واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون آموزش و پژوهش حوزه نمايندگي ولي فقيه در حج و زيارت: در هر هفته يك كتاب منتشر كرده ايم
اجتماعي
معاون آموزش و پژوهش حوزه نمايندگي ولي فقيه در حج و زيارت از چاپ يك كتاب در هر هفته خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر با اشاره به كارهاي انجام شده در حوزه پژوهشي ،گفت : انتشار نتايج پژوهشهاي محققان و دانشمندان در دو فصلنامه ارزشمند ميقات حج و ميقات الحج به زبان فارسي و عربي از جمله اين اقدامات است .
به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت ، وي افزود : اكنون شماره ۶۳ميقات حج به زبان فارسي و شماره ۲۸ ميقات الحج به زبان عربي آماده انتشار است و هر دو اين نشريات ،جايگاه خود را در ميان محققان كشور پيدا كرده اند.
قاضي عسكر با بيان اينكه تا كنون نزديك به ۹۰جلد فصلنامه پژوهشي از سوي اين معاونت به چاپ رسيده است،گفت: با روندي كه در پيش داريم در آينده نزديك اين پژوهشها به صورت يك مجموعه تاثيرگذار در كشور مورد استفاده محققان و پژوهشگران قرار خواهد گرفت .
وي ادامه داد: توليدات صورت گرفته، توسط معاونت آموزش و پژوهش به عنوان منبع اعتماد در كشور مورد توجه و استفاده نويسندگان مختلف قرار گرفته است .
قاضي عسكر گفت :در حال حاضر با توجه به مخاطبين گوناگون بيش از ۶۰۰اثر در زمينه مختلف از جمله معرفي عقايد شيعه ، اسرار و معارف حج ، مناسك حج ، تاريخ اسلام ،معرفي اماكن ،پاسخ گويي به شبهات وهابيت و،... چاپ و منتشر شده است.
وي خاطر نشان كرد : در تدوين اين كتابها از نخبگان حوزه و دانشگاهها استفاده كرده ايم،و تلاش شده تا كتابهاي جامعي براي سنين و طبقات مختلف تدوين شود.
وي با بيان اينكه كارهاي توليدي در حوزه پژوهش نسبت به گذشته از رشد ۲۰ الي ۳۰درصدي برخوردار بوده است اظهار داشت : پس از حج ۸۶تا كنون نزديك به بيست اثر براي چاپ ارائه شده و در مجموع حدود ۵۰اثر در سال جاري به چاپ خواهد رسيد .
به گفته قاضي عسكر ، امسال براي كاروانهاي دانشجويي و دانش آموزي برنامه آموزشي مكتوبي را در خصوص زمان و موضوع و نحوه اداره جلسات ارائه شده و به طور كلي برنامهها به گونهاي طراحي شده تا مخاطبين بتوانند حداكثر استفاده را از آن ببرند .
وي با اشاره به برگزاري جلسات متمركز آموزشي زائران به صورت ميداني، گفت :سومين جلسه آموزش زايران حج عمره در سال جاري ، اين هفته در استاديوم آزادي با حضور دهها هزار نفر در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار ميشود كه طبق نظرسنجيهاي صورت گرفته ۹۰درصد مردم از برگزاري چنين جلساتي اظهار رضايت كرده اند.
قاضي عسكر با اظهار اميدواري به راه اندازي آموزش مجازي تا پايان سال جاري تصريح كرد : اميدواريم تا قبل از حج امسال بخشي از اين طرح را براي زائران آماده كنيم تا آنها بتوانند از طريق رايانه اطلاعات مورد نياز را دريافت و آموزشهاي لازم را ببينند.
وي با اشاره به شكلگيري زود هنگام كاروانها نسبت به سالهاي گذشته اظهار داشت : اين امكان براي ما فراهم شده كه جلسات آموزشي را زودتر از سالهاي قبل تشكيل دهيم و زائران هم فرصت بيشتري براي كسب آموزشهاي لازم داشته باشند.
