واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پيگيري فارس از مصوبات دور اول سفر هيئت دولت به گيلان در بخش صنعت زمين همچنان مشكل صنعت گيلان است
خبرگزاري فارس: توسعه صنعتي گيلان طي چند سال اخير روند مطلوبي به خود گرفته و دست اندركاران صنعت در كنار مديران اجرايي استان همواره نويد آيندهاي روشن براي صنعت گيلان را داده اند، اما زمين همچنان معضل بزرگ صنعت استان است.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، پس از دور اول سفر رئيس جمهوري اسلامي ايران به استان گيلان در اسفند سال 85، هيئت وزيران مصوبات خوبي براي توسعه صنعت گيلان در نظر گرفت كه در صورت تحقق وعدههاي مسئولان استان را در خصوص رشد صنايع عملي ميسازد.
چالشها و مشكلات فراروي صنعت به عنوان سدي بزرگ بر سر راه توسعه اقتصادي استان، مدتهاي طولاني راه رشد صنعتي گيلان را ناهموار ساخته است.
عليرغم گذشت نزديك به يك سال و نيم از سفر هيئت وزيران برخي از اين مشكلات هنوز گريبانگير صنعت استان است.
مسئله زمين يكي از اساسيترين موضوعاتي است كه تاكنون لاينحل مانده و پيش بيني ميشود تا ماههاي آتي نيز مرتفع نشود.
هيئت وزيران در جلسه خود در استان گيلان 3 موضوع مهم را در جهت حل اين معضل تصويب كرد.
اول آنكه يك هزار هكتار زمين جهت استفاده توسعه صنعتي استان تغييركاربري يافته و در اين جهت صرف شود.
دومين مصوبه نيز براين امر تأكيد داشت كه ساخت شهرصنعتي رشت بايد به وضعيت اوليه خود بازگردد و از 520 هكتار به 2 هزار و 284 هكتار تبديل شود.
سومين مصوبه نيز تغييركاربري يك درصد از اراضي و جنگلهاي مخروبه استان بود و با توجه به مساحت اراضي و جنگل هاي مخروبه گيلان به ترتيب 400 و 120 هكتار را شامل ميشود كه متاسفانه هيچ يك از اين مصوبات اجرايي نشده است.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان در مورد وضعيت صنعت استان به خبرنگار فارس گفت: نتوانستهايم زمين لازم را براي توسعه صنعتي استان فراهم كنيم.
محمدحسين اصغريان خاطرنشان كرد: بايد اين موضوع بررسي شود كه آيا كم كاري از بخش صنعت بوده و يا از سوي جهاد كشاورزي و ساير نهادهاي ذيربط.
وي اظهار داشت: اگر 20 درصد اين مصوبات اجرايي شود تا 5 سال آينده مشكل توسعه صنعتي نداريم، اما تاكنون اين امر محقق نشده است.
نكته قابل توجه در اين ميان تأكيد مديران استان بر ضرورت جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي است.
اين در حالي است كه در صورت عدم وجود زمين مناسب حتي اگر سرمايه گذاران مناسب نيز در استان حضور يابند امكان فعاليت براي آنان فراهم نميشود.
رئيس سازمان صنايع و معادن استان در ادامه گفتگو با خبرنگار فارس با اشاره به اين موضوع تأكيد كرد: آوردن صنايع بزرگ و مادر كار سختي نيست، اما وقتي زمين نداريم هم وقت خودمان و هم انرژي سرمايه گذار هدر ميرود و موجب دلسردي در سرمايه گذاران ميشود.
اصغريان افزود: 4 سال است قول دادهايم پتروشيمي و پالايشگاه در گيلان احداث كنيم، اما به دليل مشكلاتي از اين دست نتوانستهايم وعده خود را عملي سازيم.
اما چه راهكاري ميتواند اين چالشها را به طرف سازد؟
به نظر ميرسد تنها عزم جدي و همه جانبه مسئولان به ويژه استاندار گيلان خواهد توانست مشكلات زمين در صنعت از پيش روي اين بخش بردارد.
آنچه دست اندركاران صنعت استان را نگران ميكند بي توجهي به 3 مصوبه هيئت وزيران است كه مي تواند در آينده سرمايههاي كلان اقتصادي را به سوي ساير استانهاي كشور سوق داده و توسعه صنعتي گيلان را كند نمايد.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان در ادامه از تلاشهاي بخش صنعت و معدن سخن گفت و خاطرنشان كرد: درحال حاضر بيش از 600 طرح زودبازده نيمه كاره در سازمان صنايع و معادن استان در انتظار تسهيلات بانكي هستند ضمن اينكه 400 طرح زودبازده هنوز بررسي نشده است و قصد داريم تا زماني كه اين طرحها تعيين تكليف نشدهاند تنها به طرح هاي اولويت دار بپردازيم.
وي با اشاره به وضعيت كارخانه گل تافت خاطرنشان كرد: اين كارخانه به مالك جديدش فروخته شد، اما به دليل پارهاي از مشكلات قضايي و بدهي 5 ميليون توماني كارخانه به يك طلبكار، اين كارخانه هنوز به مالك جديد تحويل نشده است.
اصغريان به اشتغالزايي 150 نفره اين كارخانه اشاره كرد و اظهار داشت: اگر دستگاه قضايي همكاري كند با توجه به اينكه مبلغ بدهي به حساب صندوق دادگستري واريز شده اين كارخانه ميتواند فعاليت خود را آغاز كند.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان در پايان با اشاره به مشكلات كارخانههاي استان تصريح كرد: مسئوليتهاي اين سازمان آنقدر زياد است كه نبايد مشكلات كوچك كارخانهها هم برگردن ما بيافتد بلكه با همكاري مديران، مسئولان و همدلي آنان بسياري از مشكلات قابل حل هستند.
انتهاي پيام/ب
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]