تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بپرهيز از كارى كه موجب عذرخواهى می ‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1813984972




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آمبولانس‌هاي خصوصي، زير تيغ وزارت بهداشت


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: آمبولانس‌هاي خصوصي، زير تيغ وزارت بهداشت


عمومي- گروه سلامت:
آيين نامه استفاده از آمبولانس‌هاي خصوصي در شبكه اورژانس كشور تا پايان ماه جاري به تصويب وزارت بهداشت و درمان مي‌رسد و آمبولانس‌هاي خصوصي به‌عنوان بازوي كمكي در شبكه اورژانس خدمات ارائه خواهند كرد.

اگرچه دكتر عباس حسني، رئيس اورژانس كشور با اشاره به تاكيد وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در بهره‌گيري از خدمات مراكز آمبولانس خصوصي اين خبر را اعلام مي‌كند، اما به نظر مي‌رسد در آيين‌نامه جديد، نقشي بيش از گذشته به آمبولانس‌هاي خصوصي داده نشده و تنها نظارت و ساماندهي وضع موجود مورد نظر بوده است.

دكتر حسني به همشهري مي‌گويد: طبق آيين‌نامه جديد، تمام آمبولانس‌هاي خصوصي كددار مي‌شوند و بايد ضوابط و استانداردهاي ملي را رعايت كنند.

وي ادامه مي‌دهد: هم اكنون ۲۵ مركز آمبولانس خصوصي با بيش از ۱۰۰ خودروي ويژه مشغول فعاليت‌اند و در آينده نزديك شهرستان‌هاي كشور نيز ناوگان آمبولانس خصوصي خواهند داشت.

دكتر رضا دهقانپور، رئيس اورژانس تهران با اشاره به تدوين پروتكل‌هاي ايجاد مركز فرماندهي آمبولانس خصوصي در تهران، از نوسازي و اصلاح ناوگان آمبولانس خصوصي براساس استانداردهاي تعريف شده، خبر مي‌دهد و به همشهري مي‌گويد: مجوزهاي جديد مراكز آمبولانس خصوصي براساس دارا بودن استانداردهاي لازم صادر مي‌گردد و اگر غيراز اين باشد، از فعاليت آنها جلوگيري مي‌شود.

دهقانپور با اشاره به نظارت جدي تيم بازرسي وزارت بهداشت در بررسي وضعيت آمبولانس‌هاي خصوصي، مي‌‌افزايد: چنانچه تيم بازرسي از غيراستاندارد بودن اين آمبولانس‌ها گزارش دهد، برخورد لازم با آنها صورت مي‌گيرد.

وي، در عين حال به سرمايه‌گذاري لازم براي نوسازي ناوگان آمبولانس خصوصي اشاره كرده و اضافه مي‌كند: وزارت بهداشت معتقد است بايد فرصت لازم به اين مراكز داده شود تا نسبت به نوسازي آمبولانس‌ها اقدام كنند.

تحول در آمبولانس‌هاي خصوصي به همين موارد محدود نمي‌شود.

سيدامير موسوي نايب رئيس مركز مديريت آمبولانس‌هاي خصوصي تهران، با بيان اين‌كه درصدد هستيم مركز فرماندهي جابه‌جايي بيمار (ديسپج) راه‌اندازي شود، مي‌گويد:

آئين نامه ديسپچ (اپراتور) مراكز آمبولانس‌هاي خصوصي تهران تدوين شده و درصورت تصويب آن در وزارت بهداشت و درمان، با راه‌اندازي مركز مديريت آمبولانس‌هاي خصوصي، از اين پس فعاليت آمبولانس‌هاي خصوصي در چارچوب قانون و با نظارت دقيق دولتي انجام مي‌شود.

وي با عنوان اين مطلب كه تمامي امكانات و تجهيزات مورد نياز اين مركز آماده است، مي‌افزايد: نوشتن آيين نامه‌اي كه با شرايط امروز قابليت اجرايي داشته باشد، وقت مي‌برد و همين مسئله تا حدود زيادي موجب تاخير در راه‌اندازي مركز فرماندهي جابه‌جايي بيمار شده است.