وي افزود:همه ساله نقشهها و تصاوير مربوط به مكه و مدينه، cdهاي آموزشي و سرفصلهاي آموزشي در اختيار كاروانها قرار ميگيرد تا طبق برنامه از اين امكانات براي آموزش زائران بهره بگيرند .
قاضي عسكر گفت : تا امروز امكان آموزش زائراني كه ساليان طولاني در انتظار رفتن به حج بودند به دليل شكلگيري ساليانه كاروانها مقدور نبود اما با برنامه ريزيهاي در دست اقدام قرار است از زمان ثبت نام به بعد اطلاع رساني آغاز و سپس آموزشها انجام شود.
وي با بيان اينكه تنها فرد حاجي مخاطب ما نيست ،گفت : يكي از اهداف ما در حج ايجاد تحول معنوي و فرهنگي در زائر است به گونهاي كه حاجي بتواند اطرافيان خود را تغيير داده و سطح معنوي و فرهنگي آنها را ارتقاء دهد.
قاضي عسكر ادامه داد: سامان دهي همه حجاج به دليل گستردگي ، پراكندگي و تنوع مخاطبين در گوشه و كنار كشور نيازمند بودجه و اعتبارات زيادي است كه از عهده بعثه خارج است و ميطلبد كه دولت در اين زمينه سرمايهگذاري بيشتري انجام دهد.
او گفت : در سند چشم انداز توجه به حاجي ، قبل ،حين و پس ازحج ،پيش بيني شده ودر حال حاضر اين برنامهها در شرف تدوين است .
وي تصريح كرد : برخي كاروانها، زائران چند سال خود را در مناسبتها ي مختلف مانند عيد قربان،عرفه و.... جمع كرده و ارتباط خود را به صورت هياتي با آنها ادامه ميدهند كه اميدواريم اين حركت كه ظرفيت خوبي براي گسترش پيوندهاي ديني در جامعه است استمرار يافته و همه حجاج را شامل شود قاضي عسكر گفت : باتوجه به شبهه افكنيهاي وهابيون و تبليغات منفي عليه شيعيان تا كنون بيش از ۱۰۰كتاب در زمينه معرفي شيعه و پاسداري از عقايد شيعه منتشر شده كه مجموع اين كتابها تا حدود زيادي توانسته خلاء موجود را برطرف كند.
وي در خصوص اقدامات صورت گرفته توسط شوراي فرهنگي نيز گفت : در سال گذشته شوراهاي فرهنگي نمايشگاهي از فعاليتهاي فرهنگي خود در مكه و مدينه برپا كردند و قرار است كه اين نمايشگاه در يكي دو ماه آينده به عنوان نمونه براي مديران سال بعد نيز به نمايش در آيد.
قاضي عسكر اظهار داشت : با توجه به اينكه جلسات كاروانها امسال زودتر از سالهاي گذشته شروع ميشود،آيين نامهها و مقررات مربوط به تشكيل شوراهاي فرهنگي نيز زودتر ابلاغ خواهد شد.
وي ارتباط معاونت آموزش و پژوهش با هنرمندان حوزههاي مختلف را خوب ارزيابي كرد و گفت : در بخش هنرهاي تجسمي ، صنايع دستي ، عكس ، نقاشي و .
....كارهاي خوبي را در سالهاي گذشته توليد كرده ، به شكلي كه امروز به صورت يك موزه در آمده است .
با فيلم سازان و هنرمندان عرصه سينما نيز ارتباط و تعامل دو سويه برقرار كرديم و آنها كارهاي خوبي را با همكاري امور حج صدا و سيما توليد كرده اند.
