واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اهداف چشم انداز با دستيابي به تجارت جهاني ميسر است
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به صرف هزينه هاي بالا و تاخير در پيوستن به WTO گفت: بايد به دنبال يك سيستم قوي با كمترين هزينه، اختيارات ثابت و كسب تجارب كشورهاي موفق در اين زمينه بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا،"محسن رضايي"در همايش عضويت ايران در سازمان جهاني تجارت با اشاره به اهداف سند چشم اندازتوسعه،گفت:بدون توجه به اين سند نمي توان به درستي توسعه يافتگي ايران در ابعاد مختلف اقتصادي،فرهنگي و سياسي را ارزيابي كرد.
وي تصريح كرد:براي دستيابي به اهداف اقتصادي و غير اقتصادي،توليد علم و فن آوري و ثروت ضروري است.
به گفته رضايي، همان گونه كه ثروت محصول توليد و تجارت است، علم و فن آوري نيز محصول تجاري شدن آنها است.
دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد:بنابراين دستيابي به بازارها و تجارت يك ضرورت حياتي براي كسب اهداف چشم انداز است.
وي، نقد مزيت هاي منطقه اي تجارت و انرژي و مزيت هاي ملي ( علم و فن آوري وصنعت ) را تنها از طريق دسترسي به بازارهاي منطقه اي و بين الملي ممكن دانست.
رضايي حضور درسازمان تجارت جهاني رامنوط به كسب چند عامل دانست وگفت: ديپلماسي تجارت ،قواعد و فنون چانه زني،مديريت واحد و استراتژي حداقل امتياز دادن از عمده عوامل حضور در WTO محسوب مي شود.
وي هدف اصلي ديپلماسي سياسي را فرصت سازي ديپلماسي تجاري اعلام كرد.
دبيرمجمع تشخيص مصلحت نظام،اظهارداشت:با توجه به صرف هزينه هاي بالا و تاخير در پيوستن به WTO بايد به دنبال يك سيستم قوي با اختيارات ثابت،كمترين هزينه و كسب تجارب موفق ساير كشورها بود.
وي تاكيد كرد: مقدمات ورود به WTOبايد با جديت و سرعت پيگيري شده و درسطح بالاترين مقامات كشور نظارت و كنترل شود.
به گزارش خبرنگار برنا،" محمد نهاونديان"- رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران نيز در اين مراسم گفت: بي توجهي تشكلها واتحاديه هاي اقتصادي كشور نسبت به معرفي منطق اقتصادي ايران درسازمان تجارت جهاني لطمه هاي فراواني به اقتصاد كشور وارد مي سازد.
رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معاون ايران تصريح كرد:عضويت در سازمان جهاني تجارت در صورت اتخاذ يك استراتژي رشد و توسعه ملي معنا دارد و نبايد عضويت در WTO به منزله كيميايي براي طلاسازي اقتصاد كشور قلمداد شود.
به اعتقاد وي،به جاي نگراني براي عضويت در سازمان جهاني تجارت، بايد به دنبال تدوين استراتژي ملي متناسب با توسعه اقتصادي كشور باشيم.
نهاونديان، با بيان اينكه عضويت در WTO كليد ورود به اقتصاد جهاني است، افزود: به جاي تكرار كمبودها بايد به دنبال راه حل بود.
وي،اظهارداشت: هم اكنون به دليل پديده قاچاق مجبور به پرداخت هزينه هاي بالايي هستيم؛ولي در مقابل از مزاياي عضويت درWTO محروم هستيم .
به گفته نهاونديان، موضوع حراست از جايگاه اقتصادي ايران درسازمان جهاني تجارت بايد در جلسات متعدد بخشهاي اقتصادي كشور بررسي شود.
رييس اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران با تاكيد بر حضور بخش خصوصي در جلسات مختلف اقتصادي گفت: در راستاي ابلاغ اصل 44 قانون اساسي و با هدف ايجاد تحول دربخش اقتصادي، حضور يك نماينده از بخش خصوصي درجلسات تصميم گيري براي بيان مشكلات اين بخش امري ضروري است.
نهاونديان اظهارداشت: دستيابي به اهداف چشم انداز 20 ساله بدون حضور فعال و مبتكرانه دراقتصاد جهاني حاصل نخواهد شد و اين حضور نيازمند استفاده از امتيازات موجود است.
به گفته وي، تاخير درپيوستن به سازمان جهاني تجارت، شرايط ورود را دشوارتر مي سازد.
رييس اتاق بازرگاني صنايع و معادن، بيان كرد: اتحاديه و تشكلهاي اقتصادي بايد خواسته هاي خود را به دولت ارايه دهند.
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 306]