واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: امروز در دانشگاه علوم پزشكي تهراننخستين همايش فعالان قرآني دانشگاهها برگزار شد
گروه فعاليتهاي قرآني: نخستين همايش فعالان قرآني دانشگاهها با عنوان«شهر قرآن» امروز، ششم خردادماه در تالار ابنسينا دانشگاه علوم پزشكي تهران برپا شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) اين همايش با تلاوت آياتي از قرآن كريم توسط «شيرازي» از قاريان جوان و ممتاز اين دانشگاه از سوره حشر آغاز شد و سخنراني حجتالاسلام والمسلمين «عيسيزاده»، رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي تهران ادامه بخش اين مراسم بود.
عيسيزاده اظهار كرد: ايجاد فضاي نهضت تفسير قرآن و گسترش انگيزه تدبر در قرآن در جامعه از اهداف مهمي است كه اين شورا دنبال كرده و خوشبختانه نهادينده شدن انتقال مفاهيم قرآني در جامعه و در خانوادهها را شاهد هستيم.
وي اين همايش را بهانهاي براي تقدير از فعالان قرآني دانشگاه علوم پزشكي تهران دانست و افزود: شوراي عالي قرآن دانشگاه علوم پزشكي تهران با عنايت و راهنماييهاي رياست اين دانشگاه حركتي جدي و همهگير براي تمركز فعاليتهاي قرآني در بين دانشجويان و اساتيد در همان سمت و سوي مد نظر قرآن را آغاز كرده است.
فعاليت قرآني گروهي در دستور كار شوراي قرآن دانشگاه علوم پزشكي تهران
رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علوم پزشكي تهران، استفاده از ابزارهاي هنري در عرصه فعاليتهاي قرآني بهمنظور ارتباط با مخاطبان، بهرهگيري از خلاقيتها و توانمنديهاي نو براي توليد قالبهاي جديد در انتقال مفاهيم قرآني، توسعه و تعميق فعاليتهاي قرآني بهصورت تيمي و انعكاس اين فعاليتها به دانشگاهها، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها با انجام فعاليتهاي پژوهشي قرآني، تأسيس مركز قرآن و حديث و پزشكي و علوم پزشكي و توسعه كمي و كيفي آموزشهاي عمومي پايه قرآن كريم را از ديگر اهداف شوراي عالي قرآن دانشگاه علوم پزشكي تهران عنوان كرد.
همچنين در ادامه اين مراسم حجتالاسلام «داود رنجبران»، معاون فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها با ابراز خوشحالي از حضور در اين همايش كه از يك فضاي قرآني با حضور فرهيختگان دانشگاهي برخوردار است، اظهار كرد: در اين همايش ميتوان در يك هندسه كلي مباحث مختلفي را به بحث گذاشت كه در اين وقت اندك فقط ميتوان به ضرورت پرداختن به موضوعات قرآني در دانشگاه پرداخت.
وي در ادامه گفت: درباره پرداختن به قرآن، اين ضرورت است نه خواسته و تعارف و در اين مسير بايد تلاش كنيم و در ساختار دانشگاهها حضور قرآن را داشته باشيم اگر نسبت به تربيت بشر دغدغه داريد به قرآن رجوع كنيد و اين مطلب را ميتوان در ابتدا و در اولين آيات سوره بقره مشاهده كرد.
نبايد به فعاليتهاي قرآني موجود دل خوش كنيم
رنجبران تصريح كرد: بسياري از فعاليتها همچون قرائت قرآن و موضوعاتي اين چنين در دانشگاه انجام ميشود كه با نگاهي اجمالي به اجراي آنها دلخوش كردهايم و اين براي دانشگاه كه جايگاه فرهيختگان است، كم است و ضروري ميدانم كه شما را درباره چند اتفاق آگاه كنم البته تحليل آن با شما است.
وي با بيان اينكه متاسفانه ساختارسازي جامع و كاملي براي برنامههاي دانشگاهها وجود ندارد، گفت: شوراي عالي قرآن به همت مسئولان دانشگاه علوم پزشكي تهران شكل گرفته اما براي كل دانشگاهها لازم است، هرچند در سطح عالي داراي شوراي عالي فعاليتهاي قرآني دانشگاهيان را داريم اما بايد بسياري از اقدامات تعريف و مشخص شود تا بتوان به عمق قرآن رسيد.
در ادامه برنامه دكتر «باقر لاريجاني» رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران ضمن تشكر از زحمات مجريان برپايي اين همايش به سخنراني پرداخت و گفت: در دنياي امروز تحول انسانها تنها زماني امكانپذير خواهد بود كه مباني و مفاهيم قرآني جايگزين ابزارهاي مادي شود از اين رو فضاي قرآني به استراتژي خاصي نياز دارد.
لاريجاني با اشاره به نگرش الهي و قرآني موجود در شخصيت هر انسان اظهار كرد: اگر خواهان ترويج فرهنگي قرآني در دانشگاهها هستيم بايد با در نظر داشتن سلايق و گروههاي مختلف در محيط دانشگاه آنها را به يك مسير و يك حبلالمتين دعوت كنيم تا با چنگ زدن و تمسك به آن بتوانيم فضاي دانشگاهها را به قرآن عطرآگين كنيم.
وي خاطر نشان كرد: واقعيت قرآن بدين گونه است كه براي هر قشر و هر شخصيتي كلام ويژهاي دارد از اين رو اگر شاهد وجود تفاسير مختلفي از مباحث موجود در قرآن هستيم نبايد تعجب كنيم.
به جاي تابلوهاي متفرقه در بيمارستانها از آيات قرآن استفاده شود
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به فضاي بيمارستانهاي موجود در كشور تصريح كرد: متاسفانه ظاهر و نماي بيمارستانهاي موجود بيشتر در سبك و سياق بيمارستانهاي غربي هستند، به نظر شما آيا اشكالي دارد كه به جاي نصب تابلوهاي مختلف در بيمارستانها از آيات و روايات قرآني استفاده شود؟
وي در پايان از راهاندازي مركز قرآن، حديث و طب در دانشگاه علوم پزشكي خبر داد و گفت: رايزنيهاي مورد نياز براي راهاندازي اين مركز بامسئولان صورت گرفته است همچنين اميدواريم توجه به قرآن و كليت آن بيش از پيش در دانشگاهها بهويژه دانشگاه علوم پزشكي شود.
اين همايش با قرائت اشعار قرآني توسط «حسان» شاعر بزرگ معاصراهل بيت(ع) نظير توحيد لاالهالاالله است شرطش به خدا علي ولي الله است و پخش نماهنگ قرآني ادامه يافت.
در اين همايش «ابوالفضل بهرامپور» مفسر قرآن كريم با معرفي كتاب تفسير «نسيم حيات» به حضار اظهار كرد: نكتههاي لطيف قرآني انسان را تغيير ميدهد و يكي از راههاي كه ميتوان مردم جامعه را به قرآن كريم جذب كرد بها دادن به نكتههاي قرآني است.
اين مراسم با اجراي همخواني و مديحهسرايي توسط گروه «شميم بهشت» و تلاوت آياتي از قرآن كريم توسط «شعبانيان» از قاريان برجسته قرآن كريم به پايان رسيد.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]