واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: گفتگو با پرويز سروري، منتخب مردم تهران در مجلس هشتممجلس هشتم ظرفيت هاى جديد را براى تعامل با دولت فراهم مى كند
اگرچه تا به حال رفتار اصولگرايان منتخب مجلس هشتم نشانهاى از وجود اختلاف بر سر موضوع انتخاب رئيس مجلس نداشته اما برخى سعى دارند با بزرگ جلوه دادن اين موضوع و دامن زدن به آن به گونهاى القا كنند كه اصولگرايان دچار اختلاف شدهاند و اين موضوع چالشى بر سر وحدت آنان است. نظر شما چيست؟
اصولگرايان در مراحل مختلف گذشته نشان دادهاند كه در عين اختلاف سليقه و نقطهنظرات متفاوتى كه دارند، اما بر روى مبانى و اصول بسيار حساساند و وحدت را نسبت به بسيارى از خواستههاى خود ترجيح مىدهند و در برابر هرگونه رفتار و اقدامى كه ممكن است به وحدت اين مجموعه ضربه بزند پرهيز مىكنند. به همين دليل من فكر مىكنم آزموده را آزمودن خطاست. اصولگرايان در مراحل مختلف هوش و ذكاوت خود را در راه حفظ وحدتها و آرمانهاى مشترك نشان دادهاند من فكر مىكنم درخصوص موضوع رئيس مجلس اصولگرايان همچون گذشته اصل را بر وحدت خواهند گذاشت و با حفظ اين مهم اقدام به انتخاب رئيس مجلس هشتم خواهند كرد. اصولگرايان در مجلس هشتم ثابت خواهند كرد مسائلى همچون انتخاب رئيس نمىتواند به عنوان چالشى پيش روى وحدت آنان مطرح شود. اين مجموعه در تلاش است تا اقداماتى از اين دست را تا قبل از شروع به كار مجلس هشتم انجام دهد. اميدواريم در صحن مجلس هشتم اصولگرايان فقط يك گزينه را براى كسب راى از همه نمايندگان معرفى كنند. تلاشها و نشستهاى متعددى در حال برگزارى است از طريق يك مكانيسم مقبول و معقول در يك فرايند كاملا دموكراتيك نماينده اصولگرايان براى تصدى مسئوليت رياست قوه مقننه به صحن مجلس معرفى شود تا مجلس هشتم فرصت زيادى را صرف اين موضوع نكند. رايزنىها، لابىها و جلسات متعدد اصولگرايان پيش از شروع به كار مجلس هشتم براى رسيدن به يك نظر واحد است كه در جاى خود بسيار مفيد و موثر و در خور تحسين است. اميدواريم با سعهصدرى كه از نمايندگان سراغ داريم و نگاه كلان و ملى كه به مسائل دارند تا قبل از افتتاح مجلس هشتم نماينده واحد براى رياست مجلس انتخاب شود.
انتخاب رئيس مجلس بر عهده نمايندگان است و اصولگرايان مجلس هشتم مىبايست بر سر يك كانديدا به توافق برسند. به نظر شما يك رئيس مجلس مىبايست از چه ويژگى هايى برخوردار باشد؟
رياست مجلس بايد بتواند با نمايندگان ارتباط صميمانه، دوستانه و اثرگذارى داشته باشد زيرا در مجلس 290 نماينده است كه هركدام داراى اختيارات بسيار وسيعى هستند و اگر رياست مجلس نتواند تعامل، ارتباط صميمانه و نزديكى با نمايندگان داشته باشد و بتواند موضوع مديريت مجلس را به شكل روان استمرار و ادامه دهد. رياست مجلس آينده بايد اشراف دقيق و كاملى بر قانون اساسي، آييننامه داخلى مجلس، برنامه چشمانداز 20 ساله، برنامههاى 5 ساله توسعه و برنامه بودجه سالانه داشته باشد زيرا همه اينها ابزارى در دست رياست مجلس براى كنترل و هدايت مجلس در مسيرهاى اثرگذار و اثربخش است.
رياست مجلس بايد شخصيتى معتبر و مورد وثوق در داخل و خارج كشور داشته باشد و مواضعش اثرگذار در پيشبرد اهداف جمهورى اسلامى ايران باشد.
هماهنگى مسئولان كشور بخصوص سران سه قوه همواره مورد تاكيد بوده است. اين مهم لازمه حل معضلات پيچيده كشور است. به نظر چه ويژگىهايى مىبايست در رئيس مجلس نهفته باشد تا بتواند اين اصل اساسى را به خوبى محقق كند؟
داشتن تعامل مفيد و موثر با ساير قوا از ويژگىهاى ديگر يك رئيس مجلس مطلوب است. رئيس مجلس هفتم بايد ظرفيتهايى داشته باشد تا بتواند نسبت مشخصى از تعريف تعامل بين دولت و مجلس و قوه قضائيه و ساير دستگاهها به وجود آورد به گونهاى كه نه شكل افراطى داشته باشد و نه شكل تفريطي. مجلس نه بايد پيرو دولت باشد و نه مانعى براى آن، بلكه مجلس هم بايد تبلور چنين تعاملى با دولت باشد. بحث تعامل با دولت را به هيچوجه پيروى مجلس از دولت نيست بلكه تعامل در دولت نمايندگان بايد برخورد مشفقانه، دلسوزانه، صميمانه، اصلاحى و سازنده با دولت داشته باشند و اين موضوع موقعى تبلور در حمايت از دولت و موقعى هم تبلور در نقد از دولت دارد و از اين منظر معتقدم كه راهى جز تعامل نيست. قطعا مجلس بايد دولت را در بار سنگينى كه برعهده دارد در جهت حل مشكلات مردم كمك كند. مجلس بايد همدردى با دولت را در برنامههاى خود قرار دهد و در جايى كه نواى دولت منافع مردم و منافع ملى كشور است با دولت همنوايى سر دهد اما اگر دولت نوايى را سر دهد كه اين نوا در ديد مردم چشمانداز خوبى ندا شته باشد قطعا بايد جلوى دولت ايستاد و بىپرده و سريع نكات را به دولت بگويد.
يكى از شعارهاى اصولگرايان در زمان تبليغات انتخابات و يكى از مطالبات مردم و همه كارشناسان و صاحبنظران كشور تشكيل مجلس مقتدر و توانا است. به نظر شما ويژگىها و شاخصههاى يك مجلس مقتدر چيست؟
به نظر من اقتدار همه قوا در كشور در چارچوب قانون اساسى تعريف شده و هريك از اين قوا در زمانى مقتدر و توانا هستندكه به وظايف قانونى خود عمل كنند و از چارچوبهاى قانونى خارج شوند. اقتدار مجلس هم مبتنى بر تبعيت از قانون است.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 364]