واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
درسهايي از مكتب اسلام
سال 48، شماره 3 نشريه ديني، علمي و اجتماعي منتشر شد. در اين شماره مقالاتي از مهدي پيشوايي، آيتالله سبحاني، احمد بهشتي، غلامرضا گليزواره، يعقوب جعفري، فرجالله فرجاللهي، محمود حكيمي، اسماعيل ناجي، فريبا مؤيدنيا و دكتر منصور اشرفي به چاپ رسيده است كه عناوين آنها به شرح زير است: يك بار ديگر ايران افتخار آفرين ملي، دريچه پنجم به روي جهان اسرارآميز غيب، سردمداران اولياي شيعيان، اروپا، مسلمانان و سرزمينهاي اسلامي، شيوهها خاص حضرت ابراهيم در مبارزه با انحرافات، آينه عبرت (7)، ستايشگران دين فروش(10)، 15 خرداد اساس شكوفايي و نوآوري، مشورت، زمينه نوآوري و شكوفايي و اتحاد و وحدت از ديدگاه آيات و روايات و گامي به سوي شيردهي موفق(2) اين نشريه از سوي مؤسسه تعليماتي و تحقيقاتي امامصادق(ع) و به مديرمسئولي فرجالله فرجاللهي انتشار مييابد.
عرفان ايران
(مجموعه مقالات 31 و 32)
دكتر سيدمصطفي آزمايش
ناشر: انتشارات حقيقت
چاپ اول: 1386
203 ص - 2000 تومان
كتاب حاضر در سه بخش تنظيم شده است. در بخش نخست مقالاتي با عناوين: موسي و خضر(ع)، تصرف و وضعيت فرهنگي ما، ميشل والسان و طريقه شاذليه، شرح احوال داود طائي، شيخ عبدالحليم محمود، مولوي و مولويه به چاپ رسيده است. مجالسالمؤمنين مطلب بخش تصحيح متون ميباشد. در بخش عرفان داديان، گزيدهاي از عرفان مسيحي و رمز پرندگان در اديان بررسي شده است. تأثير زبان عربي به هنرهاي بصري اسلامي و كار در زندگي معنوي نيز از مطالب بخش چهارم اين كتاب ميباشد.
بخش پاياني نيز مشتمل بر معرفي كتابهاي عرفان، اسلام و ايران، صوفي و شعر و حيات تصوف در دوران عثماني ميباشد.
روابط سالم در خانواده
داود حسيني
تهيه: مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما
ناشر: مؤسسه بوستان كتاب، قم
چاپ اول: 1386
216 ص - 2150 تومان
خانواده با پيمان ازدواج پايهگذاري ميشود و اين زوج ستون اصلي حياتيترين نهاد اجتماعي، يعن خانواده را تشكيل ميدهند. هر قدر روابط ميان همسران بهتر، سالمتر و پرجاذبهتر باشد، زندگي شيرينتر و با صفا تر ميگردد و فرزندان با نشاط و موفقي تربيت ميشوند. سلامت، استحكام و اقتدار عاطفي و منطقي خانواده در گرو برخورداري اعضا از بصيرت و بينش اجتماعي و نيز آگاهيهاي لازم در جهت سازندگي و پيشگيري از درگيريها، تضادها و كجرويهاست. بيترديد، خانوادههاي لجام گسيخته و متزلزل، جامعه متزلزل را پديد ميآورند.
متأسفانه بخشي از زنان و مردان ما هنر زن بودن و هنر مرد بودن را بلد نيستند، يعني مهارت اداره خانواده را ياد نگرفتهاند... ميانگين برقراري ارتباط كلامي همسران با يكديگر و كودكانشان بسيار ناچيز و كم است و همين امر، سبب سردي فضاي خانواده شده است.
در اين كتاب مهمترين مسائل مربوط به راهكارهاي برقراري روابط سالم و سازنده در خانواده بررسي شدهاند كه عبارتند از: عوامل تحكيم خانواده و زندگي سالم زوجها، ارتباط مطلوب همسران، جاذبهها و دامنهها، حقوق متقابل و اصول كلي رابطه بين والدين و فرزندان، مادر بزرگها و پدربزرگها و ديگر اعضاي خانواده كه بر اثر ازدواج با هم آشنا ميشوند.
