واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به نقش نيروگاه گازي سنندج در توليد برق استان كردستان
داخلي. اقتصادي. نيروگاه گازي.
با افزايش صنايع و كارخانهها و همچنين افزايش جمعيت، نياز به خدمات زير بنايي از جمله آب، برق، مخابرات و گاز بيش از پيش فزوني يافته است و دولت در جهت توسعه اين زيرساختها و ارايه خدمات بهتر و مطلوبتر به جامعه تلاش ميكند.
امروز نياز به انرژي برق در كشورمان به دليل بالا رفتن ميزان تقاضا در زمينههاي مختلف از جمله صنعت، كشاورزي و مصرف خانگي افزايش يافته است و دولت به منظور تامين برق مورد نياز اقدام به احداث نيروگاههاي گازي نموده است.
وزير نيرو در آيين بهرهبرداري از نيروگاه گازي سنندج در سال ۸۵اعلام كرد كه ۲۲نيروگاه سيكل تركيبي در سطح كشور ساخته شده و يا در دست تكميل است.
نيروگاه سيكل تركيبي شهر سنندج مركز استان كردستان (نيروگاه گازي) نيز در راستاي اجراي سياستهاي صنعت برق كشور به عنوان يكي از طرحهاي توسعه اقتصادي در اين استان احداث شد.
عمليات اجرايي اين نيروگاه در ۱۸بهمن ماه سال ۸۲در زميني به مساحت ۷۲ هكتار در هفت كيلومتري شمال شهر سنندج مركز استان كردستان آغاز شد.
افزايش سطح ولتاژ برق و ايجاد زمينههاي اشتغال در منطقه، تامين بخشي از تقاضاي شبكه سراسري برق كشور و كمك به افزايش پايداري شبكه، افزايش روحيه خودباوري با اتكا به توانمنديهاي مديريتي فني، مهندسي و اجرايي از مهمترين اهداف اجراي اين طرح اعلام شده بود.
نيروگاه گازي سنندج از چهار واحد با ظرفيت اسمي هر واحد ۱۵۹مگاوات و ظرفيت نامي و در كل ۶۳۶مگاوات تاسيس شده است.
انرژي توليدي اين نيروگاه با سطح ولتاژ ۲۳۰كيلو ولت از طريق شش خط به پستهاي ۲۳۰كيلوولتي سنندج، شهيد چمران كرمانشاه و ديواندره هر كدام از طريق دو خط انتقال مييابد.
سوخت اصلي اين نيروگاه گاز طبيعي است و در فصول سرد سال كه امكان استفاده از گاز طبيعي وجود ندارد از گازوييل به عنوان سوخت دوم و جايگزين استفاده ميگردد و امكان استفاده همزمان از سوخت گاز طبيعي و گازوييل با درصدهاي مختلف در زمان افت فشار گاز طبيعي در اين واحدها وجود دارد.
استفاده از گاز يا گازوييل در كيفيت توليد برق اين نيروگاه تاثيري ندارد اما در صورت استفاده از گاز طبيعي راندمان توليد نسبت به گازوييل بالا ميرود.
مدير عامل شركت مديريت توليد برق كردستان كه بهرهبرداري از نيروگاه سيكل تركيبي سنندج را بر عهده دارد گفت:نيروگاه گازي سنندج از نظر دسترسي به سوخت گاز و گازوييل مشكلي ندارد و سوخت مورد نياز نيروگاه به موقع در اختيار آن قرار ميگيرد.
مجيد رحيمي فرافزود:براي ذخيره سوخت مايع در نيروگاه دو تانكر با ظرفيت هر كدام ۲۰ميليون و ۳۵ميليون ليتري در نظر گرفته شده است.
وي گفت: براي اجراي طرح نيروگاه گازي سنندج ۹۳۴ميليارد و ۹۰۶ميليون ريال و ۱۰۰ميليون يورو به علاوه ۲۶ميليون دلار از محل طرحهاي عمراني و ساير درآمدها هزينه شده است.
وي اضافه كرد: مطالعات طرح توسعه و احداث سيكل تركيبي نيروگاه صورت پذيرفته و با شروع عمليات اجرايي اين طرح دو واحد بخار با ظرفيت هر واحد ۱۶۰مگاوات به واحدهاي نيروگاه افزوده ميشود.
به گفته وي با بهرهبرداري از اين دو واحد مجموع ظرفيت توليد نيروگاه به ۹۵۶مگاوات افزايش خواهد يافت.
مدير عامل شركت مديريت توليد برق كردستان در ادامه گفت: اكنون ۱۵۰تن نيروي متخصص، خدماتي و اداري به صورت مستقيم و ۷۰تن نيز به صورت غير مستقيم در اين نيروگاه مشغول به فعاليت هستند.
رحيميفر نياز استان كردستان به انرژي برق را ۳۵۰مگاوات ذكر كرد و گفت:
در نيروگاه گازي سنندج بيش از نياز استان برق توليد ميشود.
وي با اشاره به اين كه توليد اين نيروگاه بستگي به دماي محيط و ارتفاع از سطح دريا دارد گفت: محل اين نيروگاه ۱۵۵۰متر از سطح دريا ارتفاع دارد و اين مساله بر توليد نيروگاه تاثير گذاشته و توان توليد پايين ميآيد.
وي گفت: در فصل تابستان ۱۱۵تا ۱۲۰مگاوات و در فصل زمستان ۱۵۲مگاوات برق در اين نيروگاه توليد ميشود.
وي ادامه داد: سال گذشته دو ميليون و ۲۵۴هزار و شش مگاوات ساعت برق در اين نيروگاه توليد شد كه در مقايسه با سال ۸۵كه يك ميليون و ۲۵۸هزار و ۶۵۸مگاوات ساعت است ۷۹درصد افزايش داشته است.
وي پيش بيني توليد امسال را نيز بيش از دو ميليون مگاوات ساعت ذكر كرد.
وي اظهار داشت: به تناسب نياز شبكه برقي كشور اين نيروگاه تا سقف چهار ميليون مگاوات ساعت توان توليد برق را در طول سال دارد.
وي در مورد آلودگيهاي ناشي از توليد برق دراين نيروگاه گفت:اين نيروگاه آلودگي چنداني ندارد و بر طبق استانداردهاي سازمان محيط زيست فعاليت ميكند.
وي در ادامه در مورد قطعيهاي برق كه برخي اوقات در سطح استان رخ ميدهد گفت: اين قطعيها ناشي از كمبود توليد برق در اين نيروگاه نيست و ربطي به نيروگاه ندارد.
وي با اشاره به كاهش نزولات آسماني در سال جاري خواستار همكاري مردم در صرفه جويي در مصرف آب و برق شد و گفت: صرفه جويي ميتواند به خدمات رساني در اين دو بخش تاثير فراواني بگذارد. ك/۴
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 442]