واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رينوپلاستي در مردان، مترادف اختلال رواني نيست
عمومي- صدف كوهكن:
«بيشتر مردان متقاضي عمل جراحي زيبايي، دچار اختلالات رفتاري هستند!»
اين اظهارنظري بود كه چند روز قبل، در خبرها و به نقل از دكتر محمود صدوقي، متخصص گوش و حلق و بيني و دبير دومين سمپوزيوم تازههاي رينوپلاستي، منتشر شد.
دكتر صدوقي، به افزايش آمار متقاضيان عمل رينوپلاستي در سالهاي اخير اشاره و اكثر مرداني كه خواستار عمل جراحي زيبايي بيني هستند را دچار زمينههاي بيماريهاي عصبي و اختلالات رفتاري برشمرده بود.
اين در حالي است كه دكتر عبدالجليل كلانتر هرمزي، فوق تخصص جراحي پلاستيك و زيبايي و رئيس سابق انجمن جراحان پلاستيك ايران، معتقد است صحبت در رابطه با موضوعي كه چه در ايران و چه در جهان مورد بررسي علمي قرار نگرفته است، كار درستي نيست و قضاوتها بايد به بعد از دستيابي به نتايج بررسي موكول شود.
او در اين رابطه به همشهري ميگويد: در كشوري كه جراحي زيبايي در آن به يك عرف تبديل شده است، به اين راحتي نميتوان به مردان جوان خواستار رينوپلاستي، انگ دارا بودن مشكلات روحي- رواني زد.
دكتر صدوقي با تأكيد بر اينكه در عمل رينوپلاستي بايد درمان مقدم بر زيبايي باشد، تصريح ميكند؛ بيشتر مردان مراجعهكننده در گروه سني ۱۵ تا ۳۰ سال قرار دارند كه بهدليل جواني و حالات ويژه اين مقطع سني، داوطلب جراحي زيبايي بيني هستند و اكثر اين تقاضاها غيرضروري است.
وي موارد مجاز عمل جراحي رينوپلاستي را تنها درصورتي ميداند كه فرد دچار سانحه شده يا دچار نقصهاي مادرزادي و ژنتيكي باشد كه در غيراين صورت، عمل رينوپلاستي به صرف زيبايي براي مردان «ضرورت» ندارد.
اين در حالي است كه دكتر مجيد لاهوتي، فوقتخصص جراحي پلاستيك و دبير انجمن جراحان پلاستيك و زيبايي ايران، با بيان اينكه دسته بندي زنانه و مردانه در اين مورد چندان به كار نميآيد به همشهري ميگويد: اين يك اصل است كه اكثر كساني كه براي انجام اعمال جراحي زيبايي مراجعه ميكنند، اعم از اينكه مرد يا زن باشند، علاوه برمسائل درماني نظير انسداد مسير تنفسي، به جنبه زيبا شدن هم فكر ميكنند چرا كه با اين كار اعتماد به نفسشان هم بالا ميرود، گرچه بهطور كلي، زيبايي به اين شكل براي مردان مورد توجه جامعه نيست.
وي در ادامه، به باورهاي رايج در جامعه هم اشاره كرده و ميگويد: عدمزيبايي در جامعه معمولا به مقبوليت كمتر افراد ميانجامد و آنها را گوشه گير ميكند و ممكن است در مواردي هم سبب ايجاد مشكلاتي نظير افسردگي و انزوا در فرد شود؛ به همين دليل ممكن است در افرادي كه براي جراحيهاي زيبايي اقدام ميكنند، افرادي با اختلالات عصبي معمول مثل افسردگي هم وجود داشته باشند كه البته بسياري از آنها پس از برطرف شدن مشكل، اعتماد به نفس لازم را باز مييابند.
اين در حالي است كه دكتر صدوقي، همچنان دسته بندي وابسته به جنس را حفظ ميكند و معتقد است كه ملاكهاي زيبايي مردان با زنان متفاوت بوده و شامل مواردي همچون شخصيت، وقار و رفتار است.
وي همچنين معتقد است كه به دليل ساختار طبيعي، بيني مردان درشت، پوست آنان ضخيم و استخوانهايشان بزرگ است و همين موضوع سبب ميشود كه اعمال جراحي رينوپلاستي مردان چندان با موفقيت همراه نباشد.
اما دكتر كلانتر هرمزي صحت اين موضوع را تاييد نميكند و معتقد است همانطور كه خانمها طالب برطرف شدن عيوب موجود از طريق جراحي زيبايي هستند، مردان هم ميتوانند به هر دليلي از اين جراحيها استفاده كنند.
اين در حالي است كه همه اين كارشناسان و متخصصان، با توجه به بالارفتن آمار جراحيهاي زيبايي در سالهاي اخير و بهخصوص نزد جوانان، موضوع مورد بحث را محل مناسبي براي تحقيق و بررسي ميدانند و معتقدند كه براي اين منظور بايد فرهنگسازي شود تا با افزايش آگاهي جامعه انجام اعمال جراحي زيبايي غير ضروري به حداقل برسد.
تاريخ درج: 7 خرداد 1387 ساعت 17:50 تاريخ تاييد: 8 خرداد 1387 ساعت 00:05 تاريخ به روز رساني: 8 خرداد 1387 ساعت 00:04
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 354]