او درباره حفظ جايگاه و بقاي آمبولانس‌هاي خصوصي و ارزشمند كردن خدمات آنها مي‌گويد: براين اساس با تلاش شبانه روزي و دريافت آمارهاي روزانه مراكز آمبولانس‌هاي خصوصي و گرفتن آمار پذيرش بيمارستان‌ها، از اين پس در عمل از نوع عمليات انتقال بيمار آمبولانس‌هاي خصوصي در استان مطلع مي‌شوند، اما آنچه به ما مربوط نمي‌شوند، سيستم پذيرش بيمارستاني و چك كردن پزشكان براي جلوگيري از انجام عمل خلاف و قاچاق حمل بيمار است، كه اين نظارت نيز فقط برعهده وزارت بهداشت و درمان است.

موسوي با بيان اينكه در ۲ سال گذشته با تشكيل ستاد ساماندهي آمبولانس‌هاي خصوصي، متخلفان و مراكز غيرمجاز را شناسايي كرديم، خاطر نشان مي‌كند: ما حتي تصميم داشتيم فضاي پليس امنيتي فرضي را در آمبولانس‌ها به وجود آوريم تا بدانيم هر آمبولانس با چه امكانات و در چه شرايطي و چه نقاطي حركت مي‌كند و در نهايت مركز مديريت عاليه‌اي را با عنوان مركز مديريت آمبولانس‌هاي خصوصي (ديسپچ ۶۴۶۴) به وجود آورديم تا همه مراكز زير پوشش يك مركز واحد به فعاليت بپردازند و در نتيجه با تلاش اداره بازرسي اورژانس تهران ۸۰ دستگاه آمبولانس خصوصي بدون مجوز شناسايي و متوقف شدند.

براساس آيين نامه جديد كليه مراكز درماني موظف هستند براي انتقال هر بيمار با مركز مديريت آمبولانس‌هاي خصوصي تماس بگيرند. مركز مديريت با گرفتن مشخصات بيمار، از بيمارستاني كه بايد بيمار به آن منتقل شود پذيرش مي‌گيردو درصورت نياز مشاوره پزشكي نيز مي‌دهد.

پس از انجام اين ماموريت، بيمار بايد در كوتاه‌ترين زمان ممكن و با آمبولانس استاندارد و متناسب با وضع بيمار به بيمارستان مورد نظر منتقل شود. در اين آيين نامه زمان طلايي انتقال بيمار زير ۱۰ دقيقه تعيين شده است.

همچنين در آيين‌نامه موجود، وظايف آمبولانس خصوصي كاملا متفاوت با اورژانس 115 تعريف شده و وظيفه بخش خصوصي، تنها حمل بيماران غيراورژانسي ذكر شده است.

به‌عنوان مثال انتقال بيمار اورژانسي از يك شهرستان به شهرستان ديگر از شرح وظايف اورژانس 115 نيست بلكه انتقال بيمار از منزل به بيمارستان و مراكز درماني از جمله وظايفش است.

با اين‌حال، غلامرضا قاسمي، دبير مركز آمبولانس‌هاي خصوصي تهران در اين‌باره به همشهري مي‌گويد: بيماران تصور مي‌كنند كه خدمات آمبولانس خصوصي با 115 متفاوت است، درصورتي كه هيچ فرقي ندارد و از اهداف ما حركت به اين سمت است كه بخش خصوصي خدمات بهتري را ارائه كند.

به گفته وي، در واقع، تصور بيماران اين است كه خدمات آمبولانس خصوصي بهتر است، در حالي كه اين چنين نيست ما مي‌خواهيم فكري كه بيمار دارد پياده شود.

وي ادامه مي‌دهد: ما مي‌توانيم بازوي اورژانس ۱۱۵ باشيم. از ۳ تا ۴ هزار تماس تلفني كه با اورژانس تهران مي‌شود ۷۰۰ تا ۸۰۰ ماموريت انجام مي‌شود و ما مي‌توانيم آن را به ديسپچ آمبولانس خصوصي انتقال دهيم و خدمات مربوطه را آمبولانس خصوصي ارائه كند تا هم بيمار روي زمين نماند و هم مشكلات مردم رفع شود.

تاريخ درج: 6 خرداد 1387 ساعت 18:35 تاريخ تاييد: 6 خرداد 1387 ساعت 19:28 تاريخ به روز رساني: 6 خرداد 1387 ساعت 19:16
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 613]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن