واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: افراطگرايي اسلامي در پايان راه است - فريد زكريا/ ترجمه: كاوه شجاعي
لطفا اين جملات تكراري را يك بار بخوانيد.ميدانيد كه در دوران ترسناكي زندگي ميكنيم. گروههاي تروريستي در سراسر جهان پخش شدهاند؛ القاعده پايگاههايش در پاكستان و افغانستان را بازسازي كرده است و ديگر گروههايي كه از ديد غرب اسلامگرايان تندرو به حساب ميآيند، مانند حزبالله و حماس، نسبت به گذشته قدرتمندتر به نظر ميرسند. اوضاع اصلا خوب نيست.
شما احتمالا روزي هزار بار اين چند جمله را ميشنويد، در تلويزيون و راديوي ماشين يا در مبارزات انتخاباتي و سخنراني هفتگي رئيسجمهوري و در سايه جنجالهاي سياسي دشوار است كه به واقعيات موجود توجه كنيم. خب... يك خبر خوش دارم. دانشگاه سايمون فريزر كانادا هفته پيش يك تحليل مستقل و دقيق در مورد اطلاعات و آمار مربوط به تروريسم را منتشر كرد و بدون شك يافتههاي اين تحقيق شما را شگفتزده خواهد كرد.
البته با اين حجم انبوه بمباران اطلاعاتي در مورد تروريسم بايد هم بترسيم. گزارشهاي مركز ضدتروريسم ملي آمريكا () NCTC، سازماني دولتياي كه مسوول پيگيري حملات تروريستي است، از سال 2005 تا 2006 حدود 41 درصد افزايش را نشان ميدهد و آمار در سال 2007 هم به همين ترتيب بالاست. ) MIPT، يك پايگاه اطلاعاتي بزرگ دولتي هم اعلام كرده تلفات سالانه حاصل از تروريسم بين سالهاي 1998 تا 2006 حدود 450 درصد افزايش داشته است! و گزارش سوم از مركز ) START، كه اين هم بنيادي دولتي است، ميگويد شمار وقايع تروريستي در سال 2004 نسبت به سال قبل حدود 75 درصد رشد داشته است.
تحقيق دانشگاه سايمون فريزر نشان ميدهد كه تمامي اين اطلاعات يك مشكل مشترك دارند. آنها شمار تلفات غيرنظاميان در جنگ عراق را جزو مرگهاي ناشي از تروريسم به حساب ميآورند؛ اين بيمعناست. عراق يك منطقه جنگي به حساب ميآيد و مانند ديگر مناطق جنگي شماري از غيرنظاميان در جريان درگيريها كشته ميشوند. پروفسور اندرو ماك مسوول تحقيق دانشگاه سايمون فريزر مينويسد: او ادامه ميدهد:
نويسندگان تحقيق دانشگاه سايمون فريزر تاكيد ميكنند كه كاهش اقدامات تروريستي در طول اين سالها به چندين عامل بستگي داشته است؛ مثلا چندين عمليات موفق ضدتروريسم در چندين كشور و از همه مهمتر بر اساس نتايج نظرسنجيهاي اخير حتي مردم معمولي هم از تاكتيكهاي خشن افراطگرايان اسلامي خسته شدهاند و ديگر از آنها حمايت نميكنند. نتايج نظرسنجي مشترك ABC و BBC كه در سال 2007 در افغانستان صورت گرفت نشان ميدهد كه حمايت از افراطگرايان در اين كشور به يك درصد رسيده و در شمالغرب پاكستان كه القاعده در آنجا پايگاه داشته است، حمايت از بن لادن از 70 درصد در آگوست 2007 به 4 درصد در ژانويه 2008 رسيده است. چنين كاهش عجيبي احتمالا واكنشي به ترور بينظير بوتو نخستوزير پيشين پاكستان توسط افراطگرايان بود، اما نشانهاي از روند كنوني در اين كشور است. تضاد غريبي است؛ تروريستها با هر حمله، حمايت بخشي از مردم را از دست ميدهند.
و اين روند در سراسر جهان اسلام آغاز شده است. آنها دير يا زود يا از بين ميروند يا به حاشيهها رانده ميشوند.
* فريد زكريا سرپرست بخش بينالمللي هفتهنامه آمريكايي نيوزويك
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 603]