قاضي عسگر با بيان اينكه هنر در جهان اسلام صيقلدهنده روح آدمي و وسيله توجه انسان به خدا و جهان هستي است،خاطرنشان كرد:در پايان هر سال طي فراخواني از همه هنرمنداني كه به حج و عمره مشرف شده و قادر به آفرينش اثر هنري در زمينه حج هستند دعوت ميشود تا آثار توليدي خود را در زمينه فرهنگ حج ارائه كنند.
وي با اشاره به تدوين همه ساله ي كتاب حج پس از اتمام مراسم حج گفت:امسال بر اساس نظر نماينده مقام معظم رهبري در صدد بوده تا از مجموعه عمليات ايام عمره نيز كتابي تهيه شود كه هم اكنون در حال جمع آوري اطلاعات آن هستيم كه در پايان عمره مجموعه فعاليتها به صورت كتاب تدوين و ارايه خواهد شد.
معاون آموزش وپژوهش بعثه مقام معظم رهبري در حج و زيارت با بيان اينكه يكي از اهداف حج، اهداف سياسي و اجتماعي است،تصريح كرد: ما حج را از ديدگاه مذاهب اسلامي و اديان و مذاهب مختلف مورد توجه قرار داده وكتابي را براي آشنايي زائران با كشورهاي اسلامي ونوع روابط و مناسبتشان با جمهوري اسلامي در دست چاپ داريم تا زايران با مطالعه اين كتاب قبل از تشرف به حج بتوانند با مردم اين كشورها آشنا شده و راحت تر با آنها ارتباط برقرار كنند.
قاضي عسگرگفت:در بحث گسترش فرهنگ حج همه بايد كمك كنند.متاسفانه در خصوص فرهنگ واهميت حج و شناخت ابعاد مختلف آن مطلب ويژه و خاصي در متون آموزشي مقاطع مختلف تحصيلي اعم از كتابهاي درسي مدارس و دانشگاهي ديده نميشود.
ما بايد به لحاظ فرهنگي حج را فراگير كنيم تا مردم با آمادگي و بصيرت كامل ، به حج مشرف شوند كه اين مهم در گرو همكاري رسانه ها،سازمانها و بخشهاي مختلف كشور است.
وي در پايان با اشاره به مساله سوغات وخروج ارز از كشور گفت:در خصوص علل و عوامل رويكرد مردم در خريد بيشتر از حد سوغات، نظرسنجيهاي علمي انجام داده ايم.بر اساس اين نظرسنجيها يك سلسله از اين عوامل به آداب و رسوم مردم و توقعاتي كه از زائر دارند برمي گردد كه با كار فرهنگي گسترده مي توان تا حدود زيادي از اين توقعات كاست و در نتيجه با كاهش خريد سوغات از خروج سنگين ارز از كشور جلوگيري كرد.
وي در مورد واگذاري برخي كارها به استانها گفت : اين امر نبايد روند اجراي امور را مختل كند.
قاضي عسكر در خصوص واگذاري بخشي از فعاليتهاي بخشهاي مختلف بعثه به مركز به استانها گفت : تمركز زدايي در همه بخشهاي اجرائي و فرهنگي به عنوان يك اصل موفق مطرح است به شرطي كه اين كار با دقت صورت بگيرد .كاري كه واگذاري آن به ديگران موجب بروز مشكل يا اختلال در روند اجراي امور شود غلط است .بايد كار، كارشناسي در اين زمينه صورت بگيرد تا اموري كه قابل واگذاري است به استانها واگذار شود چرا كه با واگذاري اموري كه تصميم گيري آن به صورت متمركز موفق تر است كارها سست و بيتاثير ميشود .
قاضي عسكر گفت : ما كار تمركز زدايي را از سالهاي گذشته آغاز كرديم كه يك نمونه از آن برگزاري جلسات متمركز آموزشي در استانها است كه خود استانها جلسات آموزشي را براي زائران برگزار ميكنند و هيچ نيرويي جز با دعوت استانها از تهران به اين استانها اعزام نميشود .
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 552]