حسن بصري: گنجينهدار
علم و عرفان
اكبر ثبوت
ناشر: انتشارات حقيقت
چاپ اول: 1386
551 ص - 8000 تومان
نويسنده در پيشگفتار، هدفش از تأليف اين كتاب را چنين بيان ميكند:
نوشتار حاضر، در بيست و پنج فصل تدوين شده است كه عناوين آنها بدين قرار است: تولد، پدر و مادر و برادران، دوران كودكي، زندگي خانوادگي؛ استادان و مشايخ؛ تعليم وافاده، شاگردان حسن؛ حسن و شورشهايي كه در عصر او روي داد؛ كهولت و درگذشت؛ مذهب حسن؛ تقديس خرد و دانش؛ حسن و دانشهاي قرآني؛ حسن و دانش حديث؛ حسن و دانش فقه؛ آثار؛ حسن در مقام وعظ؛ حسن بصري در ادبيات فارسي؛ كتابهايي كه در شرح احوال و اقوال حسن نوشتهاند؛ در برابر قدرتمندان و بيدادگران؛ حسن با امامان شيعه؟؛ ستايش از امامان شيعه در روايات و سخنان حسن؛ پيوندهاي حسن با رجال شيعه؛ احاديث و اقوال حسن در كتابهاي شيعه؛ مخالفان حسن از علماي شيعه و نقد سخنان آنان؛ ستايشگران و مدافعان حسن از بزرگان و علماي شيعه؛ حسن در كتابهاي حكيمان به حسن و سلسلههاي صوفيه؛ تصوف حسن و ابعادات.
در قسمت پاياني اين كتاب پيوستهايي مشتمل بر چند بخش آمده كه در مقام پاسخگويي به برخي انتقادها و شبهات در مورد حسن بصري برآمده است.
انديشه سياسي
متفكران مسلمان (دفتر اول)
علي اختر شهر، مرتضي يوسفيراد، عبدالرضا احمدي و نصرالله شريفي
تهيه: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي
ناشر: مؤسسه بوستان كتاب، قم
چاپ اول: 1386
312ص - 3700 تومان
انديشههاي متفكران مسلمان از جنبههاي مختلف اخلاقي، عقيدتي، فقهي و... بر فرهنگ و تمدن اسلامي، تأثيرگذار بوده است. بيترديد يكي از آن جنبههاي مهم، آنان بوده است كه كمتر مورد تجزيه و تحليل واقع شده است. اثر حاضر به منظور هويتشناسي سياسي، به طرح و واكاوي انديشه سياسي متفكران مسلمان پرداخته كه در اين دفتر، اين عالمان، موضوع پژوهشاند:
نجمالدين رازي، قطبالدين رازي، ميرسيدعلي همداني و حاجملاهادي سبزواري.
انديشه سياسي علامه
وحيد بهبهاني
ابوالفضل سلطانمحمدي
تهيه: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي
ناشر: مؤسسه بوستان كتاب، قم
156ص--- 1700 تومان
وحيد بهبهاني از فقيهان بزرگ، مجدد شيعه و مكتب اصولي در سده دوازدهم هجري است. ايشان با تقويت مكتب اصولي و استمرار آن طي دو قرن اخير، فصل جديدي از حيات سياسي شيعيان را در عصر غيبت رقم زد و موجب رشد تفكر سياسي در فقه شيعي، گسترش حوزه اختيارات فقيه و اقتدار عالمان ديني در عرصه اجتماع و سياست گرديد. ضرورت شناخت پيشينه تفكر سياسي شيعي، مستلزم بازكاوي انديشههاي سياسي عالمان بزرگي چون علامه وحيد بهبهاني است، بدين منظور اثر حاضر به مطالعه و براي آراء و نظريههاي سياسي بهبهاني درباره رابطه دين و سياست، حكومت، نوع نظام سياسي شيعه در عصر غيبت، ولايت فقيه، شرايط و اوصاف حاكم اسلامي، تقيه و تعامل با حاكم جور و ديگر مؤلفههاي انديشه سياسي وي ميپردازد.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 432]