردازد.
وي درخصوص استفادههاي بعدي از اين آثار گفت: تمام فيلم ها و آثار برگزيده جشنواره در قالب بسته هاي آموزشي همراه با دستورالعمل نحوه استفاده از آنها در اماكن مختلفي مثل مدارس، پايانههاي بار، پايانههاي مرزي، اتوبوسها، سينماها و ... تهيه شده كه واحدهاي استاني اين آثار را در نقاط تعيين شده نمايش مي دهند. همچنين 40 عنوان فيلم منتخب در قالب DVD به درب منازل 100 هزار راننده ارسال ميشود كه اميدواريم گام مؤثري در جهت افزايش ضريب ايمني بين رانندگان و نيز در جهت اشاعه فرهنگ ايمني در بين خانوادههاي آنان باشد.
وي در همين راستا از پخش ويژه برنامه جشنواره راهبران از ششم تا نهم خرداد ماه جاري بين ساعات 15/23 تا 30/23 از طريق شبكه چهار سيما خبرداد.
در حاشيه برگزاري نخستين جشنواره فرهنگي - آموزشي راهبران، نمايشگاهي جهت ارائه توانمنديها و دستاوردهاي بخش حمل ونقل جادهاي، كلاس نمادين آموزشهاي ويژه رانندگان و نشست خبري دبير جشنواره برگزار شد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]