واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
روزها جلد اول
نوشته: دكتر محمدعلي اسلامي ندوشن
ناشر: انتشارات يزدان
چاپ سوم: 1379
289 ص - 1200 تومان
دوره سه جلدي
در اوايل دهه 1360 فرصتي پيدا نمود تا در آستانه شصت مرحلگي عمر، به سالهاي بس دور بنگرد و به بازنگري در زندگي خود بپردازد. هر يك از مجلدات به دورهاي از ادوار زندگي نويسنده اختصاص يافته است، اما آنچه بيشتر هنگام نگارش مورد نظر بوده، عرضه چشماندازي از زندگي انسانها و سير جامعه ايراني معاصر است و توفيقي كه در اين كار يافته، البته در خور اعتناي بسيار است.
در جلد اول تصويرها و يادهايي از ميانه سالهاي 1308 تا 1318 و خاطرات كودكي و نوجواني نويسنده، آمده است.
با مطالعه جلد اول، از زندگي انسانها دوره رضاشاهي (عصر آب طلايي!) كه ظاهرا زندگي بيدغدغه و پرسكوتي بود، آگاهيهاي بسنده و ظريفي به دست ميآوريم. ظاهرا در پي تحولات و ناآراميهايي كه در دوره مشروطه در ايران، به وجود آمد، رضاشاه توانست با اقتدار، حكومت مركزي را سامان دهد و با هيمنه، در راس حكومت ديكتاتوري سياه بلامنازع باقي ماند. در بخشي از مقدمه اين كتاب آمده است: ...
سرو سايهافكن
درباره فردوسي و شاهنامه
نوشته: دكتر محمدعلي اسلامي ندوشن
خط از: غلامحسين اميرخاني
ناشر: انتشارات يزدان
چاپ هفتم: 1387
157 ص -2800 تومان
دكتر ندوشن، محقق و انديشمند بزرگ ايران، از جمله پژوهشگران و استاداني است كه نسبت به فرهنگ و مباني انديشه ايراني، به ويژه آفرينندگان شاهكارهاي ادب فارسي شناخت عميق و علمي دارد و در عين حال با مباني فرهنگي آن سوي مرزها و دنياي غرب نيز آشناست. وي تاكنون كتابهاي بسياري در زمينه فرهنگ و ادب ايران منتشر كرده است. كتاب حاضر يكي از مهمترين آثار ادبي او است كه درباره فردوسي و شاهنامه تدوين يافته و نام آن نيز از يكي ابيات فردوسي گرفته شده است.
اين كتاب را استاد غلامحسين اميرخاني، رئيس انجمن خوشنويسان، با خط خوش خوشنويسي كرده است. تذهيب آن نيز به دست استاد مجيد مهرگان صورت گرفته است.
در ديباچه اين كتاب آمده است:
در اين كتاب به خصوص از دو تيره فكر كه يكي بوده و ديگري ، بحث به ميان آمده است.
نماينده تيره اول فردوسي و نماينده تيره دوم محمود غزنوي بود و اختلاف ميان اين دو از همين جا ناشي شد.
زبان، ادبيات، تاريخ و فرهنگ ايران در گفتوگو با ايرانشناسان
نوشته: علياكبر عبدالرشيدي
ناشر: انتشارات اطلاعات
چاپ اول: 1387
276 ص - 2000 تومان
كتاب حاضر ميكوشد در گفتگو با تعدادي از ايرانشناسان امروزي شاغل در دانشگاههاي انگلستان و ديگر كشورها(از جمله:جان هيث استابس،سر پيتر ايوري، دكتر كريستين ون رومبك،پروفسور ريچارد تاپر، سر دنيس رايت، پروفسور ادموند بوزورث، پروفسور چارلز ملويل، پروفسور كارلوچرهتي، پروفسور ادموند هرزيك، پروفسور ديويد ادريان هيو بيوار، پروفسور جان بيلي، پروفسور لزلي مك لاخلن، دكتر آنابل كيلر، پروفسور تيم نيبلوك، پروفسور جيمز موريس، ويليام دالريمپل، پروفسور اندرو نيومن، دكتر كاترين اسپلمن، آنتوني جان فرانسيس اسميت، سر ريدر ويليام بولارد، دكتر رابين كانينگهام، ويليام چيتيك، دكتر اوانگلوس ونتيس و در بخش پيوست: توماس عطيه، دكتر جان كوپر، پروفسور كارول هيلنبراند، پروفسور رابرت هيلنبراند، پروفسور ريچارد نلسون فراي، آرتور پوب، پروفسور شيلابلير، رابرت چارلز زاهنر،و اولريش مارزولف) تصويري از سوابق اين ايرانشناسان و حوزههاي فعاليت آنان ارائه دهد.
اين مجموعه در برگيرنده همه ايرانشناسان امروزي در انگلستان يا در جهان نيست، اما در سخنان هريك از آنها به ايرانشناسان ديگري اشاراتي شده كه روي هم رفته ميتواند خواننده را با حدود و ثغور ايرانشناسي امروز در انگلستان و برخي كشورهاي ديگر آشنا سازد.
امروز علاوه بر دانشگاه لندن كه مطالعات ايراني را در متن مطالعات خاورميانهاي انجام ميدهد، در دانشگاههاي ادينبورو، سنتآندروز، منچستر، آكسفورد، كمبريج، اگستير، دورهام و چند مركز ديگر دورههاي زبان، ادبيات و تاريخ ايران تا مقطع دكتري ارائه ميشود.
انجمن ايران از مراكز مهمي است كه بيوقفه به فعاليتهاي ايرانشناسي مشغول است و ديپلماتهاي انگليسي شاغل در ايران، تجار انگليسي شاغل در بازار ايران، ايرانيان مقيم انگليس و بسياري از افراد ديگر كه به نوعي به ايران علاقهمندند، به اين انجمن رفت و آمد دارند.
در اين كتاب، تعدادي از كساني هم كه از ابعاد غيردانشگاهي با ايران آشنا شدهاند، مورد توجه قرار گرفتهاند.
اين افراد الزاما از بعد زبان، ادبيات يا فلسفه با ايران ارتباط نداشتهاند، اما معرفي آنها در اين كتاب تصوير گستردهتري از ابعاد علاقهمندي به ايران يا ايرانشناسي در غرب ارائه ميدهد.
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]