واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارشي از گرايش به انرژي هستهاي در منطقه خليج فارس
خارجي. اقتصادي. انرژي. خليجفارس.
كارشناسان ميگويند: انرژي هستهاي در مقايسه با منابع تجديدپذير مانند باد و خورشيد، بهترين گزينه براي تامين تقاضاي انرژي در منطقه خليجفارس است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از دبي، "علي صالح البراك" رييس شركت برق عربستان سعودي روز دوشنبه در كنفرانسي در همين خصوص در امارات عربي متحده اظهار داشت: انرژيهاي تجديدپذير حتي در تامين انرژي كشورهايي كه از مدتها پيش روند توسعه آن را در پيش گرفتهاند، سهم اندكي دارد.
وي افزود: هرچند عربستان سعودي استفاده از منابع تجديدپذير انرژي را بررسي ميكند، اما گزينههايي چون باد و انرژي خورشيدي يا محدود است يا بنا به دلايل فني از جذابيت كمتري برخوردار است.
البراك گفت: با توجه به افزايش تقاضاي برق و رشد جمعيت در منطقه خليج فارس، به نظر من تنها راهكار فوري استفاده از انرژي هستهاي است كه بهترين گزينه از نظر اقتصادي و زيستمحيطي است.
وي با مردود دانستن نگراني از زيان زيست محيطي انرژي هستهاي، افزود:
خطر واقعي از آنچه اكنون انجام ميدهيم يعني كاربرد روزافزون سوختهاي فسيلي ناشي ميشود كه محيط زيست را تخريب كرده و افزايش گرماي جهاني را سبب ميشود.
كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس شامل بحرين، كويت، عمان، قطر، عربستان سعودي و امارات عربي متحده، در دسامبر ۲۰۰۶تصميم به اجراي يك برنامه مشترك هستهاي با اهداف صلحآميز گرفتند و از آن زمان تاكنون با آژانس بينالمللي انرژي اتمي مذاكراتي انجام دادهاند.
اين اقدام در بحبوحه ادعاهاي غرب دربار برنامه هستهاي صلحآميز ايران مطرح شد. تلاش ايران در توسعه برنامه هستهاي مناقشه بين اين كشور و قدرتهاي غربي و در راس آن آمريكا را در بر داشته است. غرب، تهران را به تلاش براي ساخت بمب اتمي متهم ميكنند، ادعايي كه ايران آن را رد ميكند.
اين در حالي است كه امارات عربي متحده، بحرين و عربستان سعودي پس از تصميم سال ۲۰۰۶تا كنون توافقهاي دوجانبهاي با آمريكا در زمينه همكاري هستهاي نهايي ساختهاند.
امارات عربي متحده كه اكنون شكوفايي اقتصادي را تجربه ميكند، همچنين توافقنامهاي با فرانسه در زمينه توسعه انرژي هستهاي مسالمتآميز به امضا رسانده است.
"صالح العواجي" معاون وزير نيروي عربستان سعودي بر اين نكته تاكيد كرد كه هرچند رياض مطالعه درمورد كاربردهاي پزشكي و صنعتي فناوري هستهاي را از دو دهه پيش آغاز كرده، اما اكنون در حال بررسي امكان استفاده از آن براي توليد برق است.
وي افزود: اين موضوع هنوز در مرحله امكانسنجي است و شوراي همكاري خليج فارس نيز به طور كلي در همين مرحله است.
امارات عربي متحده ماه گذشته اعلام كرد كه اين كشور اورانيوم غنيشده مورد نيز براي هرگونه رآكتور هستهاي خود را از خارج وارد خواهد كرد.
با اين حال العواج خاطرنشان كرد: كشورهاي ديگر حوزه خليج فارس نيازي به پيروي از اين رويه ندارند.
وي افزود: گزينه توليد انرژي هستهاي در حال حاضر در دست بررسي است اما چنانچه تصميم به اجراي چنين پروژههايي گرفته شود، هر كشورشرايط خاص خود را براي دستيابي به منابع سوخت هستهاي در چارچوب قوانين ناظر به استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي، خواهد داشت.
سخنرانهاي كشورهاي عربستان و قطر در كنفرانس مزبور بر سر اين موضوع كه گسترس انرژي هستهاي توسط كشورهاي حوزه خليج فارس به صورت گروهي موثرتر است، توافق داشتند.
"راجا كيوان" تحليلگر شركت مشاورهاي "پي.اف.سي انرژي" گفت: اگرچه اجراي جمعي برنامه انرژي هستهاي منطقي است، اما تصور نميكنم تحقق يابد زيرا به نظر ميرسد كشورهاي حوزه خليج فارس از زمان ابراز تمايل به گسترش فناوري هستهاي صلحآميز در سال ،۲۰۰۶به راه خود رفتهاند و با كشورهاي عرضهكننده مختلفي در اين خصوص مذاكره كردهاند.
وي افزود: اگر اين رويه تداوم يابد، امارات احتمالا اولين كشوري خواهد بود كه به توليد انرژي هستهاي نايل ميشود.
وي گفت: افزايش تقاضاي انرژي در منطقه به كمبود گاز در چند كشور خواهد انجاميد و استفاده از سوختهاي جايگزين را به امري اجتناب ناپذير تبديل خواهد كرد.
كيوان با اشاره به اين نكته كه انرژي هستهاي آزمايش خود را پس داده، افزود: بيشك اين انرژي مناسبترين منبع تامين سوخت براي افزايش تقاضا در منطقه ظرف ۲۰تا ۲۵سال آينده خواهد بود.
وي افزود: منابع تجديدپذير انرژي پديده جديدي در جهان انرژي است و بخش خصوصي هدايت آن را در دست دارد و اين منابع بخش اندكي از مصرف جهاني را تامين ميكند.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]