واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: آرزوهاي لوو
فوتبال- مزدك ميرازيي:
تيم ملي آلمان هميشه يكي از قدرتهاي برتر جام جهاني و خصوصا جام ملتهاي اروپا بوده است.
3 قهرماني در 10 دورهاي كه آلمان در جام ملتها شركت كرده، بهترين آمار در بين همه تيمهاي اروپايي است.
فوتبال آلمان در دهه 70، 80 و 90 دوران طلايي و بهخاطرماندني را پشتسر گذاشت اما بعد از قهرماني در يورو 96، هرگز اقتدار لازم به اردوي آلمان بازنگشته است. آنها بعد از يورو 96 دست خود را خالي از استعدادهاي جديد ديدند و مجبور به استفاده از بازيكنان مسن و فاقد طراوت شدند. شكست 3 بر صفر برابر كرواسي در جام جهاني 98 و درپي آن حضوري تحقيرآميز در يورو 2000 كه آلمان فقط با يك امتياز حذف شد، علامت سؤال را درمقابل آينده فوتبال آلمان قرار داد.
با اين حال در جام جهاني 2002 آلمان از بخت و اقبال خويش استفاده كرد و با وجود آنكه كمتر شايستگي داشت تا فينال بازيها ادامه داد. تورنمنت مهم بعدي، يورو 2004 بود كه بار ديگر نشان داد اندازههاي واقعي فوتبال اين كشور چقدر نازل شده است. آنها بدون برد و بعد از مرحله مقدماتي بليت بازگشت را تهيه كردند. آمدن يورگن كلينزمن بعد از يورو 2004 وضعيت فوتبال آلمان را كاملا تغيير داد.
كلينزمن ساختار فرسوده ژرمنها را عوض كرد و با استفاده از نيروي جواني فوتبال ملي آلمان را براي جام جهاني 2006 متحول كرد. البته كلينزمن خوششانس هم بود، چون برخلاف دهه 90 كه چشمه استعدادهاي فوتبال آلمان خشك شده بود، او ميتوانست روي استعدادهاي جديد و بعضي بازيكنان خارجي ساكن آلمان، حساب باز كند. مقام سوم در جام جهاني 2006 آن هم در خانه، اصلا موجب ناراحتي آلمانها نشد و آنها اين مقام را با مراسمي باشكوه جشن گرفتند. مردم آلمان كه ميدانستند با داشتن بازيكناني جوان ميتوانند به حضوري قدرتمند در يورو 2008 اميدوار باشند، با حضوري 500هزار نفري در مراسمي ويژه در براندنگيتبرلين از قهرمانانشان تجليل كردند. پس از استعفاي يورگن كلينزمن، كسي در شايستگي دستيارش يوآخيم لوو ترديد نداشت. لوو كه يكي از برنامهريزهاي اصلي كلينزمن بود، همان روش را ادامه داد و با تيمي جوان و باانگيزه به رقابتهاي انتخابي يورو 2008 وارد شد. تركيب تيم لوو تغيير آنچناني نسبت به تيم كلينزمن ندارد.
شروع رقابتهاي انتخابي براي ژرمنها رويايي و خيرهكننده بود. بهجز تساوي بحثبرانگيز 1-1 برابر قبرس، آلمانها همه حريفان را خرد كردند. 6 پيروزي ارزشمند ازجمله برد 1 – 4 برابر اسلواكي و 1 – 2 برابر جمهوري چك كه در پراگ بهدست آمد، ميزان شايستگي جوانان لوو را مشخص كرد. لوو پس از برد 13 بر صفر برابر سنمارينو گفت: ما هرگز نبايد به روزهاي تاريك گذشته برگرديم و فوتبال سنتي خود را از سر بگيريم. اين مشخص است كه در 3 سال گذشته ما پيشرفت زيادي كردهايم. فكر ميكنم الآن به جمع تيمهاي قدرتمند اروپا نظير ايتاليا، فرانسه، پرتغال و انگليس بازگشتهايم. هيچيك از اين تيمها نميتواند ادعا كند كه از ديگري برتر است. البته ما كارهاي زياد ديگري هم بايد در زمينه پرورش استعدادهاي جوان، سيستم ساختن مربي و استفاده از فناوري در فوتبال، انجام دهيم.
