واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تبريز، ميزبان برترين هاي صنايع دستي ايران
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): جشنواره "برترين هاي صنايع دستي و هداياي جمهوري اسلامي ايران" خردادماه امسال با حضور جمع كثيري از هنرمندان، صنعتگران و فعالان صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور در تبريز برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، اين جشنواره امسال براي نخستين بار در كشور همزمان با روز جهاني صنايع دستي و با حضور جمعي از سفراي خارجي مقيم تهران، مقامات ارشد دستگاههاي دولتي و نهادهاي مردمي مرتبط صنايع دستي و هنرهاي سنتي، 19تا 24خردادماه جاري در تبريز برگزار مي شود.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا و در خصوص برگزاري اين جشنواره افزود: معرفي توانمندي و ظرفيت هاي ايران در حوزه صنايع دستي و تقدير و تجليل از فعاليت هنرمندان و صنعتگران اين حوزه از اهداف برگزاري اين جشنواره سراسري است.
"حسين هاتفي فارمد": افزود: برگزاري نمايشگاه ملي صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور و برپايي كارگاههاي توليد هنرهاي سنتي با حضور هنرمندان و صنعتگران از بخش هاي ويژه اين جشنواره است.
وي اظهار داشت: در اين نمايشگاه آثار برتر و ممتاز هنرمندان و صنعتگران صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور به نمايش گذاشته مي شود.
هاتفي با اشاره به حضور 70نفر از سفراي كشورهاي خارجي در اين نمايشگاه افزود: برگزاري اين نمايشگاه به عنوان برترين هاي صنايع دستي ايران زمينه مناسبي را براي برقراري تعامل ميان سفرا و هنرمندان و صنعتگران در جديد عرضه توليدات خود و حضور فعال در بازارهاي جهاني را فراهم مي كند.
وي با اشاره به بخشنامه اخير هيات دولت در خصوص لزوم بهر گيري از صنايع دستي در اهدا هدايا دولتي به اشخاص و همچنين ضرورت استفاده از صنايع دستي در جوايز بانك ها ، تصريح كرد: در اين جشنواره 250رشته زنده و فعال صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور با هدف آشنايي مديران دستگاههاي دولتي و سفراي خارجي عرضه مي شود و زمينه گفتگو و تبادل نظر بخش هاي دولتي، تجار، صادركنندگان با هنرمندان و توليدكنندگان صنايع دستي و هنرهاي سنتي براي خريد و عرضه محصولات اين حوزه فراهم مي شود.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي با اشاره به اينكه يكي از مشكلات الي ما در زمينه توسعه صادرات صنايع دستي نبود آمارهاي دقيق و تفكيك شده رشته هاست، اظهار داشت: برگزاري همايش علمي بررسي نقش صنايع دستي در اقتصاد كشور و توليد ناخالص ملي ، صادرات صنايع دستي، نقش صنايع دستي در تثبيت هويت ملي و فرهنگي ، نقش صنايع دستي در باورهاي ديني و ملي و جلوگيري از ناهنجاري ها و بزه هاي اجتماعي از برنامه هاي ويژه اين جشنواره است.
وي تصريح كرد: اين همايش با همكاري دانشگاه تبريز و با حضور كارشناسان و متخصصان حوزه هاي اجتماعي، فرهنگي وفعالان صنايع دستي و هنرهاي سنتي برگزار مي شود.
به گفته وي، در اين همايش علمي مقالاتي با محورهاي اعلام شده براي بررسي موضوعات و تبيين جايگاه و نقش صنايع دستي در كشور ارايه مي شود.
هاتفي، برگزاري ويژه برنامه فيلم صنايع دستي با هدف كاربردي كردن اين هنر سنتي را از ديگر بخش هاي اين جشنواره عنوان كرد.
به گفته وي، كاربردي كردن ، معرفي و ترويج هنرهاي سنتي و صنايع دستي و حمايت از هنرمندان و صنعتگران اين رشته از اهداف برگزاري اين برنامه است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي اظهار داشت: جشنواره فيلم صنايع دستي در دو سطح حرفهاي و آماتور و با هدف معرفي اهميت و ارزشهاي صنايع دستي و هنرهاي سنتي كشور برگزار مي شود.
10ژوئن (21خردادماه) از سوي يونسكو به عنوان روز جهاني صنايع دستي نامگذاري شده است.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 362]