واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مصرفگرايي و اشرافيگري مانع دروني انقلاب اسلاميمعاون فرهنگي مجمع تقريب: تجملگرايي ميتواند مسير اسلامي جامعه را منحرف كند
گروه سياسي: طبيعتاً تجملگرايي علاوه بر اينكه ميتواند مسير اسلامي جامعه را منحرف كند، آثار اجتماعي و انحرافي بسياري را هم در خانوادهها و جامعه ايجاد ميكند.
حجتالاسلام والمسلمين علياصغر اوحدي، معاون فرهنگي ـ پژوهشي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) به بيانات رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجويان استان فارس اشاره كرد و سه عنصر تجملگرايي، اشرافيگري و مصرفيگرايي را از عناصري دانست كه ميتواند هويت اسلامي را از يك مجموعه بگيرد.
حجتالاسلام اوحدي، در تبيين بيشتر اين مسئله بيان داشت: اسلام، تنها مجموعهاي از اعتقادات نيست و بر مسلمانان نازل شده تا شخصيت متمايزي را براي جامعه و فرد پديد آورد و اهميت بسياري براي اين بخش قائل است؛ به عبارت ديگر عمل، اعتقاد و ايمان بايد توأماً تكامل انسان و جامعه را پديد آورد.
معاون فرهنگي ـ پژوهشي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي گفت: طبيعتاً تجملگرايي علاوه بر اينكه ميتواند مسير اسلامي جامعه را منحرف كند، آثار اجتماعي و انحرافي بسياري را هم در خانوادهها و جامعه ايجاد ميكند.
اين پژوهشگر ديني به ضرورت بيان اين سخنان در بين دانشجويان اشارهاي داشت و خاطرنشان ساخت: تجمل، آثار و پيامدهاي خاص خود را دارد و شرايط خاص خود را طلب ميكند و يك نوع اشتغال به مسائل انحرافي را در پي خواهد داشت، اينها مسائلي است كه در ايجاد شخصيت متعهد جوانان تأثير منفي ميگذارد و پرهيز از آن براي جامعه اثرات مثبتي را به همراه خواهد داشت.
وي در پاسخ به اين سؤال كه براي رفع اين معضل در جامعه چه اقداماتي بايد صورت گيرد و قواي سهگانه چه اقداماتي را بايد در دستور كار خود قرار دهند، گفت: اين مسائل، جزو روشهاي عملي زندگي فردي انسانها بوده و يك حركت اجتماعي به حساب نميآيد، گرچه آثار اجتماعي هم از خود بر جاي ميگذارد و به جمع هويت مشخصهاي ميدهد ولي بايد توسط افراد، محقق شود.
حجتالاسلام اوحدي تأكيد كرد: اين روش بايد بر اساس اعتقاد و باور در زندگي جوان رسوخ پيدا كند و اين امر حاصل نميشود مگر از طريق آگاهي و روشنگري به افراد.
وي در ادامه تصريح كرد: وظيفه متصديان امر در جامعه اسلامي، ايجاد بستر و آگاهي نسبت به ابعاد مثبت و منفي اين قضيه است؛ اين آگاهي بايد از دوران دبستان و از آموزش و پرورش شروع شود تا به ديگر نقاط سرايت يابد اين تنها راه حل اين معضل است كه سبب گسترش فرهنگ اسلام در جامعه خواهد شد.
معاون فرهنگي ـ پژوهشي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در بخش پاياني سخنان خود يادآور شد: پرهيز از اسراف و تجملگرايي يك مسئله اعتقادي است كه در روش و كردار فرد بايد ايجاد شود و لذا با چنين ديدي مؤسسات فرهنگي بايستي اين كار را در صدر امور خود قرار دهند.
حجتالاسلام اوحدي در پايان متذكر شد: فواي سهگانه تنها ميتوانند قوانين مربوطه را در اولويت كار خود قرار دهند، ولي اين مسئلهاي نيست كه بتوان به شكل قانوني آن را پياده كرد و به اجرا در آورد اين مطالبه رهبر معظم انقلاب به ايجاد فرهنگ در جامعه و بين افراد باز ميگردد.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 352]