واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
پژوهشهاي قرآني
سال چهارم، شماره 54 و 55 ، تابستان و پاييز 1387 فصلنامه منتشر شد. در اين شماره ميخوانيم: قرآن و مهندسي فرهنگي؛ قرآن و شيوه اصلاح فرهنگ؛ دنياگرايي، آسيبي فرهنگي از منظر قرآن؛ قرآن، حكومت و توسعه فرهنگ؛ قرآن و آسيبشناسي ماهوي فرهنگ؛ نسبت دين و فرهنگ از نگاه قرآن؛ وحدت موضوعي سورههاي قرآن كريم در ترازوي نقد؛ سير تاريخي انديشه اعجاز قرآن؛ ويژگيهايي تصويري در كتابهاي قرآني كودكان؛ شهر و روستا در فرهنگ قرآن؛ ابتلا و آزمايش در قرآن.
اين فصلنامه به صاحب امتيازي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم و مديرمسئولي سيدعباس صالحي و سردبيري احمد ترابي منتشر ميشود.
حوزه
شماره 148 و 149 نشريه ، ويژه حوزه و آزادانديشي منتشر شد. در اين دو شماره مطالب زير به چشم ميخورد: مرجعيت ديني و رسالتشناسي(2) (احمد ترابي)، آزادانديشي اسلامي و روشنفكري ديني (آيتالله هاشمي رفسنجاني)، آزادانديشي و حوزههاي علمي شيعه (غلامرضا جلالي)؛ توليد دانش(حسن جمشيدي)، رهيافت تمدني به آزادانديشي اسلامي(سيدحسين همايون مصباح)، نگرشي ديگر به خلاقيت و نظريهپردازي (عبدالحميد واسطي) و عقلانيت و پرسشگري(حسن جمشيدي).
كه بيست و پنجمين سال انتشار خود را ميگذراند، به صاحب امتيازي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم و مديرمسئولي سيدعباس صالحي منتشر ميشود.
نهايت فلسفه
(ترجمه نهايه` الحكمه)
نويسنده: علامه سيدمحمدحسين طباطبايي
مترجم: مهدي تدين
به كوشش: سيدهادي خسروشاهي
ناشر: موسسه بوستان كتاب قم
چاپ اول: 1387
540 ص - 7000 تومان
ترجمه سليس و رواني از كتاب پرارج ، تاليف مرحوم علامه طباطبايي است كه در آن، مسائل عميق و دشوار فلسفي را به مدد برهان و ابتكار فلسفي و ذهن و ذوق مثالزدني، تعليم ميدهد. اين اثر در واقع، خواننده را با خود تا قلههاي فلسفه و نهايت حكمت ميبرد و از سير در مسائل فلسفي مشعوف ميسازد.علامه طباطبايي كتاب را به عنوان اولين متن درسي براي جويندگان حكمت الهي تاليف نمودند و را براي كساني كه به خوبي بدايه`الحكمه را فرا گرفته و با مسائل فلسفي آشنايي حاصل كردهاند، نگاشتهاند. در واقع اگر بدايه`الحكمه براي مرحله ابتدايي فلسفه است، نهايه براي مرحله پاياني آن تنظيم گرديده و در اكثر مراحل نهايه`الحكمه، مباحث مفصلتر از آنچه در بدايهالحكمه` است، بررسي گرديدهاند. كتاب نهايه`الحكمه پنج سال پس از بدايه`الحكمه در سال 1395 ه- .ق تأليف گرديده است.
كتاب حاضر در دوازده مرحله تدوين يافته است. موضوعاتي كه در اين مراحل بحث شده، بدين قرار است: مسائل كلي وجود، وجود مستقل و وجود رابط، وجود ذهني و وجود خارجي، مواد قضايا، ماهيت و احكام آن، مقولات دهگانه، واحد و تكثير، علت و معلول، قوه و فعل، سبق و لحوق و قدم و حدوث، عقل و عاقل و معقول و درباره واجبالوجود.
اصول فلسفه رئاليسم
نويسنده: علامه سيدمحمدحسين طباطبايي
به كوشش: سيدهادي خسروشاهي
ناشر: موسسه بوستان كتاب قم
چاپ اول: 1387
324 ص - 4200 تومان
65 سال پيش، استاد بزرگوار، علامه سيدمحمدحسين طباطبايي(ره) جلسات بحث ويژهاي در حوزه علميه قم تشكيل ميدادند كه هدف آن بررسي علمي - فلسفي بود. اين جلسات هر هفته دو بار منعقد ميگرديد و گروهي از فضلاي حوزه علميه در آن شركت ميكردند و بحثهاي تهيه شده به وسيله استاد علامه، مطرح ميگرديد و طبق سنت ديرينه و روش درسي حوزههاي علميه، كساني هم كه نظرياتي داشتند، ابراز ميكردند و احتمالا در تكميل يا تنقيح بحثها، تشريك مساعي مينمودند.
از مباحث مطرح شده در آن جلسات، چهارده مقاله فلسفي آماده چاپ گرديد كه همه آنها، يكجا و در كتاب حاضر جمعآوري شده است. عناوين مقالات بدين قرار است: فلسفه چيست؟، فلسفه و سفسطه يا رئاليسم و ايدهآليسم، علم و ادراك، ارزش معلومات، پيدايش كثرت در ادراكات، ادراكات اعتباري، واقعيت و هستي اشياء، ضرورت و امكان، علت و معلول، قوه و فعل / امكان و فعليت، قدم و حدوث، وحدت و كثرت، مهيت، جوهر و عرض، خداي جهان و جهان.
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 419]