روزهاي خوب يواخيم لوو زياد ادامهدار نبود. نتايج ضعيف دور برگشت باعث شد آلمان از رده اول گروه به رده دوم سقوط كند. بدترين بازي آلمان ظرف 2 سال گذشته ديدار آلمان برابر جمهوري چك در مونيخ بود كه به باخت سنگين و 3 گله آلمان منجر شد. با اين حال آنها با تساوي بدون گل برابر ولز جواز حضور در يورو 2008 را دريافت كردند.
در يك سال اول مربيگري لوو، 13 بازيكن براي نخستينبار طعم پوشيدن پيراهن تيم ملي آلمان را چشيدند كه اين در تاريخ فوتبال آلمان بينظير بوده است. تيم وي فقط يك بازيكن مسن دارد كه ينس لمن دروازهبان ناسيونال مانچافت است. لوو هفته گذشته در اقدامي عجيب تيمو هيلبربراند، دروازهبان سوم آلمان در جام جهاني را كه پس از خداحافظي اليور كان دروازهبان دوم شده بود را خط زد و براي اينكه كادر تيمش تكميل شود، رنه آدلر جوان را دعوت كرد. با اين حال كارشناسان معتقدند لمن ديگر آن دروازهبان دو سال پيش نيست. بازي ضعيف او برابر اتريش نمونهاي از افت لمن است.
يواخيم لوو به سيستم 2-4-4 پايبند است و احتمال اينكه تركيب دفاعيش شبيه جامجهاني باشد زياد است. زوج پرمرتهساكر و كريستوف متنزلدر، زوج خوبي براي مركز دفاع است ولي هر دو فصل چندان خوبي را پشت سرنگذاشتهاند. مرته ساكر كه جوانتر است در وردربرمن نتوانست عملكرد چندان مثبتي به نمايش گذارد و تيمش در بين تيمهاي ميانه بالاي جدول بيشترين گلها را دريافت كرد. منزلدر هم كه دائماً در حال مبارزه با مصدوميت بود و خيلي كم براي رئالمادريد بازي كرد. او بايد از اطمينان لوو نهايت استفاده را ببرد.
در دو سمت خط دفاع لوو مردد است كه از لام در سمت راست استفاده كند يا چپ. اگر لام در سمت راست قرار گيرد، آرنه فردريش با تجربه به نيمكت منتقل ميشود و مارسل يانسن مدافع چپ خواهد بود.
در خط مياني برند اشنايتدر به سبب آسيبديدگي يورو 2008 را از دست داد. براي پركردن جاي او، تيم بوروفسكي، توماس هيتز لزپرگر و پيوترتروخوفسكي مد نظر هستند. در پست هافبك دفاعي، تورستن فرينگس بدون جانشين است. فرينگس هم از جمله بازيكناني است كه در طول فصل زياد آسيب ديد و به دليل استراحتهاي طولاني مدت، اكنون اصلا احساس خستگي نميكند. فرينگس با شوتهاي سنگينش همچون جام جهاني يكي از اركان تيم آلمان است. ميشائيل بالاك در پست هافبك تهاجمي انجام وظيفه ميكند. او هم قدرت تمامكنندگي خوبي دارد و هم طراح، شوتزن و سرزن است. سكان چهارم خط مياني هم به سباستين شواين اشنايگر ميرسد. بازيكني كه برخلاف انتظار مردم كشورش و هواداران بايرن مونيخ پيشرفت چنداني نكرده است و حتي در طول فصل بازيكن ثابت بايرن مونيخ نبود. با اين داشتهها خط مياني آلمان آنچنان خلاق به نظر نميرسد ولي آنها با دوندگي و سختكوشي، سعي در جبران اين مشكل دارند.
براي خط حمله گزينههاي زيادي وجود دارد، اما جاي ميروسلاو كلوزه رزرو شده است. كلوزه از جام جهاني 2002 تا به حال بازيكن اصلي خط هجوم ژرمنهاست و در 74 بازي ملي 37 گل به ثمر رسانده است. اگر كلوزه را تنها يك بازيكن سرزن تصور كنيم، اشتباه بزرگي مرتكب شدهايم. بازيكن لهستانيالاصل آلمان، روي زمين هم فوقالعاده خطرناك است. كوين كوراني و ماريو گومز دو بازيكني هستند كه براي قرارگرفتن در كنار كلوزه با هم رقابت ميكنند.
كوراني كه جام جهاني را به طرزي عجيب از دست داد، اكنون بسيار پرانگيزه است ولي ماريو گومز در طول فصل بوندسليگا از كوراني موفقتر عمل كرده است. گومز كه اصليتي اسپانيايي دارد، باهوشتر و پرتحركتر از كوراني است، اما تجربه كوراني برزيليالاصل را فاقد است. شرايط كنوني تيم آلمان بسيار مطلوب به نظر ميرسد، آنها چند بازيكن باتجربه نظير لمن، متزلدر، فرينگس، بالاك و كلوزه دارند كه در خطوط مختلف زمين پراكندهاند. بازيكنان جوان آلمان ميتوانند در كنار اين بازيكنان باتجربه تواناييهايشان را بروز دهند.
آلمان مثل 2جام جهاني گذشته، از بخت و اقبال مساعدي برخوردار بوده و در گروه آساني قرار گرفت. در اين گروه شايد تنها كرواسي حريفي سخت براي آلمان باشد. اتريش احتمالا ضعيفترين تيم رقابتهاست. لهستان هم توانايي برابري با ژرمنها را نخواهند داشت. هم اتريش و هم لهستان براي اولين بار است كه در جام ملتهاي اروپا حضور دارند. آلمانها دوست دارند در حالي بازي آخر را مقابل اتريش انجام دهند كه صعودشان را قطعي كرده باشند. در اين شرايط يواخيم لوو و دستيارانش نگاهي ويژه به بازيهاي گروه اول دارند، چون در صورت صعود از گروه دوم بايد با يكي از دو تيم برتر گروه اول بازي كنند. آرزوهاي لوو تا به اينجا به حقيقت پيوسته اما اصل ماجراي از اينجا شروع ميشود. آيا آلمان ميتواند چهارمين قهرماني اروپا را جشن بگيرد؟
تيم ملي آلمان از سال 1954 با كمپاني پوشاك ورزشي آديداس قرارداد دارد و قرارداد اين تيم تا سال 2018 تمديد شده است. در آگوست 2007 كمپاني نايكي با پيشنهادي 500ميليون يورويي خواستار عقد قراردادي هشتساله با فدراسيون فوتبال آلمان شد اما با وجود آنكه اين قرارداد شش برابر مبلغ كمپاني آديداس را عايد فوتبال آلمان ميكرد، آلمانها آنرا رد كردند و به كمپاني آديداس كشورشان پايبند ماندند.
ستاره: ميشائيل بالاك
متولد 26 سپتامبر 1076 در گوريلتز است كه در آلمان شرقي سابق قرار دارد. بالاك از جمله بازيكناني است كه مدارج ترقي را پله به پله و با موفقيت پيموده است. او از 7 سالگي در باشگاه شمنيتزر ساخته و پرداخته شده است. 14 سال حضور در اين باشگاه كوچك از او يك بازيكن بالغ ساخت. بدين ترتيب او به تيم ملي جوانان آلمان رسيد و به ترتيب در كايزرسلاترن و باير لوركوزن به پيشرفت خيرهكنندهاش ادامه داد. بالاك در يورو 2000 فقط 63 دقيقه براي آلمان بازي كرد. وي در جام جهاني 2002 يكي از بهترين بازيكنان ژرمنها بود. با اينحال بعد از گلزني به آمريكا و كره جنوبي كه صعود آلمان به ديدار پاياني را امكانپذير كرد، به دليل محروميت فينال جام جهاني را از دست داد. بعد از جام جهاني بالاك از باير لوركوزن به بايرن مونيخ نقل مكان كرد و 4سال براي اين تيم باواريايي توپ زد. بعد از ناكامي يورو 2004 و آمدن كلينزمن به تيم ملي، بالاك در حضور اليور كان كهنهكار كاپيتان تيم ملي شد و تاكنون بازوبند را حفظ كرده است. بالاك در جام جهاني 2006 بار ديگر شايستگيهايش را نشان داد و در تيم منتخب جام قرار گرفت.
بعد از جام جهاني 2006 بالاك روياهايش را فراتر از مرزهاي آلمان ديد و به چلسي منتقل شد.
تاريخ درج: 7 خرداد 1387 ساعت 13:52 تاريخ تاييد: 7 خرداد 1387 ساعت 15:51 تاريخ به روز رساني: 7 خرداد 1387 ساعت 15:49
